Domov

Šport in šah

29 novembra 2017 Šport


Na  drugi lokostrelski tekmi v Žalcu za dvoranski pokal so lendavski  in ljutomerski lokostrelci med 141 tekmovalci iz 29 klubov osvojili  po dve medalji. Najbolje se je odrezal  z ukrivljenim lokom Niko Horvat, ki osvojil prvo mesto med dečki ,zadel pa je 539 krogov. Drugo mesto med člani si je priboril z dolgim lokom Jožef Hozjan, zadel  je 465 krogov. Peti  veterani   z dolgim lokom je bil    Zvonko Štampar s 425.krogi.  Med ljutomerskimi lokostrelci je med člani zmagal z dolgim lokom Robert Ivanič, zadel je 508 krogov, Danijel Črešnjovnjak pa je bil s 488.krogi tretji.

V četrtfinalni tekmi  za pokal Namiznoteniške zveze Slovenije so  igralke Namiznoteniškega Sobota pripravile, po srečnem žrebu, veliko presenečenje in v gosteh premagale ekipo Savinje Luče s 5:0. Za Soboto sta po dvakrat zmagali: Dajana Gošnjak Stojko in Ana Marija Horvat ter enkrat Eva Grabnar. Sobočanke,ki ne nastopajo v ligaškem tekmovanju  so se tako uvrstile med štiri najboljše ekipe v pokalnem tekmovanju v Sloveniji.

V  10. kolu območne  kegljaške lige za člane je  Kegljaški klub  Lendava v Radencih premagal Lokomotivo iz Maribora z rezultatom 6:2 in osvojila naslov jesenskega prvaka.  Za Lendavo so proti mariborski Lokomotivi  podrli največ kegljev :  Uroš Zadravec 552, Jože Horvat 528 in Janez Šimon 519 kegljev.

V  prvem kolu 2. dela prve slovenske košarkarske lige starostne kategorije U – 17 je ekipa Radenske Creativa iz Murske Sobote gostovala pri Litiji in zmagala z rezultatom: 57:37. Za soboške košarkarje ,ki jih vodi Simon Moravec, so zadeli največ točk: Luka Pojbič Kovačič 14, Domeni Rituper 13 in Domen Ziško 10 točk.

Na ribiškem tekmovanju na Moti v organizaciji ribiške sekcije Društva upokojencev Ljutomer je med 14 tekmovalci zmagal  Ivan Erhatič, drugi je bil Marjan Munda in tretji Marjan Novak.

V 5. kolu  prve pomurske lige v elektronskem pikadu  je bil vodilni Maži bar iz Ižakovec prost, druga na lestvici Leona iz Ljutomera  je premagala bakovski Mokoš s 17:8.  Tretji Pikado klub Spirič Černelavci je premagal Kouvrane iz Filovec z 21:4.

V drugi pomurski ligi v pikadu  so  bile vodilne Čarne vrane iz ižakovec   proste, drugi Pikado klub Graba team iz Dokležovja premagal Don Matijo iz Bogojine z 18:7 tretji Bar Tiffany iz Črenšovec pa je bil boljši od  Pikado kluba Bar Klement iz Murske Sobote z rezultatom 14:11.

V Ljubljani so na  študentskem državnem prvenstvu v šahu bilo izjemno uspešni pomurski študenti. V moški konkurenci  je med kategorizirani šahisti  zmagal Boris Markoja iz Fakultete za farmacijo, drugi je bil Jernej Skuhala iz  Visoke šole na Ptuju. Med študentkami je zmagala Lara Janželj iz Fakultete za upravo pred Barbaro Skuhala iz  Višje ekonomske  strokovne šole. V amaterski kategoriji, med ne kategoriziranimi šahisti  je zmagal Matej  Nemec iz Naravoslovno tehniške fakultete, tretji pa je bil Matej Šadl iz Mednarodne podiplomske šole Jožefa Štefana.