Domov

Šport in šah

11 novembra 2017 Šport


Na svetovnem prvenstvu v kickboksingu v Budimpešti   je v disciplini light contact  v kategoriji do 89 kg je  osvojil drugo mesto in naslov svetovnega podprvaka David Žibrat doma z Mote član Kickboksing kluba Pomurje. Žibrat je  četrtfinalu premagal tekmovalca iz Nemčije, v polfinalu je bil boljši od Italijana. V   finalu pa  je Žibrat  po hudi borbi moral priznati premoč Ildarju Gabbasovu iz Rusije. Na  letošnjem svetovnem prvenstvu v kickboksingu  na Madžarskem  je sodelovalo 1390 tekmovalcev iz 61 držav.

V 9.kolu prve slovenske  ženske nogometne lige U- 17 so igralke Teleinga GMT Beltinci danes v derbiju kola v gosteh premagale Radomlje z rezultatom 5:0 in tako ostajajo Beltinčanke še naprej v vodstvu a brez poraza. Za  Teleing GMT Beltinci so dosegle zadetke:  Kaja Korošec 3 ter Sara Makovec in Vita Žolek.

Preglejmo še današnje popoldanske nogometne rezultate;  druga slovenska liga, 15.kolo: Jadran Dekani – Nafta 1903 0:1 strelec za Nafto  Bence Grabant. 13. kolo v 3. slovenski nogometni ligi, vzhod: Radgona – Bogojina 0:1 in Črenšovci – Tromejnik Gostinstvo Sukič Kuzma 2:1.

V drugem kolu  slovenske vzhodne  »B« skupine  v elektronskem pikadu  je vodilni  Pinocchio iz Ivanjkovec premagal Panters iz Moravskih Toplic  z rezultatom 10:7. Drugi na lestvici Kocka bar iz Renkovec je premagal Bar bazo Devils boys  iz Logarovec s 13:4 , tretja Bar baza bad boys iz Logarovec pa je bila boljša od Pikado kluba Raj od Grada na Goričkem  z rezultatom 10:7.

V 2. kolu druge državne strelske lige severovzhod v streljanju s standardno začno puško  so v Ljutomeru  med osmimi ekipami zmagali strelci Kovinarja iz Ormoža s 1204,9 krogi, drugo je bilo Športno strelsko društvo Sobota v postavi: Simon Farkaš, Tomaž Kerčmar  in Jure Sočič s 1198,8 krogi  in tretji Ljutomer v postavi: Sandra Kaučič, Brina Stanjko in Toni Križanič ,ki so zadeli 1196,1 krog. Posamično je zmagal Jure Sočič s 406,7 krogi pred Petro Vernik s 403,8 in Rokom Šumakom, oba iz Kovinarja Ormož s 403,3 krogi.

V Dobrovniku  je bil drugi turnir 3. državne strelske lige severovzhod  v streljanju s standardno zračno puško, kjer je moštveno  med 10. ekipami zmagala II. ekipa Kovinarja iz Ormoža s 1211,8 krogi pred  Jezerom iz Dobrovnika s 1205,8 krogi v postavi: Darko Horvat, Mate Kurucz in Danijel Horvat, tretji so bili Sobočani s 1188,4 krogi in v postavi: Igor Makari, Patrik Farkaš in Bojan Sočič.  Posamično je zmagala Nuša Žnidarič s 407,2 kroga pred Žanom Tomažičem oba iz Kovinarja s 405, 9 krogi tretji  je bil Darko Horvat iz Dobrovnika, ki je zadel 404,7 krogov.

V zaostalih srečanjih   jesenskega dela  moravskotopliške lige  v malem nogometu  so Mlajtinci premagali Prosenjakovce s 6:3, Ivanci pa so bili boljši od Motvarjevec z 8:4. Na lestvici vodita : Filovci in Mlajtinci, ki sta zbrali po 21 točk.

V 11. kolu soboške medobčinske veteranske lige v malem nogometu so igrali takole: Rakičan – Nemčavci 3:4, Noršinci – Mladost Pertoča 10:3, Borejci – Rogašovci 0:12, Bakovci – Dokležovje  2:4, Čarda – Cankova 2:1 in Sebeborci – Old boys Murska Sobota  0:2. Naslov jesenskega prvaka je osvojilo Dokležovje pred ekipo Old boys, obe ekipi sta zbrali po 30 točk.

Začela se je nova sezona v pomurski košarkarski ligi. V uvodni tekmi prvega kola je sinoči v Ljutomeru v prleškem derbiju Ljutomer s pomlajeno ekipo  premagal Prleški študentski klub Ljutomer z rezultatom 60:55.

V Šentjurju je bilo dopoldne 4.kolo prve slovenske vzhodne šahovske lige. II. ekipa Radenska Pomgrada in Celje sta igrala 3:3. Za soboško ekipo sta zmagala: Jaka Meglič in Maja Hočevar remizirala  sta  Luka in Barbara Skuhala.  Mariborski Branik, ki vodi na lestvici,    je premagal Rokado iz Lendave s 4,5:1,5. Za  Rokado so remizirali: Dezider Ivanec, Danijel Pukl in Matjaž Kodela.

Na tretjem šahovskem  turnirju Štajerske kadetske lige so v Mariboru  med  15 letniki   in  med 31. šahisti igrali tudi   pomurski šahisti. Najbolje se je uvrstil Nejc Hanc iz Osnovne šole Sveti Jurij na Goričkem ,ki je bil tretji s 5,5 točkami, sedmi je bil Rene Žižek  iz Osnovne šole Tišina  in osmi Maj Pečnik iz Osnovne šole I Murska Sobota, oba  sta zbrala po štiri točke in pol.