V etru
Prva jutranja kronika RA Slovenija
Domov

Šport in šah

2 decembra 2017 Šport


Disciplinska komisija Nogometne  zveze Slovenije  je   razpravljala o  tekmi prve slovenske ženske nogometne lige med Teleingom GMT Beltinci in Ankaranom, ki bi morala biti odigrana  minulo soboto 25.novembra v Beltincih. Gostje na tekmo niso dopotovale  o čemer smo že poročali, zdaj pa je tekma Teleing GMT Beltinci – Ankaran  tudi registrirana z rezultatom 3:0 za Beltinčanke. Vodstvo Nogometnega kluba Ankaran pa je bilo kaznovano s 300 evrov denarni kazni, ki se  pogojno odloži če v  aktualni sezoni ne bodo storile ponovnega prekrška.  Po neodigrani tekmi zadnjega kola  so v Rankovcih imela dekleta   tudi volilni občni zbor, kjer je dosedanjega predsednika Stanka Ivanušiča nasledil nekdanji predsednik Medobčinske nogometnega zveze Lendava  Branko Gros. V prihodnje bosta nalogi podpredsednikov kluba opravljala: Stanko Ivanušič in predsednik pokrovitelja Janez Smolkovič.

V  9. kolu druge slovenske rokometne lige so sinoči  rokometašice Sevnice v Radencih premagali radgonski Arcont z rezultatom 32:27. Za Arcont so dosegli največ zadetkov: Matevž Žunič in Marko Cotič po 7 in David Ketiš ter Blaž Bratkovič po 4 zadetke; pri Sevnici so dosegli po 6 zadetkov: Blaž Kovač, Luka Cigler in Trajče Janev. Danes ob 19.30 bo v Murski Soboti še drugo ligaška tekma med Pomurjem ,ki je tretje na lestvici in vodilno ekipo Mokerca.

V  8.kolu prve slovenske košarkarske lige za članice je  ekipa Akson Ilirije v Ljubljani premagala Mariborčanke z rezultatom 70:63. Pri Mariborčankah  sta dosegli največ točk pomurski košarkarici: Tina Cvijanović  17 in Simona Kuzma 16 točk; pri Iliriji  se je s 24.točkami odlikovala Živa Macura.

V  6. kolu 3. slovenske košarkarske lige so igralci Radenske Creativa osvojili drugo zmago, premagali pa so v Murski Soboti  Krško z rezultatom 80:68.  Za soboške košarkarje so zadeli največ točk: Nejc Juteršnik 21, Slaviša Mirović 20, Mitja Gomboc 16 in Tilen Kukel 11 točk; pri gostil se je odlikoval Simon Ban s 16. točkami. Srečanje je bilo   zelo napeto,  malo tudi preko meja dovoljena z ugovori,  o čemer priča podatek, da so  bili Sobočani  kaznovani kar s 350  evri.

V  11. kolu območne kegljaške lige  je na Ptuju Drava premagala Lendavo z rezultatom 7:1. Za Lendavo, ki je kljub porazu osvojila naslov jesenskih prvakov, so največ kegljev podrli: Jože Horvat 548, Dušan Radakovič 499 in Boris Tisovec 487 kegljev.

V telovadnici Ekonomske šole v Murski Soboti je bilo  srednješolsko pomursko  prvenstvo v odbojki za dijake. V finalu za prvo mesto in naslov pomurskega prvaka je zmagala Gimnazija Murska Sobota, ki je v finalu premagala Srednjo tehnično in poklicno šolo Murska Sobota  z rezultatom 2:0. V srečanju za tretje mesto je Gimnazija Franca Miklošiča iz Ljutomera premagala  Srednjo šolo za gostinstvo in turizem Radenci z rezultatom 2:1.  Na peto mesto se je,  med osmimi ekipami,  uvrstila  Ekonomska šola Murska Sobota.

Na dvoranskem tekmovanju  v lokostrelstvu v Čakovcu so med 95 tekmovalci sodelovali tudi lokostrelci Lendave. Najbolje se je odrezal Bojan Štuhec, ki je zmagal med veterani s sestavljenim lokom,  tretji mesto  sta osvojila Nik Komaricki z ukrivljenim lokom med mlajšimi dečki in Vita Horvat z ukrivljenim lokom med mlajšimi deklicami.

V drugem regijskem turnirju v elektronskem pikadu prve regijske  lige Goričko  pri Gradu  je zmagal Tomaž ülen iz Pikado kluba Slavček iz Gornjih Slaveč, drugi je bil Rok Durič iz Friend’s teama Sveti Jurij  in tretji  Rene Grah iz Pikado kluba Raj od Grada. V drugi pikado ligi  je zmagal Dario Baranja pred Dejanom Baranjo ob iz Pikado kluba Nedotakljivi iz Murske Sobote tretji  je bil Kevin Baranja iz Pikado kluba Dado iz Serdice.  Danes zvečer ob 18.uri  bosta tretja  regijska turnirja  v pikadu za prvo ligo  v Gornjih Slavečih in za drugo ligo v Doliču na Goričkem.

Na Otočcu je bilo moštveno državno mladinsko in kadetsko prvenstvo  v pospešenem  šahu. Mladinci  Šahovskega društva Radenska Pomgrad iz Murske Sobote, so v postavi: Jernej in Luka Skuhala ter  Jaka Meglič z 12. točkami osvojili naslov državnih prvakov pred Krko iz Novega mesta z 10.timi  in Triglavom iz Krškega, ki je zbral  9 točk in pol. Pri soboških šahistih se je posebej odlikoval Jaka Meglič, ki je  v šestih kolih zbral  šest točk.  V kadetski konkurenci je Radenska Pomgrad v postavi: Enej Meglič, Dani Lenček Kranjec in Maj Pečnik bila šesta z 10.točkai, najboljši posameznik pa je bil Maj Pečnik s petimi točkami iz sedmih dvobojev. V mladinsko kadetski konkurenci je Radenska Pomgrad bila osma  s petimi točkami in pol, za ekipo pa sta igrali: Alina in Ema  Lukač, Alina je  v sedmih dvobojih zbrala  tri točke in pol. Danes poteka na Otočcu  posamično prvenstvo.