Domov

Šport in šah

14 februarja 2017 Šport


Odbojkarice puconske  Keme so ostale brez prvega  trenerja Bojana Novaka. Po zmagi  Keme   proti ekipi Volleybala iz Ljubljane  s 3:2 je upravni odbor kluba sprejel odločitev, da ženske ekipe v prihodnje ne bo več vodil trener Bojan Novak. Čeprav je v 10 letnem delu v Puconcih Bojan Novak ekipo pripeljal iz tretje v prvo slovensko ligo pa sedanji rezultati ekipe  niso zadostni. Kdo bo novi trener Keme ni znano, vse pa kaže da bo nekaj časa po neuradnih podatkih  to nalogo opravljal  Sebastjan Lenarčič. Ta trenutek je ženska ekipa Keme na 7. mestu prve slovenske odbojkarske  lige z osmimi zmagami in sedmimi porazi.

 

Na drugem zimskem krosu v Mariboru so bili  med 82. tekači  uspešni  tudi pomurski atleti. Na 6000 metrov dolgi progi je med člani v »B« skupini zmagal Dejan Preindl, v »C« skupini je bil drugi Goran Špilak oba iz ekipe Prevozi bolnikov Bratonci. V mlajših kategorijah je bil  med 12 letniki Tvit Trajbarič bil drugi, med  12 letnicami pa je bila  četrta Klara Janža oba iz Atletskega kluba Panvita iz Murske Sobote.

 

Na 40.  mednarodnem  turnirju v tradicionalnem karateju v Rušah so med 400 tekmovalci iz šestih držav bili uspešni   tudi člani pomurskih klubov, ki so tekmovali v katah in borbah .  Na drugo mesto se je uvrstila Iva Gorenji iz Gornjih Petrovec. Na tretja mesta so se uvrstili: Luka Pavlinjek iz Cankove ter Matic Novak in Nena Časar oba iz Gornjih Petrovec.  Četrta mesta so si priborili: Matic Novak in Rene Malačič  oba iz Gornjih Petrovec,  Luka Pavlinjek iz Cankove, Rene Fujs iz Tromejnika in Nastja Potočnika iz Gornjih Petrovec. Na peto mesto pa so se uvrstili:  Vladimir Januš iz Tromejnika in Maša Sukič iz Gornjih Petrovec. Pred začetkom tekmovanja je Clarisa Rošker iz Tromejnika  bila izbrana za  športnico leta; glavni instruktor goričkih klubov Darjan Rošker pa je dobil plaketo zveze za naslov svetovnega prvaka v tehničnih borbah v Indoneziji.

 

V tretji pripravljalni prijateljski  nogometni tekmi je  drugoligaš Farmtech iz Veržeja v  Celju igral proti tretjeligaški ekipi Šampiona 1:1. Zadetek za Farmtech je dosegel Luka Ciglarič.

V  13.kolu prve pomurske lige v elektronskem pikadu je vodilna Leona iz Ljutomera premagala Pikado klub 4 Asi iz Dokležovja  z rezultatom 14:11. Drugi na lestvici Team maži bar iz Ižakovec je bil prost, tretji Picolo iz Melinec  pa je premagal Dokležovje  z rezultatom 20:5. V drugi  pomurski pikado ligi  je vodilni Pikado klub Špirić iz Černelavec premagal  Kockar bar iz  Renkovec s 17:8, drugi na lestvici Kouvrani iz Filovec so premagali Bar Tiffany iz Črešovec  s 17:8 tretje Čarne vrane iz Ižakovec pa so premagale Pikado klub Don Matija iz Bogojine z rezultatom 16:9.

 

Na drugem letošnjem hitropoteznem šahovskem turnirju v organizaciji Šahovskega kluba Branik v Mariboru je med 27. šahisti zmagala Lea Števanec iz Rankovec, članica kranjskega šahovskega kluba  s 7.točkami. Na drugo mesto se je uvrstila: Hana Nemec  iz  Radenske Pomgrada s šestimi točkami in pol,  deseti pa je bil Jože Vučko iz Lendave s petimi točkami.