V etru
Informacije - Vreme, ceste, radarske kontrole
Domov

Šport in šah

9 decembra 2017 Aktualno Šport


V pokrajinski in študijski knjižnici v Murski Soboti je sinoči v okviru pogovorov Ustanove dr. Šiftarjeve fundacije gostoval Ivo Daneu eminenca slovenske in svetovne košarke , ki je v svoji aktivni košarkarski karieri med številnimi odličji  leta 1970 osvojil s tedanjo jugoslovansko reprezentanco  naslov svetovnega prvaka. Ob tej priložnosti sta avtor knjige novinar Bojan Budja in moderator pogovora  Marjan Šiftar predstavila tudi značilnosti monografije z naslovom: » Ivo med 10 in 13«, ki je izšla ob   njegovi  80 letnici  Številka 10 pomeni številko na njegovi  majici v reprezentanci in 13 na majici v ljubljanski Olimpiji. Med  številnimi obiskovalci  sta včeraj  zanimiv pogovor spremljala tudi nekdanji predsednik države Milan Kučan in prekmurski glasbenik Vlado Kreslin z očetom Milanom.

Končano je bilo   tekmovanje za pokal Slovenije  2017  v skokih na veliki prožni ponjavi  kjer so bili uspešni tudi  člani Društva za športno rekreacijo Murska Sobota pod taktirko trenerja Danijela Štrausa.  Med starejšimi deklicami je  zmagala Maja Čopi, tretja je bila Luna Kočar , peta Lena Kočar in šesta Lara Erniša. Med mlajšimi deklicami je bila Azra Vinkovič tretja, Maša Fartelj četrta in Klara Győrek šesta. V članski konkurenci se je Luka Mešič uvrstil na šesto mesto. V soboškem društvu se zdaj pripravljajo za Božično novoletno gimnastično akademijo, ki bo v Murski Soboti na 3. osnovni šoli v  petek  15.decembra ob 17.uri.

Na lokostrelski tekmi za dvoranski pokal na razdalji 18 metrov so v Postojni bili  med 247 lokostrelci iz 23 klubov  uspešni tudi pomurski lokostrelci.  Prva mesta so osvojili: z dolgim lokom med veterani Zvonko Štampar in z ukrivljenim lokom med dečki Niko Horvat oba iz Lendave. Zmagala je  s sestavljenim lokom med kadetinjami  še Ljutomerčanka Iva Ivanič. Med ostalimi lokostrelci je bil z dolgim lokom med člani četrti Jožef Hozjan iz Lendave in  peti z golim lokom med člani Robert Ivanič iz Ljutomera.

Na dveh državnih turnirjih v taekwondoju je Lendavčan Beno Misja bil dvakrat med zmagovalci. V Bežigradu je na prvem turnirju Misja v kategoriji do 80 kg  v finalu premagal Nemanjo Milovića iz Ljubljane z rezultatom 9:5. Drugi dan je na turnirju v Šentvidu bil Beno Misja v finalu boljši od Miloša Djordjića z rezultatom 14:2. V seštevku točk za državno prvenstvo Misja zanesljivo vodi v svoji težnostni kategoriji.

V drugem kolu drugega dela v prvi slovenski košarkarski ligi starostne kategorije U – 15 je ekipa Radenska Creativ v Murski Soboti  premagala Košarkarsko šolo Sani iz Maribora z rezultatom 77:45. Za soboške košarkarje sta največ točk k zmagi prispevala: Filip Horvat 31 in Alen Kozar 11; pri Mariborčanih je Lan Petek dosegel 15 točk.

V zaostalem srečanju 4. kola v pomurski košarkarski ligi je Ljutomer premagal lendavski Lindau z rezultatom 88:73. Za  Ljutomerčane sta največ točk k zmagi pripevala: Blaž Frangež 17 in Toni Rajnar 14 točk; pri Lendavčanih sta bila najbolj učinkovita: Robert Novak z 21.točkami in Lucijan Sobočan z 19.točkami.

V Ljutomeru je bilo namiznoteniško prvenstvo osnovnih šol.  Med 37 tekmovalci sta v kategoriji A zmagala Rok Kapun iz Osnovne šole  Ivana Cankarja iz Ljutomera in Anamarija Horvat iz Podružnične šole na Cvenu. V kategoriji B – l  je bila najboljša Ami Belcl s Cvena. V kategoriji B  je zmagal  : Miha Belak iz Osnovne šole Janka Ribiča iz Cezanjevec. V kategoriji  C   je med 17 tekmovalci bil najboljši  Anže Markrab iz Osnovne šole Ivana Cankarja Ljutomer. Po dva najboljša tekmovalca  iz vsake skupine sta se uvrstila na področno tekmovanje, ki bo v Puconcih.

V tretjem kolu lendavske lige v elektronskem pikadu  so igrali takole: Bar Lero Petišovci – West Pince 9:8,  Retro caffe Lendava  – Mansarda Lendava 5:11, Kvatro Gal I Dolina – Bar Matko Kapca 11:5 in Boom bar Gaberje – Kvatro Gal II Dolina 10:6. Na lestvici vodi I. ekipa Kvatro Gal iz Doline z 9. točkami.

Ljutomerčani so ob letošnji  otvoritvi  drsališča, ki obsega 400 kvadratnih metrov, del drsališča je letos tudi pod streho,  prvič odigrali tudi prijateljsko tekmo v hokeju na ledu. Ekipa Cvena je premagala Pristavo z rezultatom 7:5. Drsališče bo odprto do 7. januarja in je za obiskovalce iz Občine Ljutomer brezplačno.

V Ljubljani se je včeraj začel zadnji del  elitne državne šahovske lige. Šahisti Radenske Pomgrada iz Murske Sobote  so sinoči  igrali proti Vrhniki, izid pa je bil 3:3. Za soboške šahiste so remizirali: Štefan Cigan, Denis Gjuran, Jernej  Skuhala, Tomislav Gruškovnjak, Matej Titan, Aleš Lazar mlajši in Boris Kovač.  Soboški šahisti danes, v času naših poročil,   v 8. kolu igrajo proti ekipi Zagorja ob Savi.