V etru
Nočni glasbeni program
Domov

Šport in šah

12 novembra 2017 Šport


Na letališču soboškega aerokluba je modelarska sekcija Aerokluba Murska Sobota pripravila državno prvenstvo modelarjev.  Med člani je z večjimi modeli F – l A  postal državni prvak Roland Koglot iz Modelarskega kluba Bratov Rusjan in Šempetra. Med pomurski modelarji je bil  četrti  Boštjan Bagari iz soboškega aerokluba, sedmi je bil Miha Lemut iz Društva modelarjev Pomurja iz Murske Sobote. Med mladinci je z večjimi modeli zmagal  Žiga Tomašev, drugi je bil Martin Bencik oba iz Društva modelarjev Pomurja in tretji Maj Habjanič iz soboškega aerokluba. Z manjšimi modeli F l H je med  mladinci  zmagal  Maj Habjanič iz soboškega aerokluba,  tretja  je bila Hana Bedernjak iz Društva modelarjev Pomurja iz Murske Sobote.

V 6. kolu prve slovenske namiznoteniške lige za člane je  Kema v gosteh premagala Ptuj z rezultatom 5:1. Za Kemo je dvakrat zmagal Damjan Zelko po enkrat pa so bili uspešni  Luka  Norčič, Bojan Ropoša in Tomaž Pelcar.

Novomeška Krka je v Novem mestu premagala Soboto s 5:3. Za Sobočance je dvakrat zmagal  Tomaž Roudi in enkrat Bojan Pavič.

Maribor  je  presenetljivo premagal  Interdiskont z Raven na Koroškem z rezultatom 5:3. Za Interdiskont je tokrat Mitja Horvat  iz Puconec osvojil le eno zmago dvakrat pa je bil poražen tesno s 3:2.

V 6. kolu prve slovenske ženske namiznoteniške lige je Kema v gosteh premagala Jesenice s 5:3. Za Kemo je trikrat zmagala Staša Matis dvakrat pa Ana Kovačec.

V Varaždinu poteka 15.  mednarodni namiznoteniški turnir  Mirka Abramovića na katerem sodeluje  464  igralcev iz 10 držav.  Prvi dan turnirja je izjemen uspeh dosegla  Anamarija Horvat iz Namiznoteniškega kluba Sobota, ki je v posamični konkurenci med kadetinjami zasedla drugo mesto. Odlično so se uvrstila tudi dekleta Keme saj so  bile mladinke  moštveno druge in kadetinje tretje.

V 6. kolu prve slovenske  odbojkarske lige za člane je  Panvita Pomgrad iz Murske Sobote  v Ljubljani s težavo premagala novinca v ligi Črnuče s 3:2. Za soboške odbojkarje so zadeli največ točk: Jakob Rojnik 27  Andrej Grut 20,   Aljoša Bogažalec 22 ter Gorazd Flisar 9 točk; pri Črnučah se je odlikoval Žiga Donik s 23. točkami.

V 6.kolu 3. slovenske odbojkarske lige, vzhod je  Slovenska Bistrica premagala  Radence s 3:2, kar je pri poraz Radenčanov v ligi. Za Radence so zadeli največ točk: Nik Škrjanec 26, Blaž Ajlec 19 in Tomaž Ajlec 9 točk. II. ekipa Frama  je bila boljša od II. ekipe Panvite Pomgrada  s 3:0.

V 6. kolu prve slovenske odbojkarske lige za  članice je  Formula Formis iz Hoč v Puconcih premagala Kemo z rezultatom 3:1. Za Kemo so zadele največ točk: Iva Škraban  in Nina Kovač po 16 in Dona Vinkovič 7 točk; pri Formisu  se je odlikovala Nina Kotnik z 18.točkami.

V  5.kolu 2. slovenske ženske  odbojkarske lige ,vzhod  so Ljutomerčanke premagale  Ljubno s 3:0.

V  5.kolu 3. slovenske odbojkarske lige, vzhod za članice  je Sobota v Preboldu premagala  Uniforest  s  3:1 in še naprej vodi na lestvici brez poraza.  Za Soboto so dosegle največ točk: Barbara Horvat 13, Katja Saje 12 in Pia Puklavec 8 točk.  Odbojkarice  Mežice pa so premagale Muranio iz Lendave s 3:0.

V  7 .kolu prve »B« slovenske kegljaške lige za članice je Radenska iz Murske Sobote  v gosteh premagala Novo Gorico s 6:2. Največ kegljev za Radensko je podrla bivša svetovna prvakinja Marika Kardinar in to kar 588, kar je izjemen rezultat, Vlasta Hojnik je podrla 578 in Cvetka Štiberc 557 kegljev.

V  moški konkurenci prve »B« slovenske kegljaške lige  je ekipa Pergole hiše iz Radelj ob Dravi premagala  Radensko s 5:3. Za  Radensko so največ kegljev podrli: Jani Steržaj 567, Miko Steržaj 563 in Hary Steržaj 557 kegljev.

Na državnem prvenstvu  v tradicionalnem karateju v tehničnih borbah so bili  v Mariboru med dobitniki medalj tudi pomurski karateisti.  Prva mesta so si priborili:  Emilija Malena Martinuzzi, Vanesa Šarkezi in Clara Rošker vse iz Karate kluba Tromejnik iz Kuzme in  Tanisa Lovenjak iz Gornjih Petrovec.

Naslove državnih  podprvakov prvakov v svojih kategorijah  so si priborili: Rene Fujs, Sabrina in Vanesa Šarkezi vse iz Tromejnika ter Maša Sukič iz Gornjih Petrovec. Karateistke Tromejnika  iz Kuzme in Gornjih Petrovec pa so bile s tretjimi mesti uspešne tudi moštveno  v štirih starostnih kategorijah. V skupnem seštevku točk na državnem prvenstvu je bil Tromejnik tretji in Gornji Petrovci četrti.

Na mednarodnem turnirju v dvoranskem hokeju so  v Zelini hokejistke Moravskih Toplic  v prvi tekmi igrale proti Zelini 1:1, zadetek za Moravske Toplice je dosegla Petra Dervarič. V drugi tekmi so igralke Moravskih Toplic premagale ekipo Zagrebškega hokejskega centra kar z 11:0. Na tej tekmi so za Moravske Toplice dosegle največ zadetkov:  Tjaša Vrečič in  Laura Šmidlehner  po 3 in Ema Vőrőš 2. V zadnji tekmi prvega dne turnirja je Zrinjevac premagal Moraske Toplice s 4:2, za Moravske Toplice sta bili strelki: Laura Šmidlehner in Petra Dervarič . Zaradi  izrazito pristranskega sojenja pa se hokejistke Moravskih Toplic današnjega  turnirja v Zelini ne bodo udeležile.

Na drugi kolesarski dirki v ciklokrosu  na progi Črne njive nad Ilirsko Bistrico je  Primož Obal doma s Pertoče, zdaj član Kolesarskega kluba   Meblojogi Kult Solkan iz Nove Gorice osvojil  v starostni kategoriji od 19 do 40 let drugo mesto. Obal bi lahko dosegel boljšo uvrstitev a je imel med dirko  velike težave s kolesom.

V 15. kolu 2. slovenske nogometne lige je Nafta včeraj v gosteh premagala ekipo Jadran Dekani z 1:0. Zmagoviti zadetek za Nafto je dosegel Bence Grabant v 68. minuti srečanja.

V 13. kolu v 3. slovenski nogometni ligi, vzhod je Bogojina v gosteh premagala Radgono z 1:0. Za Bogojino, ki je igrala od  19. minute brez izključenega Boruta Godvajsa ,  je dosegel zmagoviti zadetek: Uroš Ošlaj.  Črenšovci  so presenetljivo premagali Tromejnik Gostinstvo Sukič iz Kuzme z rezultatom 2:1.  Za Črenšovce sta dosegla zadetka: Mario Skuhala iz igre in Martin Tompa iz 11 metrovke, za Tromejnik pa je bil strelec zadetka: Gregor Bokan.

V  zaostalem srečanju 4. kola v prvi soboški medobčinski nogometni ligi so Bakovci v gosteh premagali Cven z rezultatom 4:0.

V 6.kolu v 2. slovenski rokometni ligi za člane je radgonski Arcont v Radencih  premagal ekipo Alples Železniki  z 29:23 in osvojil drugo zmago v ligi.  Za Arcont so dosegli  največ zadetkov: Matevž Žunič 11, David Ketiš 5 ter Matej Ivanek in Gregor Štefanec po 4; pri gostih se je odlikoval Jan Korošec z 12. zadetki.

V 4.kolu 3. slovenske košarkarske lige je Janče v Murski Soboti po podaljšku premagalo Radensko Creativ z rezultatom   107:101. Za soboške košarkarje so največ točk zadeli:   Jernej Juteršnik 32, Slaviša Mirović 23 in Tilen Kukel  11 točk.

V prvem kolu pomurske košarkarske lige so igrali takole: Sistemorg Beltinci – Lindau Lendava 102:65, Tropicano Bistrica – Nona Sobota 48:82 in Prleški študentski klub Ljutomer – Košarkarski klub Ljutomer 55:60.

V 5. kolu  prve slovenske šahovske lige, vzhod je v Šentjurju II. ekipa Radenske Pomgrada premagala Šentjur s 3,5:2,5. Za soboško ekipo  so zmagali: Barbara Skuhala, Jaka Meglič in Jože Gruškovnjak , remiziral pa je Nino Cmor. Rokada iz Lendave  je premagala Brežice s 4:2. Za Rokado so zmagali: Branko Vidič, Daniel Pukl in Matjaž Kodela, remizirala pa sta  Dezider Ivanec in Jožef Gerenčer.

V pokrajini ob Muri je bila včeraj množica prireditev z naslovom Martinov pohod. Najdaljšo tradicijo  ima 35. Martinov pohod, tek in kolesarjenje med Bratonci in Paričjakom, ki je  na začetku  na 21 km dolgi progi vodil udeležence v Radence.  Tokrat je bilo v Bratoncih največ pohodnikov 54, tekačev  14  in  kolesarjev  36 ,ki so se podali  v lepem vremenu proti Paričjaku  –  skupno torej s  104 udeleženci.