V etru
Oaj kak san zlüfto, oddaja o športu
Domov

Šport in šah

14 novembra 2017 Šport


V prvi švicarski badmintonski ligi so odigrali dve koli. Ekipa Uzwilla za katero igra in jo trenira Lendavčan Iztok Utroša bila dvakrat uspešna,  V 4. kolu je Uzwill premagal  ekipo BC La chaux s 6:2, Utroša  je  premagal Quentina  Filliettaza z rezultatom 2:1. V  5. kolu je bil  Uzwill boljši še od  ekipe Yverdona prav tako s 6:2. Utroša je je v tem dvoboju premagal Jana Frőnlicha z 2:0. Po  petih kolih vodi na lestvici   prve švicarske lige, med osmimi ekipami , Uzwill brez poraza.

V 4. kolu  ženske košarkarske ekstra lige je Ledita v Domžalah premagala Pomurje z rezultatom 70:46, kar je prvi poraz soboških košarkaric v ligi.  Za Pomurje so zadele največ točk:  Alja Samec 13, Blaža Čeh in Urška Juteršnik po 8 ter Marina Grmič 6 točk. Na lestvici vodi Ledita iz Domžal brez poraza, Pomurke so z enim porazom med desetimi ekipami na tretjem mestu.

V 7. kolu prve hrvaške ženske nogometne lige je  Split v Metkoviću premagal Neretvo z rezultatom 3:0. Za Split sta dosegli zadetka tudi nekdanja kapetanka Beltinčank Manja Rogan iz Murske Sobote in Monika Conjar dolgoletna igralka Teleinga GMT Beltinci. Na lestvici vodita ekipi Osijeka in Splita z 21.točkami.

V  9. zadnjem  kolu prve avstrijske ženske nogometne lige je  v derbiju kola vodilni St. Pőlten  v gosteh premagal Landhaus z rezultatom 1:0 in osvojil naslov jesenskega prvaka.  Prekmurka Mateja Zver, članica slovenske nogometne reprezentance, je za zmagovito ekipo St. Pőltna igrala vseh 90 minut.

Strelsko društvo Štefan Kovač iz Turnišča je na v počastitev praznika Občine Turnišče pripravilo tekmovanje z zračno puško  z naslovom Občan strelja. Moštveno je zmagala ekipa Old boysi iz Turnišča v postavi: Benjamin Rous. Marjan Zver in Igor Sobočan pred I. ekipo Gomilice in Nedelico.  V posamični konkurenci je zmagal Robi Tkalčič, med ženskami je bila najbolj natančna  Monika Skledar oba iz Gomilice,    med mladimi strelci je bil najbolj natančen Tim Koren iz Turnišča.

V 4.kolu 2. slovenske kegljaške lige, vzhod za članice je  Fužinar na kegljišču Vikenda v Radencih premagal ekipo Lendave z rezultatom 6:2. Največ kegljev za Lendavo so podrle: Gabrijela Kolar Donko 506, Slavica Hozjan 497 in Vida Kovač  485 kegljev; pri Fužinarju je bila najboljša Suzana Feuš s 527.podrtimi keglji.

V  11. zadnjem jesenskem kolu pomurske lige v malem nogometu so igrali takole: Bakovci –  Odranci 7:3, Meteor Melinci –  Dolnja Bistrica 2:6, Trnje – Kamenci 15:3, Sobota – Teleing Razkrižje   2:5 in Moravske Toplice – Čarda 8:3. Naslov jesenskega prvaka je osvojilo Trnje s 25. točkami pred Dolnjo Bistrico, ki je zbrala 21 točk in Bakovci, ki imajo na tretjem mestu 18 točk.

Na 6. Martinovem šahovskem turnirju v Petanjcih je  zmagal  Jaka Kočar iz Radenske Pomgrada, drugi je bil Martin Mohar iz Gornje Radgone oba sta zbrala po 6 točk. Na tretje mesto se je uvrstil Maj Pečnik iz Radenske Pomgrada s štirimi točkami in pol.