V etru
Nočni glasbeni program
Domov

Šport in šah

8 novembra 2017 Šport


Na 24. memorialu Jožeta Magdiča v  steznem kegljanju za paraplegike je  v Radencih moštveno zmagala ekipa Podravja iz Maribora pred Jugo zahodno  Štajersko iz Celja in paraplegiki Prekmurja in Prlekije iz Murske Sobote, ki so nastopili v postavi: Anton Simonič, Ludvik Škraban, Franc Borovnjak in Dušan Slana. V posamični konkurenci je med članicami zmagala Marta Janežič , med veterani pa je bil drugi Franc Borovnjak oba iz domačega organizatorskega društva.

Končan je bil jesenski del Pomurske lige v vrtnem kegljanju za upokojence.  V moški konkurenci so moštveno zmagali Puconci pred Mačkovci in Bodonci. Posamično je bil najboljši Jože Horvat iz Bodonec,  pred Ivanom Kolenkom iz Črenšovec in Gustijem Palatinom iz Puconec. Med članicami so jesenske prvakinje upokojenke Puconec pred Bodonci in Kobiljem. Med posameznicami je največ kegljev podrla Dragica Godina iz Puconec pred Cvetko  Čerpnjak iz Bodonec in Alenko Kalman iz Kobilja. Spomladanski del v pomurski ligi upokojencev v vrtnem kegljanju se bo začel v mesecu aprilu.

Na  prvem namiznoteniškem TOP turnirju za člane in članice so na Muti sodelovali tudi pomurski igralci.  Med člani se je med  pomurskimi igralci v drugi kvalitetni skupini uvrstil na drugo mesto Damjan Zelko, Bojan Ropoša, oba iz puconske Keme  pa je bil  tretji.  Med članicami je bila v prvi kvalitetni skupini Staša Matis peta, v drugi skupini pa je bila Nuša Vogrinčič obe iz Keme, prav tako uvrščena na peto mesto.

V 4. kolu prve slovenske košarkarske lige U – 17  je Zlatorog v Laškem premagal  Radensko Creativ iz Murske Sobote z rezultatom 101:51. Za soboške košarkarje sta največ točk zadela: Domen Ziško 20 in Luka Pojbič Kovačič 13; pri Zlatorogu se je odlikoval Jan Kellner s 17.točkami.

Društvo odbojkarskih sodnikov Pomurja je v Beltincih pripravilo seminar za  odbojkarske sodnike za vodenje  tekem male in mini odbojke.  Skupno je na seminarju sodelovalo  15 sodnikov iz pokrajine ob Muri. Med predavatelji so bili Branko Hrga, Franc Mesarič in Domen Gutman.  V prihodnje bodo odbojkarski sodniki pripravili še izobraževalni seminar za pisanje zapisnikov tretje slovenske odbojkarske lige.

Končan je bil jesenski del tekmovanja  Gorički ligi v malem nogometu. V zadnjem jesenskem kolu  so Matjaševci z rekordnim izidom  kar z 20:1 premagali Dolence , na tekmi je Drago Rogan dosegel  kar 6 zadetkov. Še ostali rezultati: Šulinci – Stanjevci 6:3, Domanjševci – Carioce Markovci 0:3, Gornji Petrovci – Inter Dolič 3:0, Hajduk Adrijanci – Čepinci 1:2, Lucova – Neradnovci 2:3 in Pizzeria Kučan Križevci – Srebrni breg Martinje 2:5. Naslov jesenskega prvaka so osvojili Neradnovci s 33.točkami, najboljši strelec v ligi pa je Mitja Štefanicki iz Neradnovec z 29. zadetki.

Na 6.  hitropoteznem šahovskem turnirju   Gostilne Tabor je v Mariboru sodelovalo 38 šahistov. Zmagal je Ratko Novak iz Hrvaške z 10.točkami, najboljša  ženska šahistka  je bila na 10. mestu  Lea Števanec iz Rankovec, članica kranjskega šahovskega kluba s 7. točkami.