Domov

Šport in šah

6 decembra 2017 Šport


Na 45. mednarodnem turnirju v športnem karateju v Trbovljah je med 656 karateisti iz 14 držav nastopila v športnih borbah tudi Silvija Rajnar iz Karate kluba Murska Sobota. Rajnarjeva je med članicami v kategoriji do 50 kg osvojila prvo mesto.

V 7. kolu mednarodne  ženske ekstra lige v košarki je Krka v Novem mestu premagala Pomurje iz Murske Sobote z rezultatom 61:45 kar je drugi poraz Sobočank v ligi. Za Pomurje so zadele največ točk: Urška Juteršnik 10, Alja Samec 9, Anja Zamuda in Natalija Rebrica po 8 in Nina Domjan 6 točk. Pri zmagovalni ekipi Krke je zadela največ točk:  Ajda Burgar 25. V 8. kolu bodo Pomurke v nedeljo ob 17.uri v Murski Soboti gostile ekipo Radosti iz Čakovca.

V  šestnajstini finala slovenskega rokometnega pokala je  novomeška Krka sinoči v Murski Soboti premagala Pomurje z rezultatom 35:22. Za Pomurje so  proti prvoligašu dosegli največ zadetkov: Jernej Hedl 5, Gregor Gregorec 4 ter Mitja in Vasja  Kozelj po 3 zadetke; pri Krki se je odlikoval  Mitja Klobčar z 9. zadetki.  Rokometaši Pomurja so tako izpadli iz nadaljnjega tekmovanja;  radgonski  Arcont  je  že pred dnevi izgubil proti Jeruzalemu iz Ormoža  s  33:18 in se  tudi poslovil iz nadaljnjega tekmovanja.

Gimnazija Franca Miklošiča v Ljutomeru je bila organizatorica pomurskega srednješolskega prvenstva v odbojki za dijakinje. Med šestimi  pomurskimi   srednjimi šolami so imele največ uspeha odbojkarice Gimnazije Murska Sobota, ki so v finalu za prvo mesto bile boljše od  Gimnazije Franca Miklošiča z rezultatom 2:0. V tekmi za tretje mesto je  Srednja zdravstvena šola iz Rakičana bila boljša od Dvojezične srednje šole Lendava z rezultatom 2:0.

Na 13. Miklavževem turnirju v elektronskem pikadu v Gornjih Slavečih je sodelovalo 42 tekmovalcev. Prvo mesto je osvojil Rene Grah iz Pikado kluba Raj od Grada, drugi je bil Robert Štertak iz Pikado kluba Slavček iz Gornjih Slaveč. Na tretje mesto se je uvrstil Norbert Kuhar iz Pikado kluba Friend’s team od Svetega Jurija na Goričkem četrti pa je bil Primož Roudi  iz Pikado kluba Goričanec iz Radovec.

Na mednarodnem turnirju  v malem nogometu za mlade nogometaše so v Varaždinu  igralci Nafte 1903 pod vodstvom trenerja Boruta Gerenčerja osvojili sedmo mesto. Nafta je v predtekmovanju  igrala z Varaždinom 0:0, premagala je Nogometni klub Sračinec iz Hrvaške  s 3:0 in Rudar iz Murskega Središča z 1:0. V četrtfinalu je Nafta utrpela poraz proti Varteksu iz Varaždina s 3:0.

Na  7. mednarodnem  večernem šahovskem turnirju v Mariboru je med 63. šahisti zmagal velemojster Georg Mohr iz Železničarskega šahovskega kluba Maribor  z 22. točkami, deseta je bila Lea Števanec iz Rankovec, članica kranjskega šahovskega kluba s 16.točkami, na 13. mesto pa  se je uvrstila Barbara Skuhala iz Radenske Pomgrada s 15.točkami.