V etru
Prva jutranja kronika RA Slovenija
Domov

Šport in šah

4 novembra 2017 Šport


V Murski Soboti se je včeraj  začelo 3. Balkansko prvenstvo v rokoborbi za starejše dečke in kadete na katerem sodeluje okrog  300 rokoborcev iz 12 držav.  Organizatorji so pričakovali  okrog 200 tekmovalcev a jih je prišlo več  in vsem so omogočili tekmovanje. Včeraj  je med slovenskimi rokoborci  največji uspeh dosegel Nejc Gomboc, član Rokoborskega kluba Sobota, ki je pod taktirko trenerja Jureta Kuharja osvojil tretje mesto in bronasto medaljo v kategoriji do 66 kg po zmagi proti  Alenu Nogiću iz Hrvaške. Žal osvojitev bronaste medalje  ni uspela Jerneju Hozjanu prav tako iz soboškega kluba , ki je v kategoriji do  85 kg  v borbi za tretje mesto izgubil poroti Hrvatu Nerminu Berberoviću . Priložnost za medaljo je imel tudi Žan Perko iz Lenarta, ki  je v kategoriji do 59 kg izgubil proti   Ismetu Agiću iz Bosne in Hercegovine. Ob otvoritvi tekmovanja so domači rokoborski delavci proslavili tudi 40 letnico rokoborbe v Murski Soboti. Plakete so ob tej priložnosti dobili: Blažo Davidovski, Andrej Halas, Franc Podlesek in Stanislav Šernek ter Rokoborska zveza Slovenije – plaketo  je prevzela predsednica Suzana Majcen Dvoršak in Mestna občina Murska Sobota – plaketo je prevzel župan dr. Aleksander Jevšek. Danes poteka v Murski Soboti  rokoborsko tekmovanje  v kadetski konkurenci, ki bo trajalo do 20. ure  jutri  med 9. in 16.uro pa bo  moštveno tekmovanje.

V  4. kolu prve slovenske lige v judu je  ekipa  Partizana Ljutomer v Celju presenetljivo premagala Judo klub Z dežele Sankaku iz Celja  s 5:2 in si zagotovila obstanek v  ligi. Za Ljutomerčane so zmagali: Gabrijel Zadravec, Grega Novak, Tilen Jaušovec, Narsej Lackovič in Patrik Vojsk. V drugem srečanju je mariborski Branik premagal Ljutomerčane s 4:3. Za Ljutomerčane so zmagali: Gabrijel Zadravec, Grega Novak in Patrik Vojsk. Na prvem mestu so judoisti Impola iz Slovenske Bistrice, pred Šiško, ljubljansko Olimpijo in  Bežigradom, ki se bodo v finalu pomerili za naslov državnega prvaka. Ljutomerčani so si  pod taktirko Aleša Vrbančiča in z osmim mestom ter  štirimi točkami zagotovili obstanek v  prvi ligi.

V kolu mednarodne strelske First lige v streljanju z zračno pištolo je v Ormožu med 44 strelci iz desetih ekip zmagal posamično  Kevin Venta iz ormoškega Kovinarja s 586.krogi, na 22. mesto se je uvrstil Marko Mlinarič in na 23. Štefan Balaško oba iz Strelskega društva Štefan Kovač iz Turnišča, ki sta zadela po 542 krogov. Moštveno so zmagali strelci  Ptuja s 1690.krogi, Sobočani so se uvrstili na deseto mesto.

V 8. kolu prve slovenske ženske nogometne lige U – 17 so igralke Teleinga GMT Beltinci dopoldne premagale Bar Ranco s Ptuja kar z 10:0. Za Beltinčanke je dosegla štiri zadetke Luana Zajmi, trikrat je zadel Nina Kajzba po enkrat pa: Ema Horvat, Špela Pernik in Katja Krenos.

V 14. kolu prve slovenske nogometne lige, vzhod U – 15 je dopoldne v Rakičanu Mura premagala Rudar iz Velenja s 4:0. Za Muro je dvakrat zadel Tio Cipot po enkrat pa sta zadela še: Domen Bočkor in Niko Graj.

V  4. kolu 3. slovenske odbojkarske lige, vzhod za članice so igralke Sobote sinoči v Murski Soboti s trenerjem Davorinom Čelešem premagale »B« ekipo Karvolleya iz Mozirja z rezultatom 3:0. Največ točk k zmagi Sobočank so prispevale: Katja Saje 12, Barbara Horvat 10, Ana Babič 9 in Tjaša Malok 6 točk.

V 3. kolu 3. slovenske članske namiznoteniške lige je dopoldne v Puconcih II. ekipa Keme premagala Royal Beach iz Škofje Loke z visokim rezultatom 5:1. Za Kemo sta po dvakrat zmagala Rok Smodiš in Jan Lipič eno zmago pa je k uspehu Pucončanov dodal še Jure Smodiš.

Športno društvo Studenec na Cankovi je  dopoldne ob sodelovanju občin Tišina, Cankova in avstrijske Radgone pripravila danes že 18. evropski  pohod prijateljstva ob avstrijsko slovenski meji.  Na 14 km dolgi pohodniški progi od Gederovec preko Avstrije do Cankove je sodelovalo 116 pohodnikov iz Avstrije in Slovenije. Najbolj številčna skupina na pohodu je bila pripotovala iz Hajdine z osmimi pohodniki.

Po dveh kolih odprtega  turnirja v počasnem šahu je v Mariboru  med 24. šahisti Alina  Lukač zbrala dve točki, Joži Lenček Kranjec, oba iz Radenske Pomgrada pa eno točko.

Na 6. mednarodnem šahovskem turnirju  Terme Krka na Otočcu je med 63. šahisti  po šestih kolih Amadej Kastelic iz soboškega šahovskega društva zbral dve točki in pol in je na 41. mestu.

Ob koncu pa še tole: Po dopoldanskih kvalifikacijskih dvobojih na 3. Balkanskem prvenstvu v rokoborbi v Murski Soboti   so se kar trije rokoborci soboškega kluba:  Luka Gumilar, Nejc Gomboc in Klemen Podgorelec uvrstili  v večerne finalne borbe, kjer se bodo borili za bronaste medalje. Finale borbe bodo  od  17. do 20.ure.