Domov

Šport in šah

31 oktobra 2017 Šport


Na kasaških dirkah v Šentjerneju so kasaški vozniki iz Kasaškega kluba Ljutomer v osmih dirkah osvojili  dve posamični zmagi. V  drugi dirki je tekla najhitreje Anina Saxo na vajetih Janka Sagaja, v sedmi dirki pa je bil najhitrejši Leibach prav tako pod taktirko Janka Sagaja. Drugi mesti sta osvojila v Šentjerneju,  v šesti dirki,  Artis na vajetih Davida Antolina in  v sedmi Luniko love na vajetih starejšega Jožeta Sagaja. Tretje mesto je osvojil Magix lok z voznikom Jankom Sagajem, ki je bil v Šentjerneju najuspešnejši prleški kasaški voznik. Naslednje kasaške dirke v Sloveniji bodo v nedeljo 5. novembra, ko bo v Ljutomeru tudi državno prvenstvo dveletnih kasačev.

V 7. kolu prve avstrijske ženske nogometne lige je avstrijski prvak St. Pőlten v gosteh premagal Bergheim z rezultatom 5:0 . Slovenska reprezentantka Mateja Zver  iz Gornje Bistrice  je zaradi poškodbe za St. Pőlten  igrala le zadnjih 35 minut srečanja.

V 10.kolu prve ciprske  prve nogometne lige je Pafos igral proti ekipi Aris Limasol  0:0,  za  Pafos, ki je na tretjem mestu ciprske lige je  vseh  90 minut igral Erik Janža iz Puževec,  Mitja Lotrič  z Vaneče pa je bil v kadru ekipe Pafosa a ni dobil priložnosti za igranje.

V nepopolnem  drugem kolu vzhodne slovenske super lige v  elektronskem pikadu so bili doseženi naslednji rezultati: Mlinček Zabovci –  Friend’s team Sveti Jurij v Prekmurju  14:3, Slavček Gornji Slaveči –  Eks bar Maribor 10:7, Top Gun Kiraly Grlava – Gabrijelov barček Vučja vas 12:5. Na lestvici vodi Mlinček Zabovci  s 6.točkami.

V drugem kolu druge slovenske košarkarske lige U – 15 je Radenska Creativ iz Murske Sobote na Ptuju premagala vrstnike Drave z rezultatom 48:43. Za soboške košarkarje sta največ točk k zmagi prispevala: Rene Panker 13 in Filip Horvat 12 točk; pri Ptujčanih se je odlikoval Vid Kozel z 28.točkami.

V nadaljevanju državne lige v hokeju na travi so Lipovci premagali predanovski Triglav z rezultatom 4:1. Za Lipovce je dosegel dva zadetka Franc Maučec, po enega pa Gorazd Zajc in Luka Vegič; za Triglav je bil strelec zadetka Nejc Potokar.

Na delavsko športnih igrah na območju Upravne enote Murska Sobota  za leto 2017 je bilo na strelišču v Murski Soboti tekmovanje z zračno puško. V moški konkurenci je zmagal Mladen Kosi, ki je zadel 179 krogov, drugi je bil Jože Šterman s 171.  oba iz Območnega policijskega sindikata  in na tretje mesto  se je uvrstil Jožef Kovačič iz Medobčinskega društva invalidov Murska Sobota , ki je zadel 161 krogov. V ženski konkurenci je zmagala Vanja Kukovec s 174.krogi, druga je bila Marija Rantaša s 163. in tretja Polonca Rautar, vse iz Območnega policijskega sindikata, ki je zadela 174 krogov. Moštveno so  med   člani in  članicami  zmagali strelci Območnega  policijskega sindikata iz Murske Sobote.

V 11. kolu  Ravenske lige v malem nogometu so igrali takole: Vivat Černelavci – Černelavci 2:0, Satahovci – Dobel Rankovci 0:10,  Kupšinci – Borejci 6:2, Mister baby Gederovci – Mladinec Murski Črnci 3:1, Krajna – Gradišče – 6:2, Krog –  združena ekipa Tropovci/Tišina 6:7 in Petanjci – Kučnica Korovci 2:1. Na lestvici vodita Borejci in Krajna s 24.točkami.

Na hitropoteznem šahovskem turnirju Branika v Mariboru je med 20. šahisti zmagal Franc Virtič iz Branika s 7.točkami in pol,; na šesto mesto se je uvrstila Lea Števanec iz Rankovec, članica kranjskega šahovskega kluba, ki je zbrala 5 točk.