V etru
Nočni glasbeni program
Domov

Šport in šah

8 decembra 2017 Šport


Predsednik Državnega sveta Mitja Bervar je  v Ljubljani ob Mednarodnem dnevu prostovoljstva 14 posameznikom podelil plakete Državnega sveta, ki so jih dobili najzaslužnejši društveni delavci in prostovoljci z različnih področij delovanja.   Med prejemniki plakete  je bil tudi Branko Recek doma iz Tešanovec za katerega so v obrazložitvi zapisali, da je z dolgoletnim prostovoljnim delom pustil neizbrisen pečat v razvoju društvenega športa v Sloveniji, predvsem v Pomurju. Branko Recek že dve desetletji,  od ustanovitve dalje,  vodi tudi Občinsko športno zvezo Moravske Toplice. Več o  pomurskem dobitniku plakete Državnega sveta za dejavnost na področju prostovoljstva bomo  na Murskem valu poročali v nedeljskem športnem popoldnevu.

V povratni četrtfinalni odbojkarski tekmi slovenskega pokala  za članice so igralke Alianse v Šempetru premagale odbojkarice puconske Keme s 3:0. Ker so prvo tekmo  v Puconcih dobile igralke Keme z rezultatom 3:1 in je bil izid po dveh tekmah po zmagah  neodločen je bil odigran še dodatni zlati niz, ki so ga dobile igralke Alianse z rezultatom 17:15.  Odbojkarice Alianse so se tako se uvrstile  na zaključni  pokalni turnir, ki bo 21. decembra v Hočah.

Na športnem srečanju srednješolcev v Zalaegerszegu, v središču Zalske županije,   so  ob gostiteljih sodelovali tudi srednješolci iz Lendave in Varaždina. V streljanju z zračno puško je zmagal moštveno Zalaegerszeg pred Lendavo za katero so tekmovali: Maja Tkalec, Jože Feher in Edvard Berki.  V malem nogometu je bil najboljši Varaždin pred Lendavo. V odločilni nogometni tekmi za prvo mesto je  bil Varaždin  boljši od Lendave z rezultatom 3:1, Lendavčani pa so premagali gostiteljski Zalaegerszeg s 5:0.

V 4. kolu slovenske ženske  futsal lige so  nogometašice Slovenskih Goric iz Voličine v gosteh premagale  ekipo Siliko Nova Panorama  z  Vrhnike z rezultatom 6:1. Za Slovenske Gorice  je kar štiri zadetke dosegla Tanja Vrabel nekdanja slovenska reprezentantka in najboljša strelka slovenske lige, ki  po končani nogometni karieri   pri Ženskem nogometnem klubu GMT Teleing Beltinci nadaljuje  z nogometnim sojenjem.

V  6.kolu prve pomurske lige v elektronskem pikadu  je vodilni Maži bar  iz Ižakovec  premagal drugo uvrščeno ljutomersko Leono s 14:11. Tretji na lestvici Pikado klub Spirić Černelavci  je premagal Dokležovje s 15:10. V preostalem srečanju  so Kouvrani iz Filovec premagali bakovski Mokoš z 19:6. V drugi pomurski ligi so vodilne Čarne vrane iz Ižakovec premagale soboški Pikado klub Bar Klement s 16:9, drugi  črenšovski Bar Tiffany je  bil v derbiju kola boljši od tretjega na lestvici Pikado kluba Graba  iz Dokležovja s 13:12. V preostalem srečanju je Don Matija iz Bogojine premagal Kocko bar iz  Renkovec  z rezultatom 14:11.

Na 36. hitropoteznem  šahovskem turnirju za prvaka Gornje Radgone je zmagal  Silvester Puntigam, ki je zbral 6 točk in pol. Na drugo mesto se je uvrstil  Martin Mohar s štirimi točkami in na tretje Franjo Zver, ki je  zbral tri točke in pol.