V etru
Nočni glasbeni program
Domov

Šport in šah

29 oktobra 2017 Šport


V 4.kolu prve slovenske odbojkarske lige za člane so igralci Panvite Pomgrada v Kranju premagala Triglav z rezultatom 3:0. Za soboške odbojkarje so največ točk k zmagi prispevali  Aljoša Bogožalec 17, Gorazd Flisar 12, Jakob Rojnik 10 in Andrej Grut 10 točk. Po nepopolnem 4. kolu vodijo odbojkarji Panvite Pomgrada  z 10.točkami.

V 2.kolu 3. slovenske odbojkarske lige, vzhod za člane so Radenci  v gosteh premagali II. ekipo Hoč s 3:0. II. ekipa Panvite Pomgrada  je  gostovala pri Slovenski Bistrici in bila poražena z rezultatom  3:1.  Na lestvici vodijo Radenčani s 6.točkami.

V 4. kolu prve slovenske odbojkarske lige za članice je Gen Volley iz Nove Gorice v Puconcih premagal Kemo, ki je že vodila z 2:0,  z rezultatom 3:2. Za Kemo so zadele največ točk: Nina Kovač 20,  Iva Škraban 17, Adela Pintarič 8 in Dona Vinkovič 7; pri gostjah  se je odlikovala Nika Bavdaž z 21.točkami.  Na prvoligaški lestvici  so igralke Keme  na 7. mestu zbrale 6 točk.

V  3. kolu 2. vzhodne slovenske odbojkarske  lige so igralke Ljutomera premagale  Mozirje z rezultatom 3:1. Ptujčanke, ki jih vodi nekdanji trener Keme Bojan Novak so  premagale Benedikt s 3:0. Na lestvici vodijo Ptujčanke  z 9.točkami, Ljutomerčanke so na 6. mestu zbrale 4 točke.

V 3.kolu 3. slovenske odbojkarske lige, vzhod so odbojkarice Sobote premagale Mežico s 3:1, Murania iz Lendave je   utrpela poraz od II. ekipe  Prevalj  s 3:0. Na lestvici vodijo odbojkarice Sobote  z 9.točkami.

V  4.kolu prve slovenske namiznoteniške lige za člane je v prekmurskem derbiju v Puconcih  Kema premagala Soboto z rezultatom 5:3, vmes je bil izid že 3:3.  Pri Kemi je bil junak dvoboja Bojan Ropoša  s tremi zmagami, dve pa je k uspehu Keme dodal še Tomaž Pelcar; za Sobota so po enkrat zmagali: Bojan Pavič, Tomaž Roudi in Gregor Kocuvan.

V zenski konkurenci  prve slovenske namiznoteniške  lige so igralke Keme presenetljivo a zasluženo premagale Logatec s 5:3 kar je njihova druga zmaga v ligi.  Za Kemo je trikrat zmagala Staša Matis dvakrat pa Nuša Vogrinčič.

V Ljutomeru je bil   prvi namiznoteniški turnir za jakostno lestvico Namiznoteniške zveze Slovenije za veterane.   Med člani posamično je v kategoriji do  59 let starosti zmagal Igor Vinčec iz Namiznoteniškega kluba Sobota,  v tolažilni skupini  je zmagal Darko Fijavž iz Ljutomera. Pri  članih starimi do 69 let je zmagal Jože Žekš iz Jelenovega hrama iz Beznovec.  Med članicami posamično je bila  druga Ljutomerčanka Janja Lebarič v kategoriji do 49 let starosti. V  kategoriji nad 50 let starosti je bila Jasna Šebjanič Pupis iz Murske Sobo te druga.  V dvojicah sta med člani do 60 let starosti   zmagala Igor Vinčec iz Murske Sobote in Erih Günther iz Raven na Koroškem.  V kategoriji nad 60 let starosti sta bila Jože Fartek iz Keme in Jože Žekš iz Jelenovega hrama druga, v starostni skupini do 39 let pa sta bila  Ivan Ocepek iz Gornje Radgone in Damir Fotivec iz Male Nedelje  tretja.

V 14. kolu nižje avstrijske nogometne lige je  v avstrijski Radgoni  Lebring s 3:2 premagal Radgono.  Za avstrijsko Radgono, ki je vodila do  85. minute z 2:1,  sta dosegla zadetka nekdanja igralca Mure: Denis Kramar in Mitja Flisar.

V 13. kolu 2. slovenske nogometne lige je Mura v gosteh premagala Sežano z 1:0. Zmagoviti zadetek za Muro je dosegel  Alen Kozar iz 11 metrvoke. V prvem polčasu je soboški vratar Matej Andrejč ubranil 11 metroko Marku Vukeliču, tekmo pa sta predčasno končala zaradi rdečih kartonov:  Rok Požrl iz Sežane v 50. minuti in Arpad Vaš  iz Mure v 77.minuti.  Nogometaši Drave so v Veržeju premagali Farmtech z 2:0, strelca za Dravo sta bila Luka Šalamon in Ignacijo Cufparo.

V 3. slovenski nogometni ligi, vzhod so bili že  doseženinaslednji rezultati:  Črenšovci – Hotiza 0:3, Radgona – Grad 0:7 in Polana – Rakičan 1:1, preostale tekme bodo danes.

V nižjih nogometnih ligah so igrali takole: Križevci v Prekmurju – Rotunda Selo 1:0, Kema Puconci – Aqua Ižakovci  2:1, Apače – Tišina 2:2 in veterani Turnišča – Dolina 3:4.

V 12.kolu prve slovenske kadetske nogometne lige je v Rakičanu Mura premagala Bravo/Publikum s 3:0. Zadetka za Muro sta  dosegla zadetka: Luka Marič in Nejc Benko iz 11 metrovke.  Mladinci Mure so proti Bravu/Publikumu izgubili z 2:0.

V  13.kolu prve slovenske nogometne lige vzhod U – 15 je  Mura v Murski Soboti premagala Šampion iz Celja s 3:0. Za Muro so zadetke dosegli: Jan Bruno Kralj, Domen Bočkor in Tio Cipot.

V zaostalem srečanju 4. kola druge slovenske rokometne lige za člane  Pomurje v Murski Soboti premagalo Cerklje s 35:29. Za Pomurje so največ zadetkov k zmagi prispevali: Mitja Kozelj 11, Marko Štumpf 7 ter Gregor Gregorec  in Marko Jankovič po 5 zadetkov.  Na začetku tekme so igralci in gledalci z minuto molka poklonili preminulemu igralcu Kroga Petru Gombošiju  – Buli.

V Novem mestu je bilo tekmovanje judoistov  za   pokal Judo zveze Slovenije ter  pokal  organizatorja.  Moštveno so med 31.klubi in 162. judoisti največ medalj zbrali člani Judo kluba Bežigrad  in sicer 8 zlatih, Beltinčani na drugem mestu so zbrali tri zlate medalje, Judo klub Lendava dve in Klub borilnih veščin Lendava eno. Prvo mesto  v kategoriji starejših dečkov  je osvojil Nikolas Foschnini iz Kluba borilnih veščin,   druga mesta so si priborili: Niko Kuzma, Kai Šalamun in Rok Škrbenta iz Partizana Ljutomer, Nejca Kalamar iz Beltinec in Luka Žerdin,  tretji  je bil Maj Mlinarič oba iz Judo kluba Lendava. Med starejšimi deklicami  je zmagala Kaja Baler iz Beltinec, drugi sta bili Urška Rižnar  iz Ljutomera in Maša Slavinec iz Križevec pri Ljutomeru in tretja Zoja Munda iz Ljutomera.

Med mlajšimi dečki je zmagal Beltinčan Gabrijel Lipič, tretji  je bil Rok Mujdrica iz Kluba borilnih veščin. Med starejšimi deklicami so v Novem mestu zmagale judoistke: Leila Mazouzi iz Beltinec,   Lina Recek  in Tinaja Maučec  obe iz Lendave. Druga je bila v svoji kategoriji Veronika Horvat  iz Kluba borilnih veščin, tretji mesta pa sta si priborili: Ria Gabor in Nela Gerič obe iz Judo kluba Lendava.

Na današnjem  22. mednarodnem ljubljanskem maratonu so že znani rezultati teka na 10 km. Med članicami je bila tretja Urška Martinec v času 38,36 ; med člani pa je bil šesti Aleš Zver,  oba iz Atletskega kluba Panvita iz Murska Sobota,  ki  je dosegel  čas 33,05.

V Radljah ob Dravi je bilo območno kvalifikacijsko šahovsko tekmovanje invalidov. Med članicami je ekipa Medobčinskega društva invalidov  Murska Sobota v postavi: Marija Baler, Erika Car in Tončka Gomboši osvojila prvo mesto. V moški konkurenci so se soboški invalidi v postavi: Jože Glavač, Alojz in Robert Antolin in Ivan Žalig uvrstili na osmo mesto.  Soboške šahistke so se uvrstile na finale državnega prvenstva.