V etru
Prva jutranja kronika RA Slovenija
Domov

Šport in šah

18 novembra 2017 Šport


V  derbiju 7. kola prve slovenske namiznoteniške lige za članice je v Puconcih danes Vesna iz Zaloga  pod taktirko trenerja Bojana Paviča premagala Kemo s trenerjem Mirkom Ungerjem z rezultatom 5:2.  Za Vesno, ki še naprej ostaja neporažena v  prvi ligi,  je  trikrat zmagala  18 letna Špela Trelec po eno zmago pa sta k uspehu ekipe dodali še Ivana Zera in  Tjaša Supanič. Za Kemo je dvakrat zmagala Staša Matis. Na lestvici  vodi Vesna s 14.točkami, Kema  je na četrtem mestu z osmimi točkami.

V Ljubljani poteka danes  2. turnir v državnih  ligah v streljanju s standardno zračno puško. Uspeli smo dobili rezultate pomurskih ekip v prvi »A« državni strelski ligi. Med 12. ekipami je strelska ekipa Koloma Flisar s Tišine v postavi: Špela Mihalič, Samo Zelko  in Dušan Ziško zadela 1214,4 kroge in se uvrstila na 7. mesto. Strelci  Štefana Kovača iz Turnišča so zadeli  1211 krogov in bili deveti, Črenšovci  so s 1200,1 krogom bili deseti. . V posamični konkurenci je bila izjemna Tišinčanka  Špela Mihalič, ki je zadela 411,5 krogov in  se uvrstila v finale in bila  tam peta v močni moški druščini.  Rajmond Debevec iz Olimpije je ostal brez finala,  zadel pa je 408,2 kroga.

V uvodnem srečanju 16. kola prve slovenske nogometne lige Telekom je sinoči v derbiju kola Maribor, pred 9.000 gledalci,  premagal Olimpijo z 1:0. Zmagoviti zadetek je za Maribor dosegel Marcos Tavares  v 6. minuti. Vseh 90 minut je za Maribor igral tudi Dare Vršič doma iz Segovec pri Apačah , do 80. minute  je igral tudi Damjan Bohar iz Mačkovec, oba  nekdanja  igralca Mure. Na tekmi je bil pomočnik glavnega sodnika Radgončan Robert Vukan.

V 10.kolu prve slovenske ženske nogometne lige U – 17 so igralke Teleinga GMT Beltinci  pod vodstvom trenerke Lucije Hameršek dopoldne v Bratoncih premagale Krim z rezultatom 8:2. Za Beltinčanke so dosegle zadetke: Nina Kajzba, Špela Hernek in Luana Zajmi po dva ter po enega: Vita Žolek in Ines Sok. Po jesenskem delu prvenstva so Beltinčanke na vrhu lestvice  s 30. točkami in brez poraza.

V 4. kolu vzhodne slovenske  super lige v elektronskem pikadu so bili doseženi naslednji rezultati: Picolo bar Melinci – Mlinček Zabovci  9:8, Slavček Gornji Slaveči – Top Gun Gorjak Grlava 9:8, Top Gun Kiraly – Friend’s team Sveti Jurij 15:2 in Gabrijelov barček Vučja vas –  Eks bar Maribor 13:4. Na lestvici vodi Top Gun Kiraly  z 9.točkami.

V  6. kolu 3. slovenske odbojkarske lige, vzhod za članice je bil sinoči v Lendavi pravi športni praznik saj so odbojkarice Muranie premagale II. ekipo S Volleya  iz Vuzenice  z rezultatom 3:1 kar je bila prva zmagala Lendavčank v tretji slovenski ligi. Na tekmi so po vodstvu Muranie s 25:14 gostje nato izid z rezultatom 18:25 izenačile nato pa v nadaljevanju dobile dva niza s 25:20 in 25:18 za končno zmago.

V zadnjem jesenskem kolu soboške medobčinske  veteranske lige v malem nogometu so igrali takole: Rakičan – Nemčavci  3:4, Noršinci – Mladost Pertoča 10:3, Borejci – Rogašovci 0:12, Bakovci – Dokležovje 2:4, Čarda Martjanci – Cankova 2:1  in Sebeborci – Old boys Murska Sobota 0:2. Naslov jesenskega prvaka je osvojilo Dokležovje pred Ol boysi, obe ekipi sta zbrali po 30 točk tretji Bakovci pa imajo 21 točk.

Na 33. šahovskem turnirju za prvaka Gornje Radgone je zmagal Silvester Puntigam, ki je zbral 5 točk. Na drugo mesto se je uvrstil Franjo Zver s točko zaostanka, Matjaž Husar na tretjem mestu pa je zbral dve točki in pol.

Na mesečnem hitropoteznem šahovskem turnirju v Murski Soboti je zmagala Ema Lukač s šestimi točkami, drugi je bil Matjaž Cigüt s štirimi točkami in pol na tretje mesto pa se je uvrstila Alina Lukač s štirimi točkami.

Pa še zadnji  rezultati popoldanskih nogometnih tekem; druga slovenska nogometna liga: Roltek Dob – Nafta 1903 1:0 po sedmih zaporednih zmagah poraz Nafte. Pa še 3. slovenska nogometna liga, vzhod: Črenšovci – Turnišče 0:0 , Radgona – Lušt Beltinci 1:3 in Avto Rajh Ljutomer – Rakičan 3:1.