Domov

Šport in šah

20 novembra 2017 Šport


Na državnem prvenstvu  v akrobatiki v Ljubljani so se odlično odrezale mlade tekmovalke Društva za športno rekreacijo Murska Sobota. Med starejšimi deklicami je posamično  postala državna prvakinja Maja Čopi. V moštveni konkurenci  so starejše deklice , pod taktirko trenerja Danijela Štrausa , v postavi: Aleša Polanšček, Lara Erniša, Lena in Luna Kočar ter Maja Čopi  osvojile drugo mesto in naslov državnih podprvakinj.

V Ljubljani je bil  drugi turnir državne  lige   za mlade strelce v streljanju z zračno puško.  V kadetski konkurenci je zmagal  Jure Sočič, ki je zadel 408,6 krogov na tretje mesto  se je uvrstil Patrik Farkaš.  Moštveno je  bila tretja  ekipa   Športno strelskega društva Murska Sobota  v postavi: Blaž Makari, Jure Sočič in Patrik Farkaš z novim državnim rekordom 1189, 3  krogov. Med pionirji posamično je zmagal Marko Ribaš iz Strelskega društva Kolomana Flisarja s 180.krogi. Med pionirkami moštveno so  zmagale Tišinčanke v postavi: Lina Mihalič, Kaja Kolman in Lana Škodnik s 517.krogi. Posamično je bila Lina Mihalič tretja.  Med mladinkami posamično je bila druga Ljutomerčanka Nuša Špindler, moštveno  so bile  Ljutomerčanke v postavi: Antonija Kosi, Kristina Žižek in Nuša Špindler druge.

Na kasaških dirkah v Stožicah so bili izjemno uspešni ljutomerski kasači, ki so med sedmimi dirkami zmagali kar  petkrat. Najboljši kasaški voznik je bil Jože Sagaj mlajši iz  Ključarovec ki je osvojil   štiri zmage  in to v prvi dirki z Magic Lookom, v  tretji z Anino Saxo, v četrti z Donino in   v sedmi dirki med francoskimi kobilami z Breve des Bauxom. V šesti dirki je bil zmagovalec Delux pod taktirko Mitje Slaviča doma iz Ključarovec. Naslednje kasaške dirke v Sloveniji bodo 2. decembra v Komendi, ko bodo tam pripravili Miklavževe  kasaške dirke.

V tretjem kolu skupinskega dela nogometne lige prvakov   bo jutri ob 20.45 na stadionu San Paolo v  italijanskem Neaplju, ki prejem blizu 60.00 gledalcev,  tekma med Neapljem  in ukrajinskim Shakhtar Donetskom. Glavni sodnik tekme bo Koprčan Damir Skomina, eden od pomočnikov pa bo Robert Vukan iz Gornje Radgone, član soboške sodniške organizacije.

Selektor slovenske ženske nogometne reprezentance Damir Rob je za kvalifikacijsko  tekmo za nastop na svetovnem prvenstvu med Slovenijo in Ferskimi otoki , ki bo v petek 24. novembra v Ajdovščini,  povabil tudi pomurske nogometašice. Iz Ženskega nogometnega kluba Teleing GMT Beltinci so v reprezentanco povabljene: Anja Prša, Špela Kobl, Špela Rozmarič, Zala Meršnik, Sara Makovec in Kaja Korošec. Povabljeni sta  tudi nekdanji igralki Beltinčank: Mateja Zver, ki igra za avstrijski St. Pőlten in Manja Rogan, ki zdaj nastopa za Split.

V 8. kolu 2. slovenske ženske  vzhodne lige v kegljanju so igralke Lendave na Prevaljah premagale ekipo Korotana z rezultatom 5:3. Za Lendavo so največ kegljev podrle: Vida Kovač 558 ,ki je bila  tudi najboljša kegljavka v gosteh   v celotnem kolu;  ob Kovačevi pa sta se izkazali še Sidonija Stanič, ki je podrla 515 in Gabrijela Kolar Donko, ki je podrla 506 kegljev.

Ob prazniku Občine Turnišče  je tamkajšnji klub mladih pripravil šahovsko simultanko na 17. deskah proti mednarodnemu šahovskemu mojstru Borisu Markoji iz Turnišča, članu Šahovskega društva Radenska Pomgrad iz Murske Sobote.  Boris Markoja je potrdil svoj šahovski talent  in dobil simultanko z rezultatom 17:0.