Domov

Šport in šah

7 decembra 2017 Šport


Zveza za šport invalidov Slovenije   in  paraolimpijski komite  sta v Ljubljani na  podelila nagradi za naslov  najboljših športnikov med invalidi v letu 2017:  alpski smučarki Anji Drev, ki je ta naslov osvojila  tretjič,  prvič pa je osvojil  naslov športnika leta  tenisač Marino Kegl iz Murske Sobote. Med ekipami je zbrala največ točk   slovenska  reprezentanca v shodowdownu–namiznem tenisu za slepe in slabovidne. Soboški tenisač Marino Kegl , ki je  bil pred tremi leti  izbran za  najboljšega mladega športnika,  si je letošnji  naslov prislužil  s četrtim mestom na  olimpijadi gluhih v turškem Samsunu.

Na mednarodnih kasaških dirkah v Trstu je  na 1660 metrov dolgi progi zmagala Vanilla MMS na vajetih Mitje Slaviča iz Ključarovec, ki je član Kasaškega kluba Ljutomer. Vanilla je na mednarodni dirki v Trstu  tekla kilometrski čas 1:17,5.

V Lendavi je bila včeraj zadnja nogometna  tekma mladinske lige prvakov  med mladimi nogometaši Maribora in španske Seville , ki so jo dobili španski nogometaši z rezultatom 1:0. Zmagoviti zadetek so dosegli Španci  v prvi minuti sodniškega  nadomeščanja izgubljenega časa,  torej v 91. minuti. Za Maribor je vseh 90 minut igral tudi Žan Kolmanič iz Veržeja.

V Mariboru  sta se pred 12.000 gledalci v zadnji nogometni  tekmi lige prvakov  pomerili članski ekipi Maribora in Seville , ki se je po vodstvu Maribora z 1:0 po zadetku Marcosa Tavaresa končala z izidom 1:1. Za Maribor je do 90. minute igral tudi Damjan Bohar, Dare Vršič pa je igral zadnjih 11 minut tekme.

V Zalaegerszegu na Madžarskem je  dvodnevno srečanje  nogometnih trenerjev iz Hrvaške, Madžarske in Slovenije, kjer so se pogovarjali o izobraževanju nogometnih trenerjev. Slovensko trenersko organizacijo so sestavljali: Borut Jarc iz slovenske trenerske organizacije, Marjan Lenarčič iz ptujske trenerske organizacije in Franc Horvat Meštrović iz lendavske trenerske organizacije. Nogometni trenerji so govorili tudi obveznem nastopanju mladih igralcev do 21 let starosti v prvi in drugi ligi.

V Murski Soboti je bilo srednješolsko prvenstvo v košarki za dijakinje.  Naslov prvaka je osvojila Gimnazija Murska Sobota, ki je premagala Srednjo šolo za gostinstvo in turizem Radenci z rezultatom 27:6 in Gimnazijo Franca Miklošiča iz Ljutomera  z rezultatom 46:13. Najboljša strelka  pri zmagovalni ekipi soboške gimnazije je bila Kiara Marinič z 20.točkami. Na drugo mesto se je uvrstila Gimnazija Franca Miklošiča iz Ljutomera in na tretje Srednja šola za gostinstvo in turizem Radenci.

V okviru  akcije Slovenija šahira je v organizaciji  Šahovskega društva Železničar v v Ljubljani med  47. šahisti zmagal Dušan Čepon iz Podpeči z 11.točkami, na peto mesto se je uvrstil Matjaž Kodela iz Šahovskega kluba Rokada iz Lendave z 9.točkami na šesto mesto pa se je uvrstila Maja Vučko iz Ižakovec, zdaj članica Šahovskega kluba Kočevje z osmimi točkami in pol.  Medobčinsko društvo slepih in slabovidnih Murska Sobota pa bo v soboto 9. decembra   ob 10.uri v prostorih društva pripravilo 2. memorial Štefana Maučeca v šahu na katerem bodo sodelovali šahisti iz petih društev.