Domov

Šport in šah

3 decembra 2017 Šport


V 9. kolu prve slovenske odbojkarske lige za člane je v Murski Soboti  zdesetkana ekipa Panvite Pomgrada , brez  obolelega prvega trenerja Dejana Fujsa in brez poškodovanega  kapetana Gorazda Flisarja,   premagala Hoče z rezultatom 3:2. Za soboško ekipo so največ točk k zmagi prispevali: Andrej Grut 19 ter Jakob Rojnik in Aljoša Bogožalec po 18 točk; pri Hočah  so zadeli največ točk: Jori Mantha 16 ter Branislav Radović in Miha Šijanec po 12; pri Hočah je igral tudi nekdanji igralec Panvite Pomgrada Urban Drvarič in dosegel dve točki. V  7. kolu 3. slovenske odbojkarske lige, vzhod za člane  je  v Murski Soboti  II. ekipa Hoč  premagala II. ekipo Panvite Pomgrada  z rezultatom 3:1. Radenci so bili prosti.

V 9.kolu prve slovenske odbojkarske lige za članice je  puconska Kema v gosteh premagala Ankaran z rezultatom 3:1. Za Kemo so k zmagi največ točk prispevale: Iva Škraban  in Nina Kovač po 22, Dona Vinkovič 9 in Angelina Ajnihar 7 točk.; pri Ankaranu je Karin Pavić zadela 21 točk.

V 8. kolu 2. slovenske odbojkarske lige, vzhod za članice  je Ljutomer v gosteh premagal S Volley s 3:0. Ptujčanke, ki je vodi pomurski trener Bojan Novak ,  za ekipo  pa igrajo tri pomurske odbojkarice  so utrpele prvi poraz v ligi od okrepljene  II. ekipe Nove kreditne banke Maribor z rezultatom 3:2. Za Ptujčanke sta zadeli največ točk: Sara Sakovič 23 in  Tjaša Frumen 15 igrala pa je tudi Ana Praprotnik Flisar.

V 8.kolu 3. slovenske odbojkarske lige, vzhod za članice so igralke Sobote   v Murski Soboti  s trenerjem Davorinom Čelešem  premagale Črno z rezultatom 3:0. Za soboško ekipo so največ točk k zmagi prispevale: Barbara Horvat  10, Ana Babič 9 in Katja Saje 7 točk.  Odbojkarice Muranie so v Lendavi izgubile  tekmo proti Kajuhu Šoštanju s 3:0.

V 9. kolu prve slovenske namiznoteniške lige za člane je v Murski Soboti ekipa Sobote premagala Arrigone iz Izole  z rezultatom 5:4.Za Soboto je trikrat zmagal  Tomaž Roudi in dvakrat  Bojan Pavič. V Puconcih je bila Kema boljša od  Savinje iz Luč z rezultatom 5:2. Za Kemo je trikrat zmagal Bojan Ropoša  in dvakrat Tomaž Pelcar.

V 5. kolu  3. slovenske namiznoteniške lige za člane je II. ekipa Keme igrala dve srečanji. V prvi tekmi je II. ekipa Keme izgubila tekmo proti vodilnemu  Športnemu društvu SU iz Novega mesta  s 5:0.  V drugem srečanju pa je II. ekipa Keme  premagala Metliko s 5:4. Za Kemo sta po dvakrat zmagala: Jan Lipič in Jure Smodiš ter enkrat Rok Smodiš.

V 9.kolu prve slovenske ženske namiznoteniške lige so igralke Preserja v Puconcih  presenetljivo premagale dekleta Keme s 5:4. Za Kemo  je dvakrat zmagala: Staša Matis po enkrat pa: Ana Kovačec in Nuša Vogrinčič.

V derbiju  9. kola v 2. slovenski rokometni ligi za člane je sinoči v Murski Soboti Mokerc  IG premagal  Pomurje z rezultatom 31:27. Pomurje je  na  na tekmi vodilo s 3:0, se upiralo do izida 19:18 nato pa so gostje zagospodarili na igrišču in zmagali. Za Pomurje so dosegli največ zadetkov: Mitja Kozelj in Gregor Gregorec po 5 ter Vasja Kozelj in Jure Hedl po 4 zadetke. Rokometaši Sevnice so v Radencih že v petek premagali radgonski Arcont  z 32:27.

Na 6. odprtem prvenstvu Renč v skokih na veliki prožni ponjavi, sočasno na tekmi za slovenski pokal,  so bili uspešni člani Društva za športno rekreacijo Murska Sobota. Med starejšimi  deklicami je  posamično zmagala Maja Čopi tretja  je bila Aleša Polanšček. Moštveno  je zmagala  soboška ekipa v postavi: Maja Čopi, Aleša Polanšček, Lara Erniša, Lena in Luna Kočar in Amadeja Ilić. Med mlajšimi deklicami  posamično je bila druga Maša Fartelj in tretja Klara Győrek.  Moštveno je  zasedla prvo mesto   ekipa mlajših deklic v postavi: Maša Fartelj, Klara Győrek, Katarina Kovačec , Azra Vinkovič , Asja Kuhar in Ema Horvat.

V  13.kolu ciprske  nogometne lige  je Pafos za katerega igrata dva Prekmurca utrpel hud poraz  proti ekipi Apollona Limassol s 6:0. Erik Janža je za Pafos igral vseh 90 minut, Mitja Lotrič pa je igral od 75. minute dalje.

Na mednarodnem nogometnem turnirju  v malem nogometu je v Lendavi zmagala ekipa trenerjev Čakovca, ki je premagala drugi Varaždin  s 3:2 in tretjo Lendavo s 5:3. Drugi na turnirju Varaždin je premagal  tretjo Lendavo s 5:3.

V 4.kolu pomurske košarkarske lige  je Sistemorg Beltinci premagal Tropicano iz Bistrice z rezultatom 73:47, Soboška ekipa Nono  je bila boljša od Prleškega študentskega kluba Ljutomer s 85:69.

Na sobotnih Miklavževih  kasaških dirkah v Komendi  je v prvi dirki zmagala Figura na vajetih Simona Slaviča , v  peti dirki pa je bil drugi Atalante Reyjac, ki ga je vodil Rok Heric, oba iz Kasaškega kluba Ljutomer.

V Gančanih po prvem dnevu 9. pokala Strelskega društva Gančani v streljanju s standardno zračno puško vodi Samo Zelko iz tišinskega strelskega društva s 614,1 krogom, drugi je Uroš Maučec iz Turnišča s 613,5 krogov in tretji Dušan Ziško s tišinskega društva  s 610,2 krogoma. Med članicami vodi  Špela Mihaič s 614,5 krogi, druga je  Natalija Gjergjek  obe iz tišinskega društva s 613. krogi, tretja  je Maja Tkalec iz Varstroja s 602,4. krogi. Moštveno vodijo Tišinčani pred Turniščani in Športno strelskim društvom Sobota.  Strelska tekma bo končana danes popoldne.

Na Otočcu je bilo včeraj posamično  mladinsko državno  prvenstvo v pospešenem šahu. Med mladinci se je na drugo mesto uvrstil s 6,5 točkami Luka Skuhala, Jernej Skuhala je bil s 6. točkami peti; Jaka Meglič in  Maj Pečnik, vsi iz Radenske Pomgrada, sta se uvrstila od 12. do 14. mesta. Med mladinkami se je Alina Lukač s tremi točkami uvrstila na 11. mesto.