V etru
Nočni glasbeni program
Domov

Šport in šah

26 novembra 2017 Šport


V 8. kolu prve slovenske odbojkarske lige so igralke Keme v Puconcih premagale Ljubljano z rezultatom 3:0, kar je njihova tretja zmaga v ligi.  Za Kemo so največ točk k zmagi prispevale: Dona Vinkovič 15, Nina Kovač 14  Iva Škraban 10 in Diana Oletič 9 točk. Pri gostjah sta se odlikovali s 13.točkami: Liza Letnik in Anja Maček.

V  7.kolu druge vzhodne slovenske lige so Ljutomerčanke bile boljše od Prevalj s 3:0, vodilna ekipa Ptujčank, ki jo vodi Bojan Novak in zanjo igrajo tri prekmurske igralke  je premagala Ljubno s 3:0.

V7. kolu v 3. slovenski ligi, vzhod so odbojkarice  B ekipe Korvolleya v Vuzenici premagale  Muranio iz Lendave s 3:1, Sobočanke, ki so druge na lestvici, so bile proste.

V  8. kolu prve slovenske lige za člane so odbojkarji Panvite Pomgrada iz Murske Sobote že med tednom v Kamniku  presenetljivo premagali  pokalne prvake Slovenije odbojkarje Calcita  s 3:1 in so trenutno na drugem mestu.

V  6.kolu 3. slovenske odbojkarske lige, vzhod za člane so Radenci, ki so drugi na lestvici v gosteh premagali II. ekipo Frama s 3:0, II. ekipa Fužinarja  je na Ravnah bila boljša od II. ekipe Panvite Pomgrada s 3:0.

V 8.kolu prve slovenske ženske namiznoteniške lige  je Kema v gosteh premagala Muto s 5:2. Za Kemo sta po dvakrat zmagali: Ana Kovačec in Staša Matis eno zmago pa je k uspehu ekipe dodala še Nuša Vogrinčič.

V 8. kolu prve slovenske namiznoteniške lige za člane je v derbiju kola aktualna prvakinja Krka v Novem mestu  premagala Kemo s 5:3. Za Kemo je dvakrat zmagal Bojan Ropoša enkrat pa Luka Norčič.  Ekipa Sobote  je v gosteh premagala Kajuh Slovan z rezultatom 5:1. Za  Soboto sta po dvakrat zmagala: Tomaž Roudi in Bojan Pavič in enkrat Gregor Kocuvan.

V zaostalem srečanju 8. kola v prvi slovenski ženski nogometni ligi tekme med Teleingom GMT Beltinci in Ankaranom ni bilo. Gostje so namreč najprej Beltinčankam, nato pa še Nogometni zvezi Slovenije sporočile, da niso imele zadostnega števila igralk za tekmo. Tekma bo najverjetneje registrirana s 3:0 v korist Beltinčank, ki so tako osvojile drugo mesto po jesenskem delu tekmovanja , zbrale so 27 točk  podobno kot  vodilna ekipa Radomelj, ki pa ima boljšo razliko v zadetkih.

V 17.kolu 2. slovenske nogometne lige  je Nafta 1903 v Lendavi z zadetkoma: Marka Maleševića in Mitje Novinića. Nogometaši Rolteka Doba so v Veržeju premagali Farmtech z 2:0. Za goste sta dosegla zadetka: Klemen Nemanić in Stefan Andjelić. Veržejci so končali tekmo z 10 nogometaši saj je moral zaradi drugega rumenega kartona že v 56. minuti pri izidu 0:0 predčasno z igrišča Patrik Kolar Robnik. Današnja popoldanska tekma med Radomljami in Muro je zaradi obolelosti  gostujočih igralcev  odpovedana in bo odigrana  prihodnjo   nedeljo 3. decembra.

V Črenšovcih je Judo klub Lendava pripravil 6. mednarodni Miklavžev turnir v judu na katerem je sodelovalo 139 mladih judoistov iz Madžarske in Slovenije tekmovali pa so v treh starostnih kategorijah. Moštveno je med 14. klubi zmagal Judo klub Lendava pred Gorišnico, Judo klubom Štorkljice iz Murske Sobote, Velenjem in Judo klubom Klima Tratnjek Beltinci.   Med  pomurskimi judoisti so bili zmagovalci; med 8 letnicami  Lana Žalik Kardoš iz Murske Sobote,  med 12 letnicami: Tinaja Mavčec in Lina Recek obe iz Judo kluba Lendava in Deja Borovič iz Judo kluba Štorkljice. Med 8 letniki so zmagali: Miha Čeh, Domen Horvat Tijam in Naj Recek vsi iz Judo kluba Lendava ter Jožef Žan Vőrőš iz Beltinec in Brina Zaman iz Judo kluba Murska Sobota.  V starostni kategoriji U – 10 so zmagali: Nik Maj Vučko – Beltinci, Gašper Žerdin  –  Lendava , Kio Červek –  Štorkljice Murska Sobota in Sven Šarkanj  – Murska Sobota. Med 12 letniki so bili zmagovalci v Črenšovcih:  Matic Tibaut  in Aljoša Hladen oba  iz Partizana Ljutomer in Niko Lackovič iz Prleške šole juda iz Ljutomera.

Na mednarodnem rokoborskem tekmovanju v Petrinji na Hrvaškem so med 148. rokoborci iz petih držav Sobočani zbrali pet medalj. V kategoriji dečkov je v svoji kategoriji zmagal  Nik Bedők , Mitja Cener je bil drugi in Peter Pavlinjek tretji.  V kadetski konkurenci je bil Nejc Gomboc v kategoriji do 69 kg drugi, na drugo mesto pa se je v kategoriji do 100 kg med kadeti uvrstil tudi Klemen Podgorelec.

Na 7. odprtem  turnirju v tradicionalnem karateju  v Domžalah  so med 197 karateisti bili uspešni tudi pomurski karateisti. Prvi mesti sta osvojili Nastja  Potočnik  iz Gornjih Petrovec v katah in borbah in   Clarissa Rošker  iz Tromejnika Kuzma  prav tako v katah in borbah. Drugi mesti  sta zasedla: Nastja Potočnik iz Gornjih Petrovec v katah in Renej Fujs iz Tromejnika v katah. Na tretje mesto se je uvrstila Maša Sukič iz Gornjih Petrovec v katah.  Pomurski karateisti pa se že pripravljajo na 25. turnir v karateju za pokal Tromejnika, ki bo v Kuzmi v soboto  16.decembra.

V zadnjem jesenskem kolu v prvi »B« slovenski kegljaški ligi  sta obe pomurski ekipi ostali brez točk. V članski konkurenci je Kočevje premagalo Radensko iz Murske Sobote  s 5:3. Za Radensko so največ kegljev podrli: Milan Kovačič 567, Miko Steržaj 556 in Robert Rožanc 540 kegljev. V ženski konkurenci  je Trebnje  premagalo Radensko s 7:1. Za Radensko so največ kegljev podrle:  Sonja Tibaut 529, Cvetka Štiberc 520 in Jelka Organ 499 kegljev.

V 8.kolu 2. slovenske rokometne lige za člane sta  se Sevnica in Pomurje iz Murske Sobote  razšla brez zmagovalca ob izidu 31:31. Za Pomurje so največ zadetkov dosegli: Gregor Gregorec 8, Mitja Kozelj 6 in Anej Sever 5 zadetkov; pri Sevnici sta se odlikovala z 8. zadetki: Aleksander Kuhar in Luka Cigler. Radgonski Arcont je bil v tem kolu prost.

Na tradicionalni strelski tekmi v Ormožu »Strelski upi« so se odlično odrezale ljutomerske strelke. Med mladinkami posamično je bila tretja Nuša Špindler,; moštveno  so Ljutomerčanke v postavi: Antonija Kosi, Brina Stanjko in Nuša Špindler bile druge.

Športno strelsko društvo Murska Sobota je pripravilo že četrtič prireditev z naslovom Občan strelja. Letos je med 29 udeleženci meril  s serijsko zračno puško najbolj natančno v moški konkurenci: Tomi Kološa, drugi je bil Štefan Majc in tretji Timotej Plahut. V ženski  konkurenci  je zmagala Lucija Zavec pred Andrej Bukovec in Petro Hajdinjak. Strelce je obiskal tudi župan Mestne občine Murska Sobota Aleksander Javšek  in se tudi sam preizkusil v strelstvu.

V 8.kolu prve vzhodne slovenske šahovske lige v Šentjurju sta Slovenj Gradec in  Rokada iz Lendave igrala 3:3, II. ekipa Radenske Pomgrada  iz Murske Sobote pa je bila boljša od II. ekipe Maribora s 4:2.

V 7. kolu druge slovenske šahovske lige ,vzhod je v Radencih ljutomerska sekcija Radenske Pomgrada premagala Črno s 4:2  Radgona  je bila boljša od Dravograda s 5:1. Sklepni turnir lige bo 9. decembra v Kidričevem.

Turistično društvo Šalamenci je včeraj pripravilo tradicionalni Adventni pohod na katerem je na 10,5 km dolgi progi sodelovalo 75 pohodnikov. Najstarejši pohodnik v Šalamencih  je bil :  76 letni Anton Kegl iz Boračeve.