V etru
Tako na to gledam jaz in kako na to gledate vi
Domov

Šport in šah

25 novembra 2017 Šport


V tretjem kolu kvalifikacij za svetovno nogometno prvenstvo  leta 2019 je ženska reprezentanca Slovenije, pod taktirko selektorja Damirja Roba ,  v Ajdovščini premagala reprezentanco Ferskih otokov z rezultatom 5:0, kar je prva zmaga slovenskih nogometašic v kvalifikacijah. Za slovensko izbrano vrsto je tri zadetke k zmagi prispevala Lara Prašnikar ,ki igra za nemški  Potsdam, po enega pa sta dodali še Sara Agrež iz Radomelj in Špela Rozmarič iz Teleinga GMT Beltinci.  Kapetanski trak je bil na majici Prekmurke  Mateje Zver ,ki igra za avstrijski St. Pőlten; za reprezentanco pa so igrale še: Špela Kolbl, Sara Makovec, Kaja Korošec in Zala Meršnik v kadru reprezentance  je bila tudi Anja Prša  vse iz beltinskega nogometnega kluba.

Na dvodnevnem,  mednarodnem turnirju v dvoranskem hokeju v Gospiću so slovenski prvaki Lipovci osvojili peto mesto. Prvi dan turnirja  je Grunwald iz Poljske , ki je tudi zmagal na turnirju in dobil za nagrado 5.000 eurov, premagal  slovenske prvake   s 13:0. V nadaljevanju turnirja so Lipovci igrali 4:4 proti Vinnitsi iz Ukrajine. V  tekmi za uvrstitev na peto mesto so Lipovci premagali Slavijo iz Bolgarije z rezultatom 6:4.

V 7.kolu prve slovenske košarkarske lige za članice  so košarkarice Maribora v gosteh premagale Domžale z rezultatom 65:62. Za Maribor je dosegla,  mlada slovenska reprezentantka,    Sobočanka Tina Cvijanović kar 22 točk. Na lestvici vodi kranjski Triglav z 11.točkami, Mariborčanke imajo na tretjem mestu 9 točk.

V 17.kolu prve slovenske nogometne lige, vzhod  U – 15 je bil opoldne v Veržeju pomurski nogometni derbi kjer je soboška Mura premagala Vipoll z rezultatom 1:0.  Zmagoviti zadetek za Muro je v Veržeju dosegel  Niko Lesjak že v 5. minuti tekme. Jesenski del tekmovanja je Mura končala na 5. mestu s 24.točkami in Vipoll na šestem mestu z 22. točkami.

V 3. kolu vzhodne slovenske »C« lige v elektronskem pikadu  so igrali takole: Snajperji Sodinci – Bar baza Bad girls Logarovci 13:4, Alibi bar Ljutomer – Plitvica I 12:5 in Plitvica II – Top Gun Elrad Grlava  3:14. Na lestvici vodi Top Gun Elrad Grlava z 8. točkami.

V 10.kolu območne mariborske kegljaške lige za člane je v  Radencih II. ekipa Radenske iz Murske Sobote premagala II. ekipo Ruš z rezultatom 6:2. Za zmagovalno ekipo Radenske so največ kegljev podrli: Ivan Lesjak 527, Borut Štiberc 519 in Milan Štiblar 516 kegljev.

V Šentjurju je bilo sinoči   odigrano  7. kolo prve slovenske lige vzhod v šahu.  Rokada iz Lendave je igrala 3:3 proti Šentjurju. Za Rokado  sta zmagala: Matjaž Kodela in Grega Nerat in remizirala: Ivan Nerat in Tamaš Horvath.  II. ekipa Radenske Pomgrada iz Murske Sobote je izgubila proti Žalcu s 4:2. Za soboške šahiste je zmagal Luka Skuhala, remizirala pa sta Jaka Meglič in Maja Hočevar. Po sedmih kolih vodi mariborski Branik z 31,5 točkami, Rokada je s 23,5 točkami tretja in II. ekipa Radenske  Pomgrada peta z 21,5 točkami. Pri Lendavčanih je najboljši posameznik Matjaž Kodela in pri Sobočanih Jaka Meglič oba sta zbrala po 6 točk.

V  6.kolu 2. slovenske šahovske lige, vzhod je v Radencih  dopoldne  Gornja Radgona premagala Ruše s 3,5:2,5. Za Radgončane  so zmagali: Silvester Puntigam, Gregor Vohl in Andre Keglevič remiziral pa je Matjaž Husar. Ljutomerska sekcija Radenske Pomgrada   je bila poražena od  Desternika s 3,5:2,5. Za  ljutomersko sekcijo  ni zmagal nihče, remizirali pa so: Aljaž Škalič, Fabijan Marič Vild, Marjan Štrtak, Jožef Sedonja in Timotej Milanov.

V  Orešiču nad Sevnico  je bilo danes moštveno državno šahovsko prvenstvo za invalide. Naslov državnega prvaka so osvojile šahistke  Mute, članice Medobčinskega društva invalidov Murska Sobota: Marija Barber, Ema Car in Tončka Rantaša pa so osvojile tretje mesto.