Domov

Šport in šah

18 februarja 2017 Šport


Prvi dan   evropskega prvenstva  v dvoranskem hokeju Challenge I v Cassaisu  Portugalskem  so slovenske hokejske prvakinje imele polovičen uspeh. Kot smo že poročali so včeraj dopoldne igralke Akademika iz Bolgarije premagale  Moravske Toplice z rezultatom 3:0. V večerni tekmi so igralke Moravskih Toplic premagale Dowlais iz Walesa z rezultatom 2:1. Za Moravske Toplice sta dosegli zadetka: Mateja Grah in Sanja Kropec.

V tretji etapi mednarodne kolesarske dirke v portugalski Algarve je  v dirki na čas na 18 kilometrov dolgi progi sodeloval tudi tropovski kolesar Simon Špilak član ruske Katjuše. Špilak je tretjo etapo končal na 23. mestu, po treh etapah pa je Špilak  na 13. mestu.

Selektor slovenske ženske nogometne reprezentance Damir Rob  je določil slovensko izbrano vrsto, ki bo sodelovala na mednarodnem  turnirju za pokal Istre v Umagu, ki se bo začel 28. februarja. Iz Ženskega nogometnega kluba Teleing GMT Beltinci so v slovensko izbrano vrsto povabljene: Anja Prša, Tjaša Tibaut in Manja Rogan. Povabilo je dobila tudi nekdanja igralka Beltinčank Mateja Zver, ki zdaj igra za avstrijski St. Pőlten.  Na turnirju bodo v skupini s slovensko reprezentance  sodelovale reprezentance Tajvana, Severne Irske in Slovaške.

V prijateljski pripravljalni  mednarodni nogometni tekmi  je danes dopoldne   v Lendavi jesenska prvakinja 3. slovenske lige, vzhod  Nafta premagala  hrvaško tretje ligaško ekipo Varaždina s 3:0., ob polčasu je bil izid 1:0.  Za Nafto so dosegli zadetke:  Marko Roginić, Mateo Monjac in Antonio Dodlek.

Kadeti in mladinci Nogometne šole Mura iz Murske Sobote   so zaključili  priprave v Umagu.  Ob slovesu z nekajdnevnih priprav ob morju so kadeti Mure premagali Buje s 4:0; za Muro je dosegel tri zadetke: Nejc Benko enega pa Adis Emruili. Mladinci Mure so bili boljši od Umaga kar z 12:0. Za Muro so dosegli zadetke: Patrik Žekš 4, Toni Horvat in Amadej Legen po dva ter Danijel Grebenar, Jure Lukač, Bojan in Marcel Horvat  pa po en zadetek.

V  15.kolu prve »B« slovenske kegljaške liga za člane je v Radencih moška ekipa Radenske iz Murske Sobote premagala trboveljski Rudar kar s 6:2. Za Radensko so največ kegljev podrli:  Miko Steržaj 572, Milan Kovačič 563, Harry Steržaj 542 in Jani Steržaj 539 kegljev.

V 11.kolu slovenske vzhodne »B« lige v elektronskem pikadu  je vodilni Gabrijelov barček iz Vučje vasi izgubil  derbi  kola proti Top Gun Miklošiču iz Grlave z 10:7. Pinocchio iz Ivanjkovec pa je premagal Kocko bar iz Renkovec  z rezultatom 12:5.

V Ljutomeru je bilo končano občinsko prvenstvo v namiznem tenisu v posamični konkurenci in v igri dvojic. Med posamezniki je zmagal Alen Ploj s Cvena, drugi je bil Damir Fitovec iz Namiznoteniškega kluba Spin Mala Nedelja. Na tretje mesto se je uvrstil Darko Fijavž iz ljutomerskega Partizana. V dvojicah  sta zmagala Darko Fijavž in Kristijan Marinič iz ljutomerskega Partizana pred dvojico: Damir Fotivec  in Alen Virag iz Spina Mala Nedelja.

V  prvi puconski medobčinski namiznoteniški ligi so bili v zaostalih srečanjih  doseženi naslednji rezultati:  Beltinci – Kema veterani 5:5, Beltinci – Sobota veterani 4:6 in Kema veterani – Jelenov hram I Beznovci 4:6. Naslov prvaka je v prvi ligi osvojila  ekipa veteranov Sobote pred I. ekipo Jelenovega hrama iz Beznovec. V drugi ligi  sta bila dosežena naslednja rezultata: Kema mladi – Alf Murska Sobota 6:4 in Jelenov hram Beznovci – Kema mladi 6:4. Naslov prvaka je osvojila ekipa Keme mladi pred II. ekipo Jelenovega hrama iz Beznovec.

Na 6. hitropoteznem šahovskem turnirju za prvaka Gornje Radgone je zmagal Jurij Ojsteršek pred Daretom Dvanajaščkom, oba sta zbrala po 7 točk. Na tretje mesto se je uvrstil Rober Kosi s šestimi točkami in pol.