V etru
Tako na to gledam jaz in kako na to gledate vi
Domov

Šport in šah

5 decembra 2017 Šport


Na peti dirki za pokal Slovenije v ciklokrosu, ki je veljala  tudi za državno prvenstvo,  so  v Šenčurju pri Kranju sodelovali trije pomurski kolesarji in žal vsi trije osvojili nehvaležna četrta mesta.  Med člani od 19 do 40 let je bil četrti Primož Obal s Pertoče iz Kolesarskega  kluba Meblojogi Kult Solkan iz Nove Gorice, med kolesarji starimi nad 40 let je bil četrti Dušan Hajdinjak iz Teama turbo Tropovci in med mladimi kolesarji do 19 let Luka Jablanovec iz Kolesarskega kluba Tropovci.

V Jennersdorfu  so na mednarodnem tekmovanju mladih judoistov bili uspešni  prleški judoisti. V starostni kategoriji U – 14  so osvojili druga mesta:  Anže Jaklin v kategoriji do 60 kg   iz Prleške judo šole, Maša Slavinec v kategoriji do 52 kg iz Križevec pri Ljutomeru, Sara Vrbančič v kategoriji do 44 kg  in Lana Ivezič v kategoriji do 57 kg obe  iz Partizana Ljutomer. Na tretje mesto pa se je uvrstila Zoja Munda  v kategoriji do 36 kg članica ljutomerskega Partizana.

Badmintonski klub Mladost Lendava je v domačem kraju pripravil tradicionalni rekreativni turnir v badmintonu za pokal Lendave 2017. Na turnirju je med šestimi ekipami iz Češke in Slovenije zmagala II. ekipa  Mladosti iz Lendave pred  I. ekipo Prage, tretja  je bila I. ekipa lendavske Mladosti. Za domači klub so igrali: Igor in Jožef Lebar, Sašo Kranjc, Sašo Pahor, Ladislava Hranilović, Jasmina Orban, Simon Kozele, Robi Doler, Masaru Nishimura in Bojan Sekereš.

Na 3. turnirju regijske lige v streljanju z zračno puško v Petišovcih je med mlajšimi  pionirji zmagal  Milan Galomboš iz petišovskega Coala in med cicibani Lucas Vočanec iz ormoškega Kovinarja. Med mlajšimi pionirkami je bila najbolj natančna Alina Jezernik iz lendavskega Varstroja in med cicibankami Olivia Vočanec iz Kovinarja. Moštveno je v Petišovcih zmagal lendavski Varstroj pred Kovinarjem iz Ormoža tretje   je bilo Strelsko društvo  Varstroj.

V drugem kolu  drugega dela prve slovenske košarkarske lige U – 17 so  Slovenske Konjice premagale Radensko Creativ z rezultatom 98:68. Za soboške košarkarje so največ točk zadeli Luka Pojbič Kovačič 25, Aljoša Mlekuž 14 in Len Kučan Lah 13 točk.

V 11. kolu mariborske  območne kegljaške lige  je II. ekipa Radenske iz Murske Sobote ma kegljišču Vikenda v Radencih  premagala Falo z rezultatom 5:3. Za Radensko so največ kegljev podrli: Oto Kos 559, Franc Šebjanič 529 in Ivan Lesjak 523 kegljev.

Na 4. turnirju Štajerske šahovske lige v Mariboru je v starostni kategoriji U – 15  med 23. šahisti zmagal Nik Žvarc iz Osnovne šole Draga Kobala  iz Maribora,   na tretje mesto se je uvrstil Jaka Kočar iz Osnovne šole Tišina, ki je  zbral 5 točk in pol.