Domov

Šport in šah

24 novembra 2017 Šport


Na tekmovanju lokostrelcev v Ajdovščini za odprti  slovenski dvorani pokal, na razdalji 18 metrov,  so  med 148 lokostrelci iz Hrvaške in Slovenije tekmovali tudi pomurski lokostrelci. Med člani je bil z golim lokom drugi Robert Ivanič iz Ljutomera,  z dolgim lokom   je bil tretji Kristjan Horvat  in četrti Jožef Hozjan  oba iz Lendave. V kadetski konkurenci je bila s sestavljenim lokom druga Iva Ivanič iz Ljutomera, med veterani pa se je z ukrivljenim lokom  Zvono Štampar iz Lendave  uvrstil na peto mesto.

Na tretjem turnirju 3. državne lige vzhod v bowlingu v Radljah ob Dravi so  med osmimi ekipami tekmovali tudi člani II. ekipe Bowling kluba Lendava. Na turnirju je prvo mesto osvojila ekipa Bajte  iz Radelj ob Dravi, Lendavčani  so z ekipo: Rudi Volf, Tibor Kőnye, Roman Topolnik in Sidonja Štampar osvojili peto mesto s štirimi točkami premagali  so II. ekipo Ptuja s 629:595 in I. ekipo Bajte s 667:643. Posamično  je bil najboljši med Lendavčani Rudi Volf, ki je podrl 802 keglja. Naslednji četrti turnir  3. državne lige vzhod v bowlingu bo v soboto 2. decembra na tekmovališču soboškega Maksimusa.

V zaostalem srečanje prve slovenske  mladinske nogometne lige  je Domžale premagalo mladince soboške Mure s 4:0. Kadeti Domžal, ki vodijo na lestvici,  so bili boljši od vrstnikov Mure z 2:0. Na mladinski lestvici je Mura na 13. mestu s 14.točkami, kadeti  so na sedmem mestu zbrali 22 točk. V skupni lestvici mladincev in kadetov vodi Maribor s 64.točkami, Mura ima na devetem mestu 36 točk. Spomladanski del prvenstva v obeh ligah se bo začel 17. marca, ko bo Mura gostovala pri Koprčanih.

V predzadnjem 14. kolu druge puconske lige v malem nogometu so vodilni Kuštanovci  v derbiju kola igrali  2:2 proti Lemerju. Tretji na lestvici Poznanovci  so igrali 2:2 proti Radovcem. Še ostali rezultati:  Legende Lemerje –  Otovci 3:2, Predanovci – Beznovci 13:1, Bodonci – Kovačevci 7:2, Dankovci – Šalamenci B 3:5 in Moščanci – Skakovci 3:4.

Na 9. hitropoteznem šahovskem turnirju Branika v Mariboru je zmagal Boris Mitrović iz Frama, ki je zbral  8 točk in pol. Med ženskami je bila najboljša pomurska šahistka Lea Števanec, članica kranjskega šahovskega kluba, ki je zbrala pet točk in pol in se v absolutni konkurenci uvrstila na peto mesto.