Domov

Šport in šah

1 decembra 2017 Šport


Na mednarodnih kasaških dirkah v Trstu  je v tretji dirki na 1660 metrov dolgi progi Artis na vajetih Davida Antolina, doma iz  Grab,  član  Kasaškega kluba Ljutomer osvojil odlično drugo mesto s kilometrskim časom 1:18,8. V prvi dirki je Vana na vajetih Darje Antolin. prav tako iz ljutomerskega kasaškega kluba,  bila peta s kilometrskim časom 1:20,8.  Jutri v soboto 2. decembra  bodo letošnje predzadnje  Miklavževe dirke v Komendi, zadnje letošnje kasaške dirke v Sloveniji  pa bodo  Štefanove dirke, ki bodo v torek 26. decembra v Stožicah.

V  6. kolu prve švicarske super  lige v badmintonu je ekipa Uzwilla za katero igra in jo tudi trenira kot glavni trener  večkratni slovenski prvak Iztok Utroša iz Lendave  premagala Adliswil z rezultatom 7:1. Utroša je odigral dva dvoboja. Posamični dvoboj proti  Jonasu Schwarzu je dobil z 21:20 in 21:14, v dvojicah pa je Jullnom Scheiwillerjem utrpel poraz proti dvojici: Martin Campbell – Nicolas Müller z rezultatoma v nizih  21:17 in 21:11. Po šestih kolih vodi na lestvici Uzwill  z 19. točkami pred ekipo Uni iz Basla, ki ima 16 točk.

V 5. kolu vzhodne slovenske super lige v elektronskem pikadu sta bila odigrana samo dva dvoboja.  Eks bar iz Maribora je premagal Picolo bar iz Melinec z rezultatom 13:4, Gabrijelov barček iz Vučje vasi pa je premagal Friend’team od Svetega Jurija na Goričkem z rezultatom 10:7.  Preostala dvoboja sta bila preložena, na lestvici   po nepopolnem  5. kolu vodi  Gabrijelov barček iz Vučje vasi  z 11.točkami.

V 4. kolu prve križevske lige v elektronskem pikadu je vodili Boosters iz Križevec premagal Bar bazo iz Logarovec z 8:2, drugi na lestvici Naš ovinek  iz Logarovec je bil boljši od Bar baze Dartt Devils iz Logarovec s 6:4 tretji Gabrijelov barček iz Vučje vasi je premagal Pikado klub Kasač  iz Veržeja  z rezultatom 6:4. V drugi križevski ligi so vodilno Berkovci  premagali II. ekipo  Bar baze iz Logarovec  z rezultatom 8:2.

V prvem kolu drugega dela prve slovenske košarkarske lige starostne kategorije U – 15 je ekipa Konjice/Zreče premagala Radensko Creativ iz Murske Sobote z rezultatom 73:55. Za zmagovalno ekipo je  20  točk zadel Žiga Erjavec; za soboške košarkarje pa je Filip Horvat dosegel 23 točk.

Na 35. šahovskem hitropoteznem turnirju za  prvaka Gornje Radgone je zmagal Jurij Ojsteršek, ki je zbral 5 točk. Na drugo mesto se je uvrstil Martin Mohar in na tretje Franjo Zver, vsi iz Šahovskega kluba Gornja Radgona.