Domov

Šport in šah

12 februarja 2017 Šport


Na 43. tradicionalnem dvoboju reprezentanc Slovenije in Hrvaške v streljanju z zračnim orožjem je  v Čakovcu potekalo tekmovanje v osmih kategorijah, končni izid  dvoboja  je bil 4:4. Robi Markoja je tekmoval za slovensko reprezentanco v streljanju s standardno zračno puško in z rezultatom  618,9 krogov zasedel posamično drugo mesto, moštveno je bila boljša reprezentanca Hrvaške. Markoja  ima že normo 622,8 krogov za nastop  za nastop na evropskem prvenstvu, ki bo  letos od 6. do 12. marca v Mariboru, normo  je dosegel na mednarodnem strelskem  tekmovanju v Münchnu.

Na  enodnevni mednarodni kolesarski dirki, na 182, 7 km dolgi progi v Murcii v jugovzhodni Španiji,  je prvič letos tekmoval tudi Simon Špilak iz Tropovec, član ruske Katjuše. Na dirki je sodelovalo  šest slovenskih kolesarjev, Špilak   se  je uvrstil    na 21. mesto  in  bil najbolje uvrščeni slovenski kolesar na dirki.

Na evropskem prvenstvu Chalenge I  v dvoranskem hokeju so  v Budimpešti igralci Cardifa  iz Walesa  premagali predanovski Triglav z rezultatom 8:4. Za Triglav je dosegel dva zadetka Nejc Potokar po enkrat pa sta zadela: Tadej Mikola in Tadej Horvat.

V Lendavi je na 42. mednarodnem pokalu Lendave v judu v petih starostnih kategorijah tekmovalo 366 judoistov iz Avstrije, Madžarske, Hrvaške in Slovenije. Moštveno so  med 36.klubi zmagali judoisti iz Murske Sobote. O rezultatih mladincev in mlajših kadetov smo poročali že včeraj, danes preglejmo še zmagovalce v mlajših kategorijah. Med starejšimi dečki sta zmagala Nejc Kalamar iz Judo kluba Klima Tratnjek Beltinci in Maj Mlinarič iz Judo kluba Lendava ter med  deklicami: Kaja Baler iz Beltinec. Med mlajšimi dečki so bili  iz soboškega kluba  zmagovalci: Klemen Vinkovič, Matic Klamenčič in v ženski konkurenci Iva Küplen. Iz Judo kluba Klima Tratnjek Beltincih pa so  v tej kategoriji zmagali: Gabrijel Lipič, Alen Tirović in Leila Mazouzi. V kategoriji cicibanov so bili zmagovalci: Klemen Vinkovič in Miha Marič  oba iz Judo kluba Murska Sobota, Kio Červek iz novega Judo kluba Štorkljice iz Murske Sobote in Sara Sep iz Kluba borilnih veščin Lendava.

Na mednarodnem dvoranskem atletskem mitingu na Dunaju so sodelovali tudi člani Atletskega kluba Panvita iz Murske Sobote. V članski kategoriji se je na četrto mesto v teku na 800 metrov uvrstil Aleš Zver v času 1:53,21 . V mladinski kategoriji je bila druga v teku na 800 metrov v času 2:27, 60 Zala Janža;  četrta v teku na 60 metrov v času 8,21 pa je bila Ria Grof.

V Ljubljani na dvoranskem državnem prvenstvu v atletiki so pomurski atleti osvojili štiri medalje.  Med mladinci je bil v teku na 60 metrov v času 7,18 drugi Jure Šterman, druga pa je bila tudi Tami Ščančar v času 7,68. V skoku v višino je bil s 173.centimetri  Marko Čeh tretji, v teku na 60 metrov pa je bila tretja Veronika Heric v času 7,87. V skoku s palico  pa je bil  Niko Car  šesti s  preskočenimi 360 centimetri.

V 15. kolu prve slovenske odbojkarske lige za članice so odbojkarice Keme sinoči v Puconcih, po pravi odbojkarski drami,  premagale Volleyball iz Ljubljane z rezultatom 3:2. Za Kemo so največ točk k zmagi prispevale: Iva Škraban 22, Katja Karin Pintarič 16, Nina Kovač 13 in Mateja Kadiš 11 točk. Pri Ljubljančankah so dosegle največ točk: Helena Mijoć 23 ter Nuša Ferlinc in Katja Mihalinec po 10 točk. V  15.kolu 2. slovenske odbojkarske lige vzhod za članice so Ljutomerčanke v Slovenj Gradcu bile boljše od ekipe Kostmana z rezultatom 3:1. V 3. slovenski odbojkarski ligi vzhod za članice  so igrali takole: Murania Lendava – Formis 0:3, Kema II – Turbina 3:2  in Kostman II Slovenj Gradec – Murska Sobota 0:3.

V 18. kolu v prvi slovenski odbojkarski ligi za člane  so odbojkarji Panvite Pomgrada  v  prekmursko štajerskem derbiju v Murski Soboti z oslabljeno postavo premagali Maribor z rezultatom 3:1. Za soboške odbojkarje so največ točk k zmagi prispevali: Aljoša Bogožalec, 30, Jakob Rojnik 24 in Jernej Detela 13 točk; pri Mariborčanih sta odlikovala  nekdanja  igralca Panvite Pomgrada: Tomaž Horvat s 24.točkami in Dejan Pelemiš s 15 točkami. V 3. slovenski odbojkarski ligi vzhod za člane je Mežica premagala Radence s 3:2.

V 14.kolu v prvi slovenski namiznoteniški ligi  za člane je v Puconcih v prekmursko štajerskem derbiju  Kema premagala Maribor s 5:3. Za Kemo sta po dvakrat zmagala Bojan Ropoša in Dominik Škraban ,eno zmago    je prispeval  še Tomaž Pelcar.

V Murski Soboti je  v srečanju prve slovenske namiznoteniške lige Mengeš  s 5:0 premagal ekipo Sobote ,ki je nastopila brez poškodovanega Tomaža Roudija.

V ženski konkurenci 14. kola  prve slovenske namiznoteniške lige  je bil v Puconcih  Logatec  boljši od Keme s 5:2; za Kemo je dvakrat zmagala: Staša Matis.  V 5.kolu druge slovenske namiznoteniške lige  za članice je Sobota premagala Ljubljano s 5:2. Za Soboto je trikrat zmagala Tatjana Brglez, dvakrat pa Janja Lebarič. V drugem dvoboju  je bilo Preserje boljše od Sobote s 5:1.Za Soboto je zmagala Tatjana Brglez.

Že včeraj smo poročali, da so v derbiju prve »B« slovenske moške  kegljaške lige za člane kegljači Acronija iz Jesenic premagali Radensko z rezultatom 6:2. V 3. slovenski kegljaški ligi, vzhod  je Pivovarna Laško iz Celja  premagala v Radencih II. ekipo Radenske  s 6:2. Pri Radenski je  Milan Štiblar podrl  518 kegljev.

V prvi »B« slovenski kegljaški ligi za članice je  Radenska premagala Celje z rezultatom 6:2. Pri Radenski so največ kegljev podrle: Cvetka Štiberc 564, Sonja Tibaut 533, Nataša Muršič 528 in  Marika Kardinar 512 kegljev.

V 11.kolu 2. slovenske rokometne lige  za člane  sta Metlika in Arcont iz Gornje Radgone igrala 30:30. Za Arcont so dosegli največ zadetkov:  Matevž Žunič 11, Marko Cotić 8 ter Matej Rojht in Darko Zorko po 3.  Grosuplje  je premagala soboško Pomurje z rezultatom:  34:31 .Za Pomurje so dosegli največ zadetkov:  Vasja Kozelj in Klemen Hameršek po 6 in Jernej Hedl 5 zadetkov.

V Turnišču poteka danes drugi dan mednarodnega nogometnega turnirja z naslovom »Mlade zveze Turnišča 2017« , kjer sodeluje blizu 400 mladih nogometašev. V starostni skupini U – 9 je včeraj  zmagala Čarda iz Martjanec, ki je bila v finalu po kazenskih strelih  boljša od Bistrice z 1:0 , v tekmi za tretje mesto  je Planika iz Turnišča premagala Aluvar iz Gančan z 2:0. Najboljši strelec v tej skupini je bil Adam Horvat iz Turnišča.

Preglejmo izide nekaterih pripravljalnih prijateljskih nogometnih tekem:  Mura –  Bad Radkersburg 5:1, Aluminij Kidričevo – Nafta 1:1, Gančani – Turnišče 1:3 in Bakovci – Luš Beltinci 0:2.

Na mednarodnem šahovskem turnirju v Sombotelu na Madžarskem so bili uspešni tudi člani Radenske Pomgrada iz Murske Sobote. V »A« skupini je zmagal Boris Kovač, ki je zbral vseh 9 možnih točk, V »C« skupini  je bil tretji Amadej Kastelic s šestimi točkami.

Na območnem šahovskem tekmovanju Športnega društva cerebralne paralize Sonček je v Stranicah pri Slovenskih Konjicah  zmagal Tomislav Špilak, sedmi je bil Bojan Poredoš in deveti Janez Škalič.