V etru
Nočni glasbeni program
Domov

Šport in šah

30 oktobra 2017 Šport


Na  6. mednarodnem tekmovanju  za Alpski pokal v skokih na veliki prožni ponjavi so v Salzburgu  v močni mednarodni konkurenci nastopile tudi članice Društva za športno rekreacijo Murska Sobota. Za slovensko reprezentanco je nastopila Asja Benčec, članica soboškega društva, ki je v kategoriji do 16 let v finalu osvojila peto mesto. Ostale članice soboškega društva so se uvrstile v  Salzburgu takole: V kategoriji deklet do 14 let je bila Lara Erniša 16. in Maja Čopi 20. V starostni kategoriji do 12 let  se je Lena Kočar uvrstila na 14. in Luna Kočar na 15. mesto.

V Ljutomeru je bil včeraj mednarodni namiznoteniški turnir za pokal Ljutomera na katerem je sodelovalo  66 igralcev. Med člani starimi do 50 let je bil Marko Kreft  iz Male Nedelje drugi, Marjan Senčar  in Rok Kapun iz Ljutomera pa sta bila tretja, v tolažilni skupini je zmagal Uroš Brumen iz Ljutomera.  Med člani starimi do 70 let je bil Ivan Ocepek iz Gornje Radgone tretji, Ivo Sklizović iz Ljutomera  je zmagal v tolažilni skupini. Med člani starimi do 75 let je bil drugi Tone Ficko iz Ljutomera. V ženski konkurenci je bila najbolje uvrščena pomurska igralka Janja Lebarič iz Murske Sobote, ki je med članicami do 40 let starosti bila druga, Eva Grabnar iz Murske Sobote je bila tretja. V starostni kategoriji do 60 let je bila nekdanja Prekmurka iz Murske Sobote Jasna Šebjanič Pupis, ki zdaj živi v Postojni, prav tako druga. Absolutno med člani  je zmagal Nikola Kašić iz Zagreba in med članicami Jasna Šinko iz Samobora.

V  4. kolu  prve hrvaške ženske nogometne lige je Split v gosteh premagal ekipo Katarina Zrinski z rezultatom 11:0. Nekdanja igralka Teleinga GMT Beltinci Monika Conjar je za Split dosegla štiri zadetke, Sobočanka Manja Rogan pa je na tej tekmi za Split k zmagi prispevala dva zadetka. Na lestvici vodi Split z 12.točkami.

V  3.kolu prve slovenske košarkarske lige U – 17 je mariborski Branik v Murski Soboti premagal Radensko Creativ z rezultatom 93:58. Za soboške košarkarje sta največ točk zadela: Luka Pojbič Kovačič 23 in Domen Ziško 19; pri Braniku se je odlikoval Adam Skaza s 16.točkami. Jutri ob 17.uri bo v telovadnici osnovne šole I v Murski Soboti ženska tekma ekstra  košarkarske lige med Pomurjem in Kranjsko Goro.

V 2. kolu slovenske vzhodne super lige v  elektronskem pikadu je Slavček v Gornjih Slavečih premagal Eks bar iz Maribora z rezultatom 10:7. Za Slavček sta po trikrat zmagala: Ivo Kolar  in Dario Baranja, ter po enkrat  Robert Štertak in Tomaž Ulen; v parih  sta bili uspešni dvojici: : Dario Baranja  in Tomaž Ulen ter  Robert Štertak – Ivo Kolar.

V 9. kolu pomurske lige v malem nogometu na travnatih igriščih  so igrali takole: Športno rekreacijsko društvo Sobota – Moravske Toplice 3:8, Trnje – Čarda Martjanci 8:2,  Bakovci – Kamenci  8:5 in Tešanovci – Dolnja Bistrica 0:2, tekma med Meteorjem Melinci in Teleingom Razkrižje je bila preložena, Odranci  so bili prosti. Na lestvici vodi Trnje s 16.točkami pred Bakovci in Doljnjo Bistrico, ki imata po 15 točk.

Na 5. mladinskem hitropoteznem šahovskem turnirju  Krompirjeve počitnice  na Petanjcih je med 13. šahisti zmagal Jaka Kočar pred Nejcem Hancem oba sta zbrala po 6 točk, a tretje mesto se je uvrstil Dani Lenček Kranjec in na četrto Maj Pečnik, vsi iz Radenske Pomgrada iz Murske Sobote, oba pa sta zbrala po štiri točke in pol.