V etru
Nočni glasbeni program
Domov

Šport in šah

30 novembra 2017 Šport


V  3. kolu zimske lige v trapu, streljanju s puško šibrenico, so v Ilirski Bistrici nastopili tudi tekmovalci  Strelskega društva Štefana Kovač – trap iz Murske Sobote. V članski konkurenci je Boštjan Maček doma iz Bodonec osvojil drugo mesto s 67.zadetki, zmagal je Matjaž Lepen iz Strelskega društva trap Kungota s 70. zadetki. V Ilirski Bistrici je nastopila tudi Jasmina Maček, ki je bila z 59. zadetki uvrščena na 11. mesto, mladi Rene Maček  se je s 57. zadetki uvrstil na 18. mesto.

V Puconcih je bila sinoči prva  četrtfinalna odbojkarska tekma slovenskega pokala za članice v kateri so odbojkarice Keme premagale  Alianso iz Šempetra z rezultatom 3:1.  Za Kemo so največ točk k zmagi prispevale: Iva Škraban 22, Dona Vinkovič 13 in Nina Kovač 11 točk.  Za  ekipo Alianse je  največ točk  zadela  Petra Vrhovnik  in sicer 12. Povratno srečanje  bo v četrtek 7. decembra v Šempetru.

 

Manj uspeha so imeli na prvi četrtfinalni odbojkarski tekmi igralci Panvite Pomgrada, ki so bili  v gosteh poraženi od kranjskega Triglava   s 3:0. Za  Triglav je zadel največ točk: Miha Mali, pri Panviti Pomgradu pa so zadeli največ točk: Aljoša Bogožalec 9, Jakob Rojnik 8 in Gorazd Flisar 7 točk. Povratna četrtfinalna odbojkarska tekma bo v sredo 13. decembra  v Murski Soboti.

V zadnjem kolu druge puconske lige v malem nogometu so jesenski prvaki Kuštanovci  premagali Moščance z rezultatom 6:3. Drugo na lestvici Lemerje je  v gosteh premagalo II. ekipo Šalamenec s 3:2 tretji Vadarci pa so premagali   Legende iz Lemerja s 4:3. Še ostali rezultati: Skakovci – Radovci 5:0, Kovačevci – Dankovci 0:1, Beznovci – Bodonci 5:3 in Otovci – Predanovci 1:6.

V drugem kolu lendavske   lige v elektronskem pikadu  so igrali takole: Bar Matko Kapca – Bar Lero Lendava 7:9, West Pince – Mansarda Lendava 13:3, Kvatro gal II Dolina – Kvatro Gal I 4:12 in Boom bar Gaberje – Retro caffe Lendava 11:5.  Na lestvici vodita s 6. točkami Kvatro gal I in Bar Lero s 6. točkami.

Na prvem turnirju slovenskogoriške šahovske lige v Malečniku so med desetimi ekipami imeli največ uspeha šahisti Gorišnice, ki so zbrali 7 točk. Na drugo mesto se je uvrstila Šahovska sekcija Petanjci s šestimi točkami. Za Petanjce sta  na prvem turnirju po dve točki osvojila : Gregor Vohl in Jurij Ojsteršek.