V etru
Nočni glasbeni program
Domov

Šport in šah

3 novembra 2017 Šport


V Murski Soboti se je dopoldne začelo 3. Balkansko prvenstvo  v rokoborbi v grško rimskem slogu  za starejše dečke in kadete. Med 205. rokoborci iz 12 držav sodelujejo tudi tekmovalci Rokoborskega kluba Murska Sobota.  Med štirimi slovenskimi rokoborci sta se v dopoldanskem tekmovanju  pod taktirko selektorja Jureta Kuharja  uvrstila v večerne finalne nastope: Nejc Gomboc v kategoriji do 66 kg in Jernej Hozjan v kategoriji do 85 kg, oba se bosta v večernem programu tekmovanja  borila za bronasto medaljo,  Danes ob  16.uri je bila v telovadnici  osnovne šole III  v Murski Soboti tudi slovesna otvoritev tridnevnega  balkanskega prvenstva. Na slovesni otvoritvi so podelili ob 40 letnici rokoborbe v Murski Soboti plakete: Blažu Davidovskemu, Andreju Halasu, Francu Podlesku, Stanislavu Šerneku, Rokoborski zvezi Slovenije in Mestni občini Murska Sobota za njihov prispevek pri razvoju rokoborbe.

V prvi  ženski odbojkarski tekmi osmine finale slovenskega odbojkarskega pokala  je sinoči v Puconcih Kema  pod vodstvom trenerja Sebastjana Lenarčiča  premagala drugo ligaško ekipo Ptuja z rezultatom 3:1. Za Ptujčanke, ki jih zdaj vodi nekdanji trener Keme Bojan Novak so igrale tudi nekdanje igralke Keme: Ana Praprotnik Flisar, Sara Sakovič in Tjaša Frumen. Povratna odbojkarska tekma za uvrstitev v četrtfinale  slovenskega pokala bo na Ptuju  v sredo 8. novembra.

Na prvem turnirju   zimske lige v streljanju na glinaste golobe je v Ormožu sodelovalo 33 strelcev med njimi so bili tudi člani Strelskih družin Štefan Kovač – trap iz Murske Sobote in Športno strelskega društva Radgona. Na prvo mesto se je uvrstil Denis Vatovec z Vrhnike  z 68. zadetki, drugi je bil Boštjan Maček iz soboškega društva s 67. .zadetki tretji je bil  Tihomir Marjanćić iz Hrvaške s 66. zadetki. Med ostalimi pomurskimi strelci je bil Tadej Kostanjevec osmi s 63. zadetki, Alojz Majcen je bil 14. in Milan Pelcl, vsi iz Gornje Radgone,  15. , oba pa sta zadela po 56 tarč.

Na prvem strelskem  turnirju  z zračno puško  z naslovom Kekčev  pokal za sezono 2017/2018 so  v Leskovcu  nastopili tudi mladi strelci Športno strelskega društva Sobota. V posamični konkurenci se je  med mlajšimi pionirji Mišo Hari s 177. krogi uvrstil na drugo mesto, Tim Kunej  je bil s 176.krogi uvrščen na peto mesto. Soboški strelci so v moštveni konkurenci osvojili sedmo mesto.

Na mladinskem  lokostrelskem tekmovanju na Vrhniki so bili uspešni tudi mladi člani Lokostrelskega kluba Lendava. Najbolje se je odrezal med starejšimi učenci Niko Horvat, ki je  z ukrivljenim lokom in  285. zadetki osvojil prvo mesto.  Med mlajšimi učenkami je bila  z ukrivljenim lokom Vita Horvat z 212.krogi četrta.

V 9. kolu moravskotopliške lige v malem nogometu  so  vodilni Filovci premagali Sebeborce  z visokim rezultatom 10:2. Drugi na lestvici Mlajtinci so tekmo s Prosenjkovci preložili, tretji Noršinci pa so utrpeli poraz od  Ivanec s 7:3. V preostalem srečanju je Vučja Gomila premagala Motvarjevce z rezultatom 5:1.

Na Otočcu se je začelo 6. mednarodno šahovsko tekmovanje Terme Krka 2017 na katerem sodeluje  63. šahistov iz štirih držav.  Prvi dan prvenstva so odigrali tri kola.  V vodstvu je Peter Urbanč iz Triglava Krško s tremi točkami, Amadej Kastelic iz Radenske Pomgrada je s točko in pol po uvodnih treh kolih na  33. mestu. Prvenstvo na Otočcu bo trajalo do nedelje.