V etru
Druga jutranja kronika
Domov

Šport in šah

17 novembra 2017 Šport


Na drugem turnirju zimske strelske lige v trapu v organizaciji Trap kluba Brda je v Porpetu  zmagal Matjaž Lepen iz Strelskega društva Trap Kungota z 72. zadetki. Na drugo mesto se je uvrstil  Boštjan Maček iz Strelskega društva Štefan Kovač trap iz Murske Sobote, ki je zadel 69 tarč. V ženski konkurenci je Jasmina Maček zadel 59 tarč se v absolutni konkurenci uvrstila na 15. mesto,  mladi Rene Maček pa je zadel 53 tarč in se uvrstil na 25. mesto.

V 4.kolu druge slovenske košarkarske lige U – 15 je Radenska Creativ v Murski Soboti izgubila  proti ptujski Dravi z rezultatom 59:51. Za soboške košarkarje sta zadela največ točk Filip Horvat 14 in Rene Panker 11; pri Ptujčanih se je odlikoval Vid Kozel s 25. točkami. Po besedah trenerja Simona Moravca je soboška ekipa izgubila dvoboj  zaradi poškodbe Filipa Horvata, v nadaljevanju tekmovanja  bodo  košarkarji  Radenske Creativa tekmovali za uvrstitev od 17. do 32. mesta v državi.

V 3. kolu prve pomurske lige v elektronskem pikadu so igrali takole: Maži bar Ižakovci –  Spirić Černelavci  16:9, Leona Ljutomer – Picolo Melinci  22:3 in Kouvrani  Filovci – Dokležovje 16:9. Na lestvici vodi ljutomerska Leona s šestimi točkami. V drugi pomurski ligi v elektronskem pikadu  so  bili doseženi naslednji rezultati:  Čarne vrane  Ižakovci – Don Matija Bogojina 15:10, Bar Klement Murska Sobota – Naš bar Melinci 11:14 in  Graba team Dokležovje – Kocka bar Renkovci 15:10. Na lestvici vodijo Čarne vrane iz Ižakovec s šestimi točkami.

Na delavsko športnih igrah v kegljanju je na kegljišču Vikenda v Radencih  v absolutni moštveni konkurenci  zmagala  ekipa Območnega policijskega sindikata iz Murske Sobote v postavi:  Renato Čurman, Dušan Radulović, Dejan Rauš in Robert Roženc pred Medobčinskim društvom invalidov Murska Sobota v postavi: Martina Ropoša, Anica Antolin in Zorjana Kurbus,  tretja  je bila moška ekipa Medobčinskega društva invalidov Murska Sobota v postavi: Silvo Martinuzzi, Marjan Šafarič in Jožef  Martinuzzi.  Posamično je med člani zmagal Ranato Čurman  drugi je bil Robert Roženc in tretji Silvo Martinuzzi. Med članicami je zmagala Zorjana Kurbus pred Marijo Rantaša in Anico Antolin.

V zaostalih srečanjih prve puconske lige v malem nogometu so Pečarovci premagali Zenkovce z 12:4, Puževci pa so bili boljši od Šalamenec s 7:1. Naslov jesenskega prvaka so osvojili Košarovci pred Puževci obe ekipi sta zbrali po 30 točk na tretjem mestu pa so po jesenskem delu lige Strukovci s 24.točkami.

Na 20. Martinovem šahovskem turnirju v Murski Soboti je med 53. šahisti iz Madžarske, Avstrije, Hrvaške in Slovenije zmagal  Balazs Takacs  iz Madžarske, član  Šahovskega društva Lendava, drugi je bil Matej Titan iz Radenske Pomgrada in tretji Ratko Novak iz Hrvaške, vsi trije so zbrali po 7 točk. Na četrto mesto se je uvrstil Luka Skuhala, peti je bil Denis Gjuran in šesti Jaka Meglič vsi iz Radenske Pomgrada, vsi pa so zbrali po šest točk in pol.