Domov

Šport in šah

6 novembra 2017 Šport


Na  6. Zagrebškem teku z naslovom »Nočna desetka« so med 2400 atleti tekli  tudi slovenski atleti. Med člani je bil  na 10 km  dolgi progi  četrti Aleš Zver  iz Odranec z novim osebnim rekordom 32,55,  na deseto mesto pa se je uvrstil Dejan Preindl iz Bratonec, oba sta člana Atletskega kluba Pavnita iz Murske Sobote, Preindl pa je dosegel čas 36,22.

V zaostalem srečanju 2. kola  mednarodne ženske ekstra lige so igralke Ženskega košarkarskega kluba Pomurje iz Murske Sobote v gosteh premagale Žiri z rezultatom  84:47. Za soboško ekipo so največ točk   k zmagi prispevale: Kiara Marinič 20, Alja Samec 19, Blaža Čeh 8 ter Nina Domjan in Urška Juteršnik obe po 7 točk. V naslednjem kolu bodo Pomurke, ki se še brez poraza  12. novembra gostovale pri Lediti v Domžalah.

Na 18. letošnjih kasaških dirkah v Sloveniji so v nedeljo v Ljutomeru gledalci videli zadnje letošnje dirke v Prlekiji. V dirki za državno prvenstvo dve letnih kasačev je zmagal Fjori ,ki ga je vodil Saša Seršen, drugi  je bil Caly na vajetih Dušana Zorka. V spominski dirki Ludvika Slaviča starejšega je zmagala Anina Saxo na vajetih Janka Sagaja ,ki je bil zmagovalni voznik tudi v prvi dirki z Anino. V preostalih točkah so bili zmagovalci: Pinter z Jožetom Ostercem,  Dona z Vitom Šadlom, Delux z Mitjo Slavičem in  med francoskimi kobilami Breve des Baux z Jožetom Sagajem mlajšim.

V 8.kolu avstrijske ženske nogometne lige je St. Pőlten premagal tretjeuvrščeni Sturm iz Gradca z rezultatom 6:0. Za  aktualne državne in pokalne prvakinje St. Pőlten je igrala tudi Prekmurka Mateja Zver in k zmagi svoje ekipe prispevala dva zadetka.

V 3.kolu druge slovenske lige, vzhod v kegljanju je Nafta iz Lendave na kegljišču Vikenda v Radencih premagala Šoštanj z rezultatom 7:1. Za Nafto so največ kegljev podrle: Slavica Hozjan 528, Cilka Ščap 513 in Sidonija Stanić 509 kegljev; pri Šoštanju je bila najboljša Romana Borovnik s 491.podrtimi keglji.

V 3. kolu  vzhodne slovenske super lige  v elektronskem pikadu  so bili doseženi naslednji rezultati: Gabrijelov barček Vučja vas – Picolo bar Melinci 9:8, Top Gun Gorjak Grlava – Mlinček Zabovci 11:6, Eks bar Maribor –  Top Gun Kiraly Grlava 9:8 in prekmurski derbi: Frieind’s team Sveti Jurij na Goričkem – Slavček Gornji Slaveči  9:8.   Na lestvici vodi Mlinček Zabovci s šestimi točkami.

V 10.kolu pomurske lige v malem nogometu na travnatih igriščih  so igrali takole: Čarda Martjanci – Sobota  3:8, Teleing Razkrižje – Trnje 2:4,  Kamenci – Meteor Melinci 3:0,  Dolnja Bistrica – Bakovci  6:4 in Odranci –  Tešanovci 2:10. Na lestvici  vodi Trnje z 22. točkami pred Dolnjo Bistrico, ki ima  16 točk.

Na odprtem turnirju v pospešenem šahu v organizaciji Železničarskega šahovskega kluba Maribor je  zmagal  Roman Rizman iz Poljčan s petimi točkami.  Med pomurskimi šahisti  je bila 12.ta   Alina Lukač in  13. ti  Joži Lenček Kranjec oba  iz Šahovskega društva Radenska Pomgrad iz Murske Sobote, oba pa sta zbrala po dve točki in pol.