Domov

Šport in šah

19 novembra 2017 Šport


Na mednarodnem teku v španski Valenciji je danes prekmurska atletinja Sonja Roman, doma s Hodoša,  zmagala v teku na 10 km v času 33,40.  V zadnjem času se  Romanova vse več ukvarja s teki na daljših progah in ne več na atletskih stezah.

V Radencih je sinoči Atletska zveza Slovenije razglasila najboljše atlete in atletinje v letu 2017. Najboljša v kraljici športa sta bila letos  v Sloveniji   tekač  na 400 metrov Boštjan Janežič in metalka kopja Martina Ratej oba iz celjskega Kladivarja.  Med mlajšimi  mladinkami je bila najboljša v letu 2017 Tami Ščančar iz soboškega Pomurja, ki  bo v novi sezoni tekmovala za celjski Kladivar. Za državni rekord v štafetnem teku  4 x 400 metrov   je dobila  priznanje  Anja Benko iz Atletskega kluba Pomurje iz Murske Sobote.

 

 

V 7.kolu prve slovenske odbojkarske lige za člane je Panvita Pomgrad v Murski Soboti premagala Gen Volley iz Nove Gorice z rezultatom 3:0. Za soboške odbojkarje so največ točk k zmagi prispevali: Andrej Grut 20, Aljoša Bogožalec 14 in Gorazd Flisar 12 točk; za goste iz Nove Gorice je dosegel Alan Komel 9 točk.

V 5.kolu 3. slovenske odbojkarske lige, vzhod so Radenci premagali II. ekipo Maribora s 3:0. Največ točk k zmagi Radenčanov so prispevali: Blaž Ajlec 24, Aleš Šadl 9, Tomaž Ajlec in Nik Škrjanec pa po 7 točk. II. ekipa Panvite Pomgrada  iz Murske Sobote je dobila tekmo proti ekipi  S. Volleya iz Vuzenice brez  igranja  s 3:0.

V 7.kolu prve slovenske ženske odbojkarske lige so igralke Nove KBM Branik Maribor, aktualne državne prvakinje v Mariboru premagale puconsko Kemo s 3:0.  Za Kemo so največ točk zadele proti Mariborčankam Nina Kovač 15, Iva Škraban 10, Dona Vinkovič 5 ter Angelina Ajnihar in Adela Pintarič po 4 točke; pri Mariborčankah je bila najbolj učinkovita Alja Jerala s 16.točkami.

V  6.kolu 2. vzhodne slovenske odbojkarske lige za članice je  II. ekipa Nove kreditne banke Branik Maribora premagala Ljutomerčanke s 3:1. Vodilna ekipa Ptujčank, ki jo vodi Bojan Novak in zanjo igrajo: tri prekmurske igralke  je premagala Celjanke s 3:0.

V  6.kolu 3. slovenske odbojkarske lige, vzhod za članice je II. ekipa Formule Formisa premagala Sobota s 3:1 kar je prvi poraz Sobočank v ligi. Za Soboto so največ točk zadele: Barbara Horvat 15, Anja Kolmanič 12 in Katja Saje 9 točk.

V 6. kolu prve slovenske košarkarske lige za članice so Mariborčanke  premagale Grosuplje z rezultatom  77:73. Za Maribor sta največ točk  k zmagi prispevali nekdanji igralki Pomurja:  Simona Kuzma 27 in Tina Cvijanović  23 točk.

V  6.kolu 3. slovenske košarkarske lige je Radenska Creativ iz Murske Sobote v gosteh premagala Grosuplje z rezultatom  78:75, kar je prva letošnja  zmaga soboških košarkarjev. Za Radensko Creativ so največ točk k zmagi prispevali:  Mitja Gomboc 20, Jan Copot 15, Slaviša Mirović 14 in Nejc Juteršnik 12 točk.

V 2. kolu pomurske košarkarske lige sta bili odigrani samo dve srečanji, rezultata: Prleški študentski klub Ljutomer –  Tropicano Bistrica 55:71 in Nona Sobota – Lindau Lendava 92:43.

Bowling klub Lendava je bil na igrišču v soboškem Maksimusu, na 12 steznem igrišču , organizator 3. turnirja  v 2. slovenski bowling ligi, kjer je sodelovalo 8 ekip.  Najbolje se je odrezala ekipa Magmaxa II iz  Nove Gorice, ki je z 10. točkami zasedla prvo mesto, Bowling klub Lendava je v postavi:  Charles Serej, Dušan Radakovič, Marjan Časar in Aleš Celec tokrat premagal I. ekipo Arene iz Ljubljane in I. ekipo Zagorja obe z 2:0 ter s štirimi točkami pristal na sedmem mestu.  Tokrat so Lendavčani prvič v drugi ligi nastopili v popolni postavi s štirimi igralci a  brez dveh poškodovanih igralcev.

V  7. kolu prve slovenske namiznoteniške lige je Savinja iz Luč v Murski Soboti premagala Soboto s rezultatom 5:3. Za Soboto je dvakrat zmagal Tomaž Roudi enkrat pa Bojan Pavič; pri gostih se je odlikoval  39 letni Jure Slatinšek s tremi zmagami.

V derbiju kola je v Puconcih ravenski Interdiskont premagal Kemo s 5:4. Za Kemo je dvakrat zmagal Bojan Ropoša po enkrat pa sta zmagala: Damjan Zelko in Tomaž Pelcar; pri Korošcih se je odlikoval Pucončan, nekdanji igralec Keme, Mitja Horvat s tremi zmagami.

Na 2. namiznoteniškem turnirju rekreativcev  za lestvico  Namiznoteniške zveze Slovenije so v Velikih Laščah pomurski igralci osvojili tri medalje.  Najbolje se je odrezal v kategoriji nad 65 let starosti Jože Žekš iz Jelenovega hrama iz Beznovec, ki je osvojil prvo mesto.  Igor  Vinčec iz Namiznoteniškega kluba Sobota je v kategoriji nad 60 let osvojil drugo mesto. V igri dvojic  sta  Jože Fartek iz Keme in Jože Žekš iz Jelenovega hrama zasedla drugo mesto.

V  4. kolu 3. slovenske namiznoteniške lige je  bila v Ljubljani II. ekipa Kajuha Slovana boljša od  II. ekipe Keme s 5:0.

Že včeraj smo poročali o uspehu tišinske strele Špele Mihalič v prvi A državni strelski ligi  v Ljubljani. Danes povejmo, da je v prvi »B« ligi posamično v Ljubljani  zmagal  Peter Šomogy iz dobrovniškega Jezera s 417,1 krogi drugi je bil Mitja Černi iz Gančan s 412.krogi. Moštveno so  bili Gančani v postavi: Mitja in Tamara Černi in Denis Vrbančič tretji, strelci Janka Jurkoviča od Svetega Jurija so bili  četrti, Ljutomerčani peti in dobrovniško Jezero šesto.  V streljanju z zračno pištolo je bil v prvi A ligi  Marko Mlinarič med posamezniki deveti, strelci Štefana Kovača iz Turnišča v postavi: Marko Mlinarič, Avgust Horvat in Štefan Balaško pa so bili sedmi.

V  8. kolu prve »B« slovenske kegljaške lige za članice je na kegljišču Vikenda v Radencih  Radenska  iz Murske Sobote  s 7:1 premagala Izolo. Največ kegljev za Radensko so  podrle: Cvetka Štiberc 534, Vlasta Hojnik 532 in Marika Kardinar 524.

Manj uspeha so imeli kegljači Radenske, ki so v derbiju kola v prvi »B« slovenski ligi  v Radencih izgubili proti kranjskemu Triglavu z rezultatom 6:2.  Za Radensko so največ kegljev podrli:  Milan Kovačič  579, Miko Steržaj  557 in Dušan Pohovnikar 547 kegljev.

V 18.kolu 2. slovenske nogometne lige  je Roltek Dob premagal Nafto 1903 z 1:0. V 3. slovenski ligi so včeraj igrali takole:  Črenšovci – Turnišče 0:0, Radgona – Lušt Beltinci 1:3, Avto Rajh Ljutomer – Rakičan 3:1.  V  10. kolu prve slovenske ženske nogometne lige U – 17  so igralke Teleinga GMT Beltinci premagale Krim z 8:2.

V  7. kolu 2. slovenske rokometne lige je v Murski Soboti v pomurskem derbiju Pomurje premagalo radgonski Arcont z rezultatom  29:20. Za Pomurje so dosegli največ zadetkov: Mitja Kozelj 9, Jure Hedl 7 ter Gregor Gregorec in Marko Jankovič po 3; za Arcont so zadeli največ zadetkov: Matevž Žunič 9, Matej Rojht 4  ter David Ketiš in Mihael Kolbl po dva.  Rokometaši Arconta bodo v torek ob 19.30 v Radencih v šestnajstini finala slovenskega pokala igrali v Radencih  proti prvoligaški ekipi Jeruzalema Ormoža pri kateri igra tudi njihov nekdanji igralec Jure Kocbek.

V Kamniku na državnem prvenstvu v dvoranskem balinanju so sodelovali tudi pomurski tekmovalci. V kategoriji  NEK je bil tretji Darko Gomboc in četrti Zelko Flisar;  v kategoriji  BC 2  se je uvrstil na tretje mesto Bojan Poredoš vsi iz Pomurskega društva za cerebralno paralizo Sonček iz Murske Sobote.

Na šahovskem prvenstvu Zveze društev vojnih invalidov Slovenije v Murski Soboti je zmagal Franc Kirbiš s Ptuja s šestimi točkami; med pomurski šahisti se je Robert Kous s štirimi točkami uvrstil na  7. mesto.