V etru
Druga jutranja kronika
Domov

Šport in šah

15 februarja 2017 Šport


V Budimpešti je bilo končano tridnevno evropsko prvenstvo v dvoranskem hokeju na katerem so sodelovali tudi slovenski hokejski podprvaki, igralci predanovskega Triglava, ki so se z eno zmago proti  Sofiji iz Bolgarije z rezultatom 8:1 in odločilnim porazom na zadnji tekmi proti madžarski ekipi Soroksari s 5:4 morali posloviti od skupine Challenge I  in slovenski predstavnik bo v naslednji sezoni tekmoval v skupini Challenge II.  Med posamezniki se je strelsko najbolj izkazal kapetan ekipe Tadej Mikola, ki je dosegel sedem zadetkov.  Od petka 17. februarja do nedelje 19. februarja pa bodo hokejistke Moravskih Toplic sodelovale na evropskem prvenstvu  v dvoranskem hokeju  v Cascaisu na Portugalskem.

Na Vrhniki je  na državnem dvoranskem lokostrelskem prvenstvu   sodelovalo 226 lokostrelcev iz 28 slovenskih klubov. Odlično so se odrezali člani Lokostrelskega kluba Lendava, ki so v postavi: Jožef Hozjan, Zvonko Štampar in Kristijan Horvat v tekmi z dolgim lokom osvojili naslov moštvenih državnih prvakov. V posamični konkurenci je  postal državni podprvak z dolgim lokom med člani Kristijan Horvat.

Nocoj ob 20.45 bo na  nogometnem stadionu Santiago Bernabau v Madridu , ki sprejme  80.000 gledalcev , na tekmi osmine finale  lige prvakov znova na delu slovenska sodniška ekipa. Glavni sodnik tekme  Real Madrid – Napoli bo Koprčan Damir Skomina. Eden od dveh pomočnikov pa bo znova Radgončan Robert Vukan, kar bo letos njegova prva mednarodna preizkušnja.

Osnovna šola II Murska Sobota je včeraj gostila  četrtfinalno tekmovanje v odbojki za učence osnovnih šol.  Prvo mesto je osvojila Osnovna šola Bratov Polančič iz Maribora, ki je bila boljša od Mislinje in soboške osnovne šole II obakrat z 2:0. V tekmi za drugo mesto so učenci Osnovne šole II Murska Sobota premagali Mislinjo z 2:0. V polfinale so se uvrstili Mariborčani, ki imajo v svoji zbirki že  tudi naslov državnih prvakov .  Mladi soboški odbojkarji   z drugim mestom niso napredovali v polfinale.

V   12.kolu pomurske košarkarske lige je Košarkarsko društvo Lindau iz Lendave v Murski Soboti nepričakovano premagalo Košarkarsko društvo Nona z 68:50. Pri Lendavčanih se je izkazal  Tomas Hozjan z 18.točkami, pri Novi pa je Aleš Novak zadel 17 točk. V drugem srečanju je Sistemorg Beltinci premagal Tropicano iz Bistrice  s 77:65. Za Sistemorg je dosegel Jernej Ferčak 19 točk, pri Tropicanu pa je Danijel Trstenjak zadel 23 točk. Na lestvici zdaj vodi Sistemorg s 17.točkami, druga pa je Nova, ki je zbrala 17 točk.

Na  februarskem mesečnem hitropoteznem šahovskem turnirju v Murski Soboti je zmagal Denis  Gjuran s štirimi točkami in pol. Na drugo mesto se je uvrstil Jože Gruškovnjak in na tretje Danilo Hari, oba sta zbrala po tri točke in pol.