V etru
Nočni glasbeni program
Domov

Šport in šah

27 novembra 2017 Šport


V Zagorju ob Savi so na 34.  turnirju v kickboxingu med 477 tekmovalci iz osmih držav bili tekmovalno uspešni tudi tekmovalci Kickboxing kluba Pomurje, kjer trenersko nalogo uspešno opravlja svetovni podprvak David Žibrat. V kategoriji light contact  do 69 kg  je bil tretji med člani Alen Žabot, med članicami pa je bila tretja v kategoriji do 65 kg Martina Korošec. Med člani se je uvrstil od 5.do 8. mesta v kategoriji do 79 kg Sani Žnidarič. V disciplini kick light je bronasto medaljo s tretjim mestom osvojil Mitja Šeruga v kategoriji nad 89 kg, od 5. do 8. mesta pa sta se  med člani uvrstila: David Lukman v kategoriji do 79 kg in Kevin Vučko v kategoriji do 84 kg.

V  mladi slovenski strelski reprezentanci  v Smederevu je v starostni kategoriji U – 16 uspešno nastopil Jure Sočič član  Športno strelskega društva Murska Sobota.  Med strelci iz osmih držav je Sočič prvi dan tekmovanja s standardno zračno puško zadel 604,6  krogov in se uvrstil na deseto mesto. Drugi dan  strelskega tekmovanja v Srbiji  je Jure Sočič streljal, po sobotni tremi,  bolje in zadel 615,3 kroge in se kot šesti  posameznik uvrstil v finale,  Maj Kadunc iz Trzina je bil s 614,7 krogov sedmi.

V Podčetrtku je bilo državno prvenstvo  v športnem karateju za mlade do 21.leta starosti v  katah in športnih borbah, na katerem je sodelovalo 406 karateistov iz 51 slovenskih klubov.  Med tekmovalci Karate kluba Murska Sobota je naslov državne prvakinje med mlajšimi članicami  v borbah v kategoriji do 50 kg osvojila Silvija Rajnar. Druga mesta in naslove državnih podprvakov pa so si priborili  v kadetski konkurenci je bil v kategoriji  do 63  kg Luka Šobak, med mlajšimi kadeti v kategoriji nad 55 kg in me dečki v kategoriji nad 45 kg Nino Rotoša.  Na državnem prvenstvu so tri medalje osvojili tudi člani Karate kluba Gornja Radgona.  Med kadeti v kategoriji nad 70 kg je bil drugi Florjan Tobias Lethner podobno kot med kadeti  v katah Mišel Čuček in med kadeti v svoji kategoriji  je bil tretji še Radgončan  Kristjan Klemenčič.

V  3. kolu pomurske košarkarske lige je bil derbi kola v Beltincih, kjer je domači  Sistemorg  premagal Nono iz Murske Sobote  s 76:66. Pri  Sistemorgu se je odlikoval Blaž Ulaga s 25.točkami, pri soboški Noni pa Bine Barbarič z 21.točkami. Košarkarji Tropicana iz Bistrice so v gosteh premagali Ljutomer  z rezultatom 70:67. Najuspešnejši strelci na tekmi so bili Dejan Balažic iz Tropicana s 15.točkami in  Blaž Frangež ter  Tomaž Sagaj iz Ljutomera s 16.točkami. V preostalem srečanju je Prleški študentski klub Ljutomer premagal lendavski Lindau z 79:67. Najboljša strelca sta bila:  Matej Nemec pri prleških  študentih z 28.točkami in Sandi Horvatič s 13.točkami pri ekipi Lindaua. Na lestvici vodita ,po nepopolnem 3. kolu,  Nona iz Murske Sobote in Tropicano iz Bistrice s petimi točkami.

V Šentjurju je bilo končano  letošnje prvenstvo v prvi državni šahovski ligi, vzhod. V zadnjem  9. kolu je mariborski Branik premagal  II. ekipo Radenske Pomgrada iz Murske Sobote s 3,5:2,5 Rokada  iz Lendave pa je igrala proti Žalcu 3:3. Naslov prvaka je osvojil Branik  s 17.točkami, Rokada na tretjem mestu je zbrala 12 točk zanjo pa so največ točk zbrali: Matjaž  Kodela 6,5 ter Dezider Ivanec in Tamaš Horvath po 5. Na peto mesto se je uvrstila II. ekipa Radenske Pomgrada z 10.točkami, za soboške šahiste so največ točk zbrali: Jaka Meglič 7, Barbara Skuhala 5 ter Nino Cmor in Luka Skuhala po štiri točke.