Domov

Šport in šah  

7 novembra 2017 Šport


 

Na   kolesarski dirki nove sezone v ciklokrosu za slovenski pokal je v Cerknici  med pomurskimi kolesarji bil uspešen Primož Obal s Pertoče član  Kolesarskega kluba Meblojogi Kult Solkan iz Nove Gorice.   Prvo mesto med člani v absolutni konkurenci je osvojil  Rok Korošec iz društva Amplatz, drugi je bil Matej Mugerli iz Kolesarskega društva Pantal in tretji Primož Obal  iz Prekmurja. Naslednja dirka v ciklokrosu bo  v soboto 11. novembra na progi Črne njive pri Ilirski Bistrici.

Na mednarodnem  turnirju v dvoranskem hokeju v  Gradcu so  hokejistke Moravskih Toplic zasedle med devetimi ekipami tretje mesto.  Igralke Moravskih Toplic so premagale v uvodni tekmi Glitzer s  4:1, v drugi tekmi Traun z 2:0,  v tretji tekmi so premagale Dunajčanke s 3:0 in  bile v predtekmovanju uspešne še od gostiteljskega Gradca z 2:0. V polfinalu so  hokejistke Moravskih Toplic po kazenskih strelih izgubile s 4:3 proti ekipi AHTC s 4:3.  V tekmi za tretje tekmo so Moravske Toplice še drugič  premagale  avstrijski Glitzer  z  rezultatom 3:0. Na turnirju so  za hokejistke Moravskih Toplic,  s trenerjem Jožetom Črnkom,  dosegle največ zadetkov:  Tjaša Vrečič 6, Laura Schmidlehner 3 ter Petra Dervarič in Mihaela Hegeduš po dva zadetka.

V Lendavi je bila sinoči izredna volilna skupščine Medobčinske nogometne zveze Lendava, kjer so volili novega predsednika zveze. Po odstopu dosedanjega predsednika Branka Grosa, iz zdravstvenih razlogov,  bo novi predsednik dosedanji podpredsednik  zveze Slavko Režonja. Med  18. delegati iz 21 društev je Slavko Režonja dobil 16 glasov, dve glasovnici  sta bili neveljavni. Novi predsednik  Slavko Režonja bo po uvodnem nastopu  dosedanje delo zveze  nadaljeval, hkrati pa je  napovedal   potrebo po večjem  sodelovanju s  sosednjimi medobčinskimi zvezami, kar bo še posebej potrebno zaradi reorganizacije tretje ligaškega tekmovanja.

V Kanalu ob Soči  je bila tretja pokalna tekma v športnem karateju na katerem je sodelovalo 366 karateistov iz 44 klubov. Soboški karateisti so bili  moštveno  z ekipo Tilen Jug, Aleks Donoša in Niko Zver v katah med kadeti drugi. Posamično je v borbah bil drugi med mlajšimi kadeti Niko Zver in tretji med kadeti Aleks Donoša.

V drugem kolu prve pomurske lige v elektronskem pikadu so igrali takole: Dokležovje – Leona Ljutomer 11:14, Picolo Melinci – Maži bar Ižakovci  4:21 in Spirić Černelavci – Mokoš Bakovci 16:9. Na lestvici vodita Maži bar in Leona s 4.točkami. V drugi pomurski ligi  so igrali takole: Kocka bar Renkovci – Bar Klement Murska Sobota 14:11, Naš bar Melinci – Čarne vrane Ižakovci 12:13 in Don Matija Bogojina -Bar Tiffany Črenšovci 10:15. Na lestvici sta v vodstvu ekipi:  Čarne vrane in Bar Tiffany s 4. točkami.

Na mednarodnem šahovskem turnirju Terme Krka 2017 je  na Otočcu med 63. šahisti iz treh držav zmagal  Peter Urbanč iz Triglava Krško s sedmimi točkami in pol. V močni konkurenci se je mladi Amadej Kastelic iz Radenske Pomgrada s tremi točkami in pol uvrstil na 49. mesto.