V etru
Nočni glasbeni program
Domov

Šport in šah

15 novembra 2017 Šport


V osmini finala slovenskega namiznoteniškega pokala je sinoči v Murski Soboti ravenski Interdiskont, s Pucončanom Mijo Horvatom ki igra za Korošce,    premagal Soboto z rezultatom 5:3. Vse tri zmage za Intediskont je dosegel Mitja Horvat, za Soboto   je dvakrat zmagal Tomaž Roudi in enkrat Bojan Pavič.  Korošci so se tako po zmagi v Murski Soboti uvrstili v četrtfinale slovenskega namiznoteniškega pokala.

Na tekmovanju judoistov za Iršičev memorial v Mariboru  so med  110. judoisti iz treh držav bili uspešni tudi pomurski judoisti.  Med  mlajšimi člani je v svoji težnostni kategoriji zmagal  Mihael Zver iz Kluba borilnih veščin Lendava, med zmagovalci je bil tudi Grega Novak iz Partizana Ljutomer. Na tretje mesto v Mariboru  se je med člani  uvrstil Narsej Lackovič. Med članicami je bila   tretja v svoji kategoriji Karin Županek in tretja Barbara Halas vsi iz ljutomerskega Partizana. V kadetski konkurenci so bili zmagovalci : Luka Podgorelec iz Kluba borilnih veščin, David Žido in Jan Lukač oba iz Murske Sobote  na tretje mesto  se je uvrstil Tilen Jaušovec iz Ljutomera. V moštveni konkurenci so bili Lendavčani sedmi, Sobočani osmi in Ljutomerčani deseti.

V 8. kolu območne  mariborske kegljaške  lige je Lendava v gosteh premagala Ruše z rezultatom  6:2 in osvojila naslov  jesenskega prvaka z osmimi zmagami in enim porazom. Za Lendavo so največ kegljev podrli: Uroš Zadravec 564, Jože Horvat 536 in Janez Šimon 513 kegljev.

Na drugem turnirju regijske lige  za pionirje in pionirke  v streljanju z zračno puško  je v Gančanih   moštveno zmagalo Športno strelsko društvo Sobota v postavi: Timotej Plahut, David Győrek in Timon Bagola, drugi so bili Tišinčani in tretji Kovinar iz Ormoža. V posamični konkurenci je med pionirji zmagal David Győrek iz Murske Sobote drugi je bil Niko Benjamin Kovačec iz Ormoža in na tretje mesto se je uvrstil Timotej Plahut iz Murske Sobote. Med pionirkami je zmagala Kaja Kolman pred Urško Kreft in Lano Škodnik vse iz Strelskega društva Kolomana Flisarja s Tišine.

V 13. kolu Ravenske lige v malem nogometu na Tišini  so igrali takole:  Združena ekipa Tropovci/Tišina – Černelavci 3:0, Vivat Černelavci – Dobel  Rankovci 1:1, Krog – Borejci 2:1, Satahovci – Mladinec Murski Črnci0:11, Kupšinci – Kučnica Korovci 6:2, Mister baby Gederovci – Gradišče 7:1 in Petanjci – Krajna 1:3. Naslov  jesenskega prvaka so osvojili Borejci pred Krajno,  obe ekipi sta zbrali po 28 točk.

Na mesečnem hitropoteznem šahovskem turnirju v Murski Soboti je zmagal Denis Gjuran s sedmimi točkami in pol, drugi je bil Danilo Hari s točko zaostanka,  na tretje mesto  se je uvrstil Boris Kovač, ki je zbral pet točk in pol. Danes ob  18.uri bo v društvenih prostorih Radenske Pomgrada v Murski Soboti  moštveno tekmovanje Pomurja v delavsko športnih igrah, jutri ob 16.uri  bo v soboški Zvezdi še  tradicionalni   20. Martinov šahovski turnir.