V etru
Prva jutranja kronika RA Slovenija
Domov

Šport in šah

4 decembra 2017 Šport


Na 8. državnem prvenstvu v klasičnem pikadu v Mariboru so bili  v posamični konkurenci uspešni tudi pomurski igralci. Med člani je zmagal Mitja Habjan iz Poljčan, tretje mesto  sta si razdelila: Leon Mertük iz Križevec pri Ljutomeru in Damir Hajdinjak iz Rogašovec. Med članicami je postala državna prvakinja  Mojca Mužič iz Nove Gorice, tretji mesti  sta si razdelili: Simona Durič iz Cankove in Jasna Bezjak s Ptuja.  Odlično so se na prvenstvu  odrezali člani Pikado kluba Friend’s team od Svetega Jurija na Goričkem, ki so s Hajdinjakom in Duričevo  osvojili dve medalji.

Na drugem turnirju mednarodne kadetske lige v rokoborbi v grško rimskem slogu je  v Sesvetskem Kraljevcu na Hrvaškem uspešno tekmoval Klemen Podgorelec. V kategoriji do 85 kg je Podgorelec, s trenerjem Juretom Kuharjem,  osvojil tri zmage in se uvrstil na prvo mesto.

V Puconcih je  114 igralcev iz celotne Slovenije sodelovalo na prvem odprtem državnem turnirju za mlajše člane in mlajše kadete v namiznem tenisu.  Med mlajšimi člani  je zmagal Tilen Cvetko iz novomeške Krke, med pomurskimi igralci je bil Damjan Zelko tretji,  od 5.do 8. mesta  se je uvrstil Luka Norčič oba iz Keme. Med mlajšimi članicami  je zmagala Ana Tofant iz Mengša, tretja je bila Nuša Vogrinčič iz Keme. Pri mlajših kadetinjah  je zmagala Sara Tokič iz Letrike iz Vrtojbe, Lara Belaj iz Keme je bila tretja. Pri mlajših kadetih je zmagal Miha Podobnik iz Logatca.

Na 9. tekmovanju s standardno zračno puško za pokal Strelskega društva Gančani je med 12. ekipami zmagalo Strelsko društvo Koloman Flisar s Tišine v postavi: Špela Mihalič, Dušan Ziško in Samo Zelko pred Kovinarjem iz Ormoža in Gančani. Med člani je zmagal  Samo Zelko, predsednik tišinskega strelskega društva, drugi je bil  Uroš Maučec iz Turnišča in tretji lanski zmagovalec Mitja Černi iz Strelskega društva Gančani. Med članicami je bila najbolj natančna   Urška Kuharič iz ormoškega Kovinarja pred Špelo Mihalič in Natalijo Gjergjek obe iz tišinskega društva.

Na četrtem turnirju druge državne lige v bowlingu je na Ptuju sodelovala tudi I. ekipa Bowling kluba Lendava. Najbolje se je na Ptuju odrezali tekmovalci iz Visokega, ki so zmagali, Lendavčani  so z zmagami proti I. ekipi  Ptuja in II. ekipi Arene iz Ljubljane, obakrat z 2:0, osvojili  šesto mesto. Za Lendavo so največ kegljev podrli: Serej Charles 1203, Dušan Radakovič 1122 in Marjan Časar  1077 kegljev.  Naslednji četrti turnir bo  6. januarja   v Ljubljani.

Drugi dan državnega prvenstva v  hitropoteznem šahu na Otočcu so šahisti Radenske Pomgrada  iz Murske Sobote  osvojili dve medalji. Med mladinci  je ekipa Radenske Pomgrada v postavi:  Jernej  in Luka Skuhala ter  Jaka Meglič zasedla drugo mesto. V posamični konkurenci  je bil  Jernej Skuhala tretji in Luka Skuhala četrti.