V etru
Prva jutranja kronika RA Slovenija
Domov

Šport in šah

13 novembra 2017 Šport


Društvo modelarjev Pomurja je na soboškem letališču , po sobotnem državnem prvenstvu, včeraj  pripravilo še  odprto mednarodno tekmovanje za pokal društva. Med 23 modelarji iz Hrvaške in Slovenije so bili izjemno uspešni pomurski modelarji. Med  člani je z večjimi modeli zmagal Boštjan Bagari, drugi je bil Milan Sinic oba iz Aerokluba Murska Sobota.  Med mladinci je zmagal Žiga Tomašev, drugi je bil Martin Bencik oba iz Društva modelarjev Pomurja  in tretji   Maj Habjanič iz Aerokluba Murska Sobota. Z manjšimi   modeli je zmagal Martin Bencik, drugi je bil Maj Habjanič in tretja Hana Bedernjak . Med modeli s pogonom na gumo je bil tretji Damjan Meolic iz Modelarskea kluba Ftič iz Moravskih Toplic.

Na dvodnevnem  mednarodnem teniškem turnirju gluhih za memorial Adolfa Nebreskega je v Pragi Marino Kegl iz Murske Sobote, član Železničarskega teniškega kluba Maribor  zmagal v posamični konkurenci. Kegl je v finalu premagal Romana Lupomeskega iz Češke z rezultatom 6:1 in 6:2 – to pa je bila njegova 30. mednarodna zmaga na teniških turnirjih.

Na dvodnevnem  plavalnem tekmovanju za  32. pokal Celja   je bila  prvi dan tekmovanja med 285 plavalci iz  treh držav v svoji starostni kategoriji  na 200 metrov delfin  Maja Nemec  iz Plavalnega kluba Zdravilišče Radenci  peta.  Staša Korpič je bila osma  na 50 metrov delfin. V nedeljo drugi dan tekmovanja je med 328. plavalci iz dveh držav bil Grega Ritonja na 50 metrov hrbtno peti in deveti na 50 metrov delfin.  Laura Bea Burjan, vsi iz Plavalnega kluba Zdravilišče Radenci,   je bila  9.  na 50 metrov prsno.

V četrtem kolu  slovenske vzhodne super pikado lige  je Pikado klub Slavček v Gornjih Slavečih premagal večkratne državne prvake Pikado klub Top Gun Gorjak iz Grlave z rezultatom 9:8. Za zmagovalno ekipo Slavčka so  osvojili zmage : Tomaž üllen  4, Dario Baranja 3 ter Robert Štertak in Ivo Koler po eno zmago; za Top Gun Gorjak Grlavo so po dvakrat zmagali: Sebastjan Antolin, Leon Mertük, in Andrej Gorjak, po enkrat so zmagali: posamično  Dejan Škafar in dvojica : Gorjak – Mertük.

V 5. kolu prve slovenske košarkarske lige U – 17 so imeli mladi košarkarji Radenske Creativa več uspeha od članov saj so  v Murski Soboti premagali »A« ekipo Janč z rezultatom 68::61. Za soboško ekipo sta največ točk k zmagi prispevala: Luka Pojbič Kovačič 36 in Domen Ziško 19 točk; pri gostih je Aljaž Lampret zadel 18 točk.

V  6.kolu prve slovenske šahovske lige, vzhod je v Šentjurju   Rokada iz Lendave premagala Celje s 3,5:2,5. Za Rokado  so zmagali: Tamaš Horvat, Dezider Ivanec in Matjaž Kodela remiziral pa je Jože Gerenčer. II. ekipa Radenske Pomgrada iz Murske Sobote  je premagala Slovenj Gradec s 3,5:2,5. Za soboško ekipo sta zmagala: Barbara Skuhala in Nino Cmor remizirali pa so Marko Coklin, Jaka Meglič in Jože Gruškovnjak. Na lestvici vodi   med 12. ekipami mariborski Branik, tretja je Rokada iz Lendave in na četrtem mestu je II. ekipa Radenske  Pomgrada.