V etru
Nočni glasbeni program
Domov

Šport in šah

23 novembra 2017 Šport


Na mednarodnem  turnirju v kickboksingu v Kutini na Hrvaškem so med 522. tekmovalci iz šestih držav  tekmovalci Kickboksing kluba Murska Sobota , ki  jih je vodil trener  Tomo Kološa ,  zbrali  pet medalj.  V tekmovalni disciplini kick light  je med starejšimi kadetinjami zmagala Lea Berke, drugi mesti med člani sta si v svojih težnostnih kategorijah priborila Denis Červek in Blaž Bedernjak. Med starejšimi kadeti  je bil na Hrvaškem tretji Jernej Horvat. V tekmovalni kategoriji low kick  je bil med člani tretji v svoji kategoriji Tilen Džafić.

V vnaprej odigranem 8.kolu prve slovenske odbojkarske lige za člane so igralci Panvite Pomgrada iz Murske Sobote v Kamniku pripravili veliko presenečenje saj so premagali aktualne pokalne prvake odbojkarje Calcita z rezultatom 3:1. Za soboške odbojkarje so največ točk k zmagi prispevali: Andrej Grut in Jakob Rojnik po 16, Aljoša Bogožalec  14 in Gorazd Flisar 10 točk; pri  Calcitu se je odlikoval  Primož Vidmar s 17.točkami. Po nepopolnem 8.  kolu sta v vodstvu ACH Volley iz Ljubljane in Panvita Pomgrad z 18.točkami.

Odbojkarice puconske Keme  so včeraj na Ptuju igrale povratno tekmo osmine finale slovenskega odbojkarskega pokala proti drugo ligaški ekipi Ptuja in bile poražene z rezultatom 3:1. Ker so prvo tekmo v Puconcih dobile igralke Keme s 3:1 se je igral zlati niz, ki so ga dobile odbojkarice Keme  s 15:12 in se tako uvrstile v četrtfinale slovenskega pokala ,kjer se bodo v prvi tekmi   29. novembra v Puconcih  pomerile z ekipo   Alianse iz Šempetra.

V  drugem kolu  v slovenski ženski futsal ligi so aktualne prvakinje nogometašice Slovenskih Goric premagale Cerkvenjak z rezultatom 8:2. Za zmagovalno ekipo Slovenskih Goric iz Voličine  je Tanja Vrabel, danes uspešna  nogometna sodnica, v preteklosti pa članica beltinskega nogometnega kluba,  dosegla kar štiri zadetke. Vrablova vodi tudi na lestvici strelk v slovenski futsal ligi  z 9. zadetki.

V  prvem kolu nove sezone v lendavski medobčinski pikado ligi so bili doseženi naslednji rezultati: Reto cafe Lendava – Bar Matko Kapca 6:11, Bar Lero Petišovci – Kvatro gal II Dolina  11:5, Mansarda  Lendava – Boom bar Gaberje 11:5 in Kvatro Gal I Dolina – West Pince 11:5.

Športna zveza Ljutomer in šahovska sekcija  Radenske Pomgrada  sta v Ljutomeru  pripravila medobčinsko  osnovnošolsko  prvenstvo  v šahu. Med šahistkami so bile zmagovalke v posameznih starostnih kategorijah: Ivana Ivezič iz Razkrižja,  ter Lara Holcman in Maja Budna obe iz Osnovne šole Ivana Cankarja iz Ljutomera.   Med  učenci  so zmagali: Blaž Kuzma  iz Stročje vasi ter Alen Stolnik in Tai Rajh  oba iz Osnovne šole Ivana Cankarja iz Ljutomera. V absolutni kategoriji je zmagal Alen Stolnik iz Ljutomera, drugi je bil Blaž Kuzma iz Stročje vasi in tretji David Mulec iz Razkrižja.