V etru
Nočni glasbeni program
Domov

Šport in šah

9 novembra 2017 Šport


V prvi tekmi osmine finale slovenskega pokala v odbojki so igralci Panvite Pomgrada sinoči v Murski Soboti  s 3:0 premagali Črnuče, novinca v prvi slovenski ligi in imajo tako že po uvodni tekmi lepo prednost  za napredovanje pred povratno tekmo, ki bo  prihodnjo sredo 15. novembra v Ljubljani. Za soboške odbojkarje so največ točk k zmagi prispevali: Andrej Grut 13, Gorazd Flisar 11, Gregor Javornik 10 in Aljoša Bogožalec 9 točk; pri Črnučah sta bila najbolj učinkovita Žiga Kumer z desetimi in Žiga Donik z devetimi točkami.

V 6. kolu prve ženske hrvaške nogometne lige je Split, ki  vodi na lestvici brez poraza , premagal Trnavo z rezultatom 7:1. Za Split je celo tekmo igrala tudi slovenska reprezentantka  Sobočanka Manja Rogan in v 15. minuti prispevala en zadetek k zmagi Splita. Nekdanja igralka beltinskega kluba Monika Conjar pa je dosegla v 90.minuti zadnji zadetek za Split.

Na mednarodnem turnirju v malem nogometu za veterane stare nad 60 let je  v Lentiju na Madžarskem  sodelovala tudi kombinirana ekipa Lentija in Lendave, ki je  osvojila  tretje mesto, zmagala je ekipa Nagykanizse.  Iz Lendave so za kombinirano ekipo Lenti/ Lendava igrali veterani Nafte: Andrej Pečelin, Ivan Oletić in Boris Radoš.

V 7. kolu območne mariborske  kegljaške lige  je  Nafta ,ki se je preimenovala v  Lendavo,  premagala Prepolje s 5:3. Za Lendavo so največ kegljev podrli:  Uroš Zadravec 544, Janez Šimon 542 in Bojan Potočnik 505 kegljev.  II. ekipa Kegljaškega kluba Radenske iz Murske Sobote pa je na kegljišču Vikenda v Radencih izgubila proti  II. ekipi Lokomotive iz Maribora s 5:3. Za  Radensko so največ kegljev podrli: Ivan Lesjak 531, Borut Štiberc 529 in Franc Šebjanič 523 kegljev.

V radgonskih medobčinskih ligah malega nogometa so igrali  zaostale tekme  v treh ligah. V prvi ligi so  jesenski prvaki nogometaši   Lomanoš, druga na lestvica Kapela   je v zaostalem srečanju  premagala Očeslavce z 11:1. Tretja na lestvici  Spodnja Ščavnica pa je bila boljša od  Šenekarja iz Spodnjih Ivanjec s  4:3.

V drugi radgonski ligi  malega nogometa  so prvakinje Police,   v zadnji tekmi premagale Bumefekt iz Lastomerec  s 6:4, druga Radenska je bila boljša od  tretjega na lestvici  Starega hrasta iz Zgornjega Konjišča  s 4:1. V tretji radgonski ligi  je prvak Vrček iz  Murščaka,  drugi na lestvici Vrabel iz  Šratovec  je premagal radgonski Dinamo  s 4:1. Tretji Mahovci so igrali proti Ivanjševski slatini 4:4.

V  drugem kolu vzhodne slovenske »C« lige v elektronskem pikadu je vodilna Plitvica premagala Snajperje iz Sodincev z 11:5, drugi na lestvici Top gun Elrad iz Grlave je premagal tretjega na lestvici Ali bar iz Ljutomera z 9:8 . V preostalem srečanju pa je Plitvica II bila boljša od Bar baze bad girls iz  Logarovec z 12:5.

Na hitropoteznem šahovskem turnirju v Kočevju  je zmagal Igor Mestek iz Kočevja z 9.točkami, Maja Vučko iz Ižakovec ,zdaj članica kočevskega kluba,  je bila četrta s štirimi točkami.