V etru
Preteklih 24 - OKC poroča v živo
Domov

Šport in šah

14 januarja 2017 Šport


 

Na mednarodnem nogometnem turnirju za memorial Valentina Granatkina  v St. Peterburgu v Rusiji je slovenska reprezentanca U – 18 premagala selekcijo St. Peterburga z rezultatom 3:0. Do  58.minute je za izbrance selektorja Igorja Benedejčiča igral tudi Tomi Horvat iz Turnišča sicer član Maribora, ki pa se tokrat ni vpisal med strelce. Slovenija se je po neodločenima izidoma proti Moldaviji in Iranu uvrstila v četrtfinale turnirja, kjer jo  v ponedeljek 16. januarja čaka tekma proti Kazahstanu.

Slovenska nogometna »B« reprezentanca je v Abu Dabiju v Združenih arabskih emiratih po neodločenem izidu proti Savski Arabiji 0:0 ,  v drugi prijateljski nogometni  tekmi prepričljivo, z 2:0 premagala reprezentanco Finske.  Slovenski selektor je  proti Fincem na tekmi znova  dal priložnost za igro Mateju Pučku iz Šalinec, ki je igral do 46. minute, ko je Slovenija vodila z 1:0;  Mitja Lotrič z Vaneče pa  tokrat ni dobil priložnosti za dokazovanje.

 

 

Na  dvodnevnem 15. tradicionalnem  mednarodnem nogometnem turnirju Agram 2017 v Zagrebu  med 12 ekipami sodelujejo tudi igralke Ženskega nogometnega kluba Teleing GMT Beltinci. V prvi  sobotni tekmi so Beltinčanke premagale ekipo Breznice iz Črne Gore z rezultatom 5:2. Za  Teleing GMT je dosegla tri zadetke Monika Conjar po enega pa Sara Makovec in Helena Hercigonja.

 

V drugi tekmi dvoranskega evropskega prvenstva Chalenge II v Puconcih za igralce stare do 21 let je reprezentanca  Slovaške premagala Slovenijo z rezultatom 9:1. Častni zadetek za slovensko izbrano vrsto je dosegel Mitja Dšuban igralec predanovskega Triglava.  Zadnjo današnjo tekmo bo slovenska izbrana vrsta igrala  zvečer ob  18.20 proti reprezentanci Walesa, jutri zadnji dan prvenstva  ob 10.20  bo Slovenija igrala proti  Norveški in popoldne ob 15.uri še proti  Turčiji.

 

Odbojkarji  slovaške Nitre, vodilna ekipa prve slovaške lige,  so v Ljubljani igrali dve tekmi srednjeevropske odbojkarske lige. V prvi tekmi je ACH Volley premagal Nitro s 3:0, v drugi tekmi pa je Nitra premagala Calcit s 3:0. Na obeh srečanjih je za Nitro igral tudi Andrej Grut iz Ljutomera nekdanji odbojkar soboške Panvite in proti vsaki ekipi zadel po 9 točk.

V 10. kolu prve slovenske  »B« kegljaške lige je na kegljišču Vikenda  v Radencih moška ekipa Radenske iz Murske Sobote  premagala Hidro iz Medvod s 6:2. Za Radensko so največ kegljev podrli: Milan Kovačič 547, Miko Steržaj 545 in Mladen Emeršič 543 kegljev. Pri kegljaški ekipi Hidra je bil najboljši posameznik Andrej Peternel  s 540.podrtimi keglji.

 

V Lendavi je bilo pomursko prvenstvo srednjih šol v badmintonu na katerem je sodelovalo  36 igralcev in igralk. V moški konkurenci je zmagal Marko Bajs iz Dvojezične srednje šole Lendava  drugi je  bil Tadej Grof Semenič ,  tretji Jan Vučko oba iz ljutomerske gimnazije Franca Miklošiča. Na četrto mesto se je uvrstil Patrik Vogrinčič iz Srednje zdravstvene šole Murska Sobota.   Med dijakinjami je postala pomurska prvakinja  Ana Šterman iz soboške gimnazije pred  Špelo Rozmarič iz Srednje šole za gostinstvo in turizem Radenci. Tretja je bila Tadeja  Bogar in četrta  Lauro Jureš  obe iz Dvojezične srednje šole Lendava.

 

Na 3. teniškem turnirju zimske teniške lige v Radencih je v prvi skupini zmagal Rene Heric iz Banovec, ki je v finalu premagal Žigo Starčiča iz Radenec z 9:3. V tekmi za tretje mesto je  bil Dani Strah iz Gornje Radgone boljši od Luke Prislana iz Radenec s 7:5. V drugi skupini je zmagal  Robert Kolar iz Boračeve, ki je v finalu premagal Roberta Vohla iz Gornje Radgone z 9:7. v tekmi za tretje mesto  je Luka Premzl iz Murske Sobote bil boljši od Marka Lebna iz Boračeve s 6:4.  Četrti teniški  turnir zimske teniške lige  bo na programu 28.januarja.

 

V 11. kolu lendavske lige v elektronskem pikadu je vodilni Pikado klub Bar Matko iz Kapce premagal v derbiju kola drugi Kvatro gal iz Doline z rezultatom 15:10. Še ostali rezultati:  West Pince – Bar Lero Lakoš 18:7, Extra bar Petišovci  – Boom bar Gaberje 19:6, Mansarda Lendava – Kvatro gal II Dolina  12:13 in Central Lendava – Torcida Lakoš 14:11.

 

Na kadetskem mesečnem  hitropoteznem šahovskem turnirju  v Murski Soboti je med 11.šahisti zmagal Enej Meglič, ki je zbral 6 točk. Na drugo mesto se je uvrstil Martin Morah s petimi tretja  je bila Alina Lukač in četrti Maj Pintarič oba pa sta zbrala po štiri točke.