V etru
Nočni glasbeni program
Domov
  • Domov
  • Šport
  • Šport in šah                

Šport in šah                

5 novembra 2017 Šport


Včeraj drugi dan  3. Balkanskega prvenstva   v rokoborbi za  kadete, ki poteka v Murski Soboti   je imel soboški rokoborski klub tri tekmovalce v borbi za bronasto medaljo vendar  je to uspelo le enemu.  Luka Gumilar je v kategoriji do 58 kg izgubil proti Hrvatu Antoniu Cibariću, Nejc Gomboc je  v kategoriji do 69 kg iztržil neodločen izid proti Agronu Sadikuju iz Bosne in Hercegovine a  kljub temu  ostal brez medalje.  Z  bronasto medaljo se je proslavil med kadeti le Klemen Podgorelec  v kategoriji do 76 kg, ki je premagal Romuna Andreia Horea  Barbulo . Na  Balkanskem prvenstvu, kjer je skupno nastopilo 300 tekmovalcev  iz 12 držav,   je prvi dan osvojil  bronasto medaljo  med starejšimi dečki  Nejc Gomboc, ki je drugi dan prvenstva nastopil še   med kadeti  in bil  zelo blizu bronaste  medalje.

V 5.kolu prve slovenske odbojkarske lige za člane je v  Murski Soboti pred 400 gledalci   v derbiju kola  14 kratni državni prvak ACH Volley iz Ljubljane premagal soboško Panvito Pomgrad z rezultatom 3:1. Prvi niz so sicer dobili gostitelji pozneje pa so gostje z Urošem Pavlovičem iz Murske Sobote  v ekipi, ki pa tokrat ni dobil priložnosti za igro,  dosegli prepričljivo zmago.  Za  soboške odbojkarje so zadeli največ točk: Aljoša Bogožalec 17,  Andrej Grut 14 ,Jakob Rojnik 13 in Gorazd Flisar 6 točk; pri Ljubljančanih se je odlikoval  Jan Pokeršnik z 21.točkami.

V  5. kolu 3. slovenske  odbojkarske lige ,vzhod so Radenci, ki vodijo na lestvici,   premagali Mežico s 3:1. Za  Radence  so največ točk zadeli: Nik Škerjanc 32, Blaž Ajlec 22,  ter Tomaž Aljec in Aleš Šadl po 10 točk.  V preostalem srečanju je II. Ekipa Maribora   v Murski Soboti premagala II. ekipo Panvite Pomgrada s 3:0.

V 5.kolu prve slovenske odbojkarske lige za članice  so državne podprvakinje  igralke Calcita  v Kamniku premagale Kemo s 3:0 . Za Kemo so največ točk zadele: Iva Škraban  12, Nina Kovač 9 in Diana Oletić 4; pri Calcitu se je odlikovala  Pia Božič s 14.točkami.

V 4.kolu 2. slovenske odbojkarske lige za članice so vodilne Ptujčanke s trenerjem Bojanom Novakom  v gosteh premagale Zreče s 3:1. Ljutomerčanke  so bile uspešne na gostovanju pri Celjankah z rezultatom 3:0.

V  4. kolu 3. slovenske odbojkarske lige, vzhod za članice je vodilna Sobota premagalo »B« ekipo Korvolley-a  iz Mozirja s 3:0, Črna  je v Lendavi premagala Muranio s 3:0.

V  5. kolu prve slovenske namiznoteniške lige za člane    je Sobota. zaradi zasedenosti dvoran v Murski Soboti, prvoligaško tekmo proti Interdiskontu igrala v Ravnah na Koroškem, kjer so Korošci zmagali  z rezultatom 5:2. Za Soboto sta zmagala: Tomaž Roudi in Bojan Pavič; pri zmagovalni ekipi Interdiskonta  se je odlikoval s tremi zmagami Pucončan Mitja Horvat.  V derbiju kola je  Kema v gosteh premagala Maribor s 5:3 kar je prvi poraz Mariborčanov v letošnji sezoni.. Za Kemo, ki je še brez poraza   je trikrat zmagal Tomaž Pelcar dvakrat pa Bojan Ropoša.

V  3. slovenski namiznoteniški  ligi za člane je  v popoldanskem srečanju  Križe premagalo II. ekipo Keme s 5:1, za Kemo je zmagal  Rok Smodiš.

V ženski konkurenci 5. kola  prve slovenske namiznoteniške lige so  igralke Keme v Vrtojbi znova prijetno presenetile in premagale ekipo Letrike  s 5:3 ter se povzpele na peto  mesto na lestvici  Za Kemo sta po dvakrat zmagali: Nuša Vogrinčič in Staša Matis ter enkrat Ana Kovačec.

V 6. kolu  prve »B« slovenske kegljaške lige za člane je Radenska iz Murske Sobote na kegljišču Vikenda v Radencih premagala Ograjco iz Ljubljane s 6:2. Za Radensko so največ kegljev podrli: Miko Steržaj 606, Harry Steržaj 569 in Milan Kovačič 565; pri gostih je Primož Pintarič podrl 571 kegljev.

V ženski konkurenci prve »B« slovenske kegljaške lige je  Radenska premagala Ograjco iz Ljubljane kar z 8:0. Za Radensko so največ kegljev podrle:  Vlasta Hojnik 542, Marika Kardinar 538 in Cvetka Štiberc 526, pri Ljubljančankah je Andreja Taškar podrla 513 kegljev.

V  5. kolu v 2. slovenski rokometni ligi za člane sta obe pomurski  ekipi ostali brez točk. Cerklje je tesno, s 35:34 , premagalo radgonski Arcont . Za Radgončane so največ zadetkov  dosegli: Matej Rojht, David Ketiš in Gregor Štefanec po 7. Alples pa je v Železnikih premagal soboško Pomurje z 32:29. Za Pomurje so dosegli največ zadetkov: Matija Jerič 7, Jernej Hedl 6 ter Gregor Gregorec in Marko Jankovič po 5 zadetkov.

V 5. kolu avstrijske deželne nogometne lige je ekipa avstrijske Radgone  pred 2100 gledalci  igrala proti GAK-u iz Gradca 0:0. Za Radgončane so igrali kar štirje nekdanji igralci soboške Mure: Denis Kramar, Mitja Flisar, Denis Žilavec in Matic Maruško.

V  14. kolu 2. slovenske nogometne lige  je Farmtech v Veržeju z zadetkom  Andraža Sorka premagal Brežice z 1:0. Nafta je v Lendavi  z zadetki: Vedrana Vinka, Marka Roginića in Marka Maciuša bila s 3:0 boljša od Brd.

V 13. kolu prve slovenske mladinske nogometne lige je Mura z zadetkom Sebastjana Šlaka v gosteh premagala Kalcer Radomlje z 1:0.  V kadetski konkurenci je bil Kalcer Radomlje boljši od Mure s 3:1, častni zadetek za Muro je prispeval Luka Marič.

V  12.kolu 3. slovenske nogometne lige, vzhod je Avto Rajh Ljutomer premagal Grad z 1:0, Črenšovci pa so presenetljivo v gosteh premagali Radensko Slatino s 3:2.

V nižjih nogometnih ligah sta  bila dosežena naslednja rezultata:  Bakovci – veterani Mure 4:1 in Cven – Aluvar Gančani 0:6.

Na mednarodnem šahovskem turnirju Opel Pokal je v Monoštru sodelovalo 130 šahistov. V »A« skupini je zmagal Denis Gjuran s šestimi točkami, sedmi je bil Boris  kovač s petimi in 18. Matija Gabor, vsi iz Radenske Pomgrada s štirimi točkami in pol.

Na 7. Martinovem šahovskem turnirju v Zgornji Polskavi je med 23. šahisti zmagal Dušan Zorko s šestimi točkami in pol, s pol točke zaostanka je bila šesta  Prekmurka Lea Števanec, oba iz kranjskega šahovskega kluba.