Domov

Šport in šah

16 novembra 2017 Šport


V povratni tekmi osmine finala slovenskega  pokala v odbojki so igralci Panvite Pomgrada iz Murske  v dvorani Tivoli v Ljubljani  dobili tudi povratno tekmo proti Črnučam z rezultatom 3:1 in  se uvrstili v četrtfinale. Za soboške odbojkarje so največ točk k zmagi prispevali:  Jakob Rojnik 18, Aljoša Bogožalec 13, Andrej Grut 10 in Gorazd Flisar 9 točk. V prvi četrtfinalni tekmi slovenskega pokala se bodo odbojkarji Panvite Pomgrada v sredo 29. novembra  v gosteh pomerili  z ekipo Triglava.

V osmini finala slovenskega namiznoteniškega pokala je puconska Kema v  Lučah  premagala  prvoligaško ekipo Savinje  z rezultatom 5:4. Na dvoboju se je odlikoval Bojan Ropoša, ki je osvojil tri zmage, po enkrat pa sta zmagala Tomaž Pelcar in Damjan Zelko, slednji  je pri izidu 4:4 dobil odločilni dvoboj za zmago Keme  proti Patriku Roscu z rezultatom 3:2.

Na  24. mednarodnem turnirju  v hokeju na travi Zima 2017  so hokejisti predanovskega  Triglava v Zelini v tekmi za sedmo mesto premagali poljsko ekipo Siemano Wiczanka  z rezultatom 5:4. Za Triglav je dosegel dva zadetka kapetan  ekipe Tadej Mikola,  po en zadetek  pa so k uspehu ekipe prispevali: Alan Nemec, Davorin Škrilec in Žan Zrinski.

V 4. kolu druge slovenske mladinske rokometne lige je Maribor premagal radgonski Arcont z rezultatom 39:23. Za Arcont so proti Mariborčanom največ zadetkov prispevali: Matej Rojht 9, Marko Cotić 6 in Mihael Kolbl 4 zadetke.

V prvem kolu pomurske košarkarske lige  je Sistemorg v Beltincih premagal   lendavski Lindau  s 102:65. Za Sistemorg je Leon Zver dosegel 24 in za Lindau Robert Novak 17 točk. Nona iz Murske Sobote je v Črenšovcih premagala Tropicano Bistrico z 82:48. Za Nono je Tadej Horvat k zmagi prispeval 20 točk, za Tropicano pa sta Jernej Kreslin in Blaž Laci zadela po 8 točk.  Ljutomer je bil  v prleškem derbiju boljši od  Prleško študentskega kluba s 60:55. Za Ljutomer   je Kobe Samake Kranjc zadel 19 točk in za Prleški študentski klub Jernej Copot 22 točk.

Na delavsko športnih igrah  v šahu  je v  moštveni konkurenci v  Murski Soboti  zmagala ekipa Društva upokojencev Murska  Sobota v postavi Boris Kovač, Bogdan Hari, Matija Gabor, Franc Kuhar in Jože Benko .  Na drugo mesto se je uvrstila ekipa Obrtne zbornice Murska Sobota v postavi: Denis Gjuran, Mitja Kovač, Danilo Hari in Franc Vučko,  tretja  je bila ekipa Finančne uprave iz Murske Sobote v postavi: Tomislav Gruškovnjak, Evgen Ružič, Alojz Koračin in Darko Fijavž.