V etru
Murska pesem tedna
Domov

Šport in šah

10 decembra 2017 Šport


Na  38.  mednarodnem novoletnem turnirju v judu so bili prvi dan  turnirja  v Celju med 311. judoisti iz 40 klubov uspešni tudi mladi pomurski judoisti.

Med mlajšimi kadeti  sta zmagala v svojih kategorijah Niki Zmazek in Miha Rudolf oba iz Partizana Ljutomer, drugi je bil David Žido iz Murske Sobote, tretja pa sta bila v svojih kategorijah: Gabrijel Zadravec iz Partizana Ljutomer in Luka Denša iz Kluba borilnih veščin Lendava.  Med mlajšimi kadetinjami je  zmagala  Diana Šterman, tretja  je bila Evelina Munda obe iz Partizana Ljutomer.

V kategoriji starejših dečkov je zmagal  Luka Žerdin , drugi je bil Maj Mlinarič oba iz Judo kluba Lendava. Na tretji mesti sta se uvrstila Nejc Kalamar in Tilen Forjan oba iz Judo kluba Beltinci. Med starejšimi deklicami je bila tretja v svoji kategoriji Anja Benkič iz Murske Sobote.

V najmlajši kategoriji mlajših dečkov   so bili zmagovalci: Oskar Balažic  in Klemen Vinkovič oba iz Murske Sobote in Gabrijel Lipič iz Judo kluba Beltinci; med mlajšimi deklicami  sta v svojih kategorijah zmagali: Iva Küplen iz Murske Sobote in Leila Mazouzi iz Judo kluba Beltinci.

V 10. kolu prve slovenske odbojkarske lige za člane je Maribor v štajersko prekmurskem derbiju premagal  oslabljeno  Panvito Pomgrad z rezultatom 3:1. Za soboške odbojkarje so največ točk zadeli: Andrej Grut 21, Aljoša Bogožalec 20 in Rakob Rojnik 8 točk.

V 8.kolu 3. vzhodne slovenske odbojkarske lige so Radenci v gosteh premagali II. ekipo Fužinarja s 3:0, II. ekipa Šempetra je bila v Murski Soboti boljša od II. ekipe Panvite Pomgrada  z rezultatom 3:1.

V  10.kolu prve slovenske ženske odbojkarske lige je Luka Koper premagala puconsko Kemo s 3:0. Gostiteljice so na tekmi povedle z 2:0, gostjam iz Keme je uspelo izid izenačiti na 2:2 toda v petem odločilnem nizu so bile  Koprčanke uspešnejše z rezultatom 15:10.

V  9. kolu 2. slovenske vzhodne odbojkarske lige za članice so Ljutomerčanke premagale A ekipo Korvolleya iz Slovenj Gradca s 3:1, Ptujčanke s trenerjem Bojanom Novakom so premagale Prevalje  s 3:0.

V 9. kolu  3. vzhodne slovenske lige  za članice je  Uniforest v Preboldu premagal Muranio iz Lendave  z rezultatom 3:0. Odbojkarice Sobote so  bile v gosteh boljše od  II. ekipe S Volleya iz Vuzenice s 3:0. Za soboške odbojkarice so največ točk  k zmagi prispevale:Barbara Horvat 12, Katje Saje 8 ter Tjaša Malok in Karolina Pavlič po 7 točk.

V Ljutomeru je Klub malega nogometa Makoter Meteorplast pripravil tradicionalni 18. spominski turnir Janka Makoterja v malem nogometu.  Med 16. ekipami  je v finalu, lanski zmagovalec,  SM team iz Ljutomera premagal Korektbau iz Velenja   z 2:0, oba zadetka za Ljutomerčane je dosegel Rok Mordej. V tekmi za tretje mesto je  ekipa Meso cop Hanžekovič iz Veržeja  premagala ekipo AC Mariborska s 4:1. Najboljši strelec turnirja je bil Uroš Kroflič s 6. zadetki, najboljši igralec pa Rok Mordej oba iz zmagovite ekipe SM teama iz Ljutomera. Najboljši vratar je bil    Florjan Fras iz ekipe Korektbau iz Velenja.

Na 3. turnirju za veteransko  jakostno  lestvico Namiznoteniške zveze Slovenije so bili v Kidričevem uspešni tudi igralci iz pomurskih klubov.  Posamično  je med veterani od 65 do 70 let starosti zmagal Jože Žekš iz Jelenovega hrama iz Beznovec, med igralci od 50 do 59 let je bil drugi Igor Vinčec iz Namiznoteniškega kluba Sobota. V dvojicah  je Igor Vinčec z Ervinom Güntherjem z Raven na Koroškem med igralci do 60 let starosti  osvojil prvo mesto, dvojica Jože Žekš in Jože Fartek iz puconske Keme  je bila v svoji starostni kategoriji druga.

V 10.kolu 2. slovenske rokometne lige za člane je  Mokerc premagal radgonski Arcont z rezultatom 33:26. Za Arcont  so dosegli največ zadetkov: Matevž Žunič 10, Matej Rojht in David Ketiš po 5. Rokometaši  ekipe: Moškanjci/ Gorišnica pa so igrali proti  soboškemu Pomurju 26:26. Za Pomurje so največ zadetkov dosegli: Mitja Kozelj 9, Gregor Gregorec 7 in Jure Hedl 4.

Na 3. turnirju  2. državne severovzhodne lige v streljanju z zračno puško je na  Tišini zmagalo Športno strelsko društvo Sobota v postavi: Jure Sočič, Tomaž Kerčmar in Simon Farkaš pred II. ekipi Tišine in II. ekipo Kovinarja iz Ormoža. Posamično je  zmagal Aljaž Čučko  iz Tovarne sladkorja Ormož, drugi je bil Peter Koczro iz  petišovskega Coala in tretji Jure Sočič iz soboškega društva.

Na 3. turnirju regijske lige v streljanju s serijsko zračno puško za pionirje je v Turnišču  zmagal Kovinar iz Ormoža pred I. ekipo Tišine in Športno strelskim društvom Sobota.  Posamično je med pionirji zmagal Nino Benjamin Kovačec iz Ormoža, med pionirkami pa Kaja Kolman iz Strelskega društva Kolomana Flisarja s Tišine.

V  7.kolu 3. slovenske košarkarske lige, vzhod je Branik v Mariboru premagal Radensko Creativ z rezultatom 81:60,kar je peti prvenstveni poraz Sobočanov.  Za Radensko Creativ so največ točk zadeli:  Slaviša Mirović 14, Jernej Juteršnik 11 ter Tomaž Hercan, Jan Copot in Mitja Gomboc po 9 točk.

Medobčinsko društvo slepih in slabovidnih Murska Sobota je v soboto v  društvenih prostorih pripravilo moštveno šahovsko tekmovanje za 2. memorial Štefana Maučeca, nekdanjega predsednika soboškega društva. Prvo mesto je osvojila ekipa Medobčinskega društva invalidov Murska Sobota v postavi: Robert Antolin, Jože Glavač, Ivan Žalig in Alojz Antolin. Na drugo mesto se je uvrstila ekipa Medobčinskega društva slepih in slabovidnih s Ptuja in na tretje, ženska ekipa Medobčinskega društva invalidov Murska Sobota v postavi: Marija Barber, Antonija Rantaša, Erika Car in Greta Škrilec.

V 8. predzadnjem kolu elitne slovenske šahovske lige je  Radenska Pomgrad v Ljubljani  premagala Zagorje ob Savinji s 4,5:1,5. Za soboške šahiste so zmagali: Štefan Cigan, Tomislav Gruškovnjak in Aleš Lazar mlajši, remizirali pa so: Boris Markoja, Jernej Skuhala in Matej Titan.  Danes igrajo soboški šahisti še proti novomeški Krki.

V zadnjem kolu 2. slovenske šahovske lige, vzhod je v Kidričevem  Radgona igrala proti Desterniku 3:3, ljutomerska sekcija Radenske Pomgrada pa je izgubila proti Framu s 4,5:1,5. Naslov prvaka je osvojil Fram s 15.točkami, šesta je bila ljutomerska sekcija Radenske Pomgrada z 8.točkami in sedma Gornja Radgona, ki je zbrala 7 točk.

Na Murskem valu boste popoldne lahko spremljali še zanimive tonske prispevke  v katerih vam bomo predstavili Branka Recka dobitnika plakete Državnega sveta v prostovoljstvu na področju športa, slišali boste tudi državno prvakinjo v športnem karateju Silvijo Rajnar, ki si je zagotovila nastop na evropskem in svetovnem prvenstvu prihodnje leto. Obiskali pa smo tudi 2. memorial Štefan Maučeca v šahu, ki ga je pripravilo Medobčinsko društvo slepih in slabovidnih Murska Sobota.  Zadnje nedeljske športne novice pa boste slišali na Murskem valu okrog 17.30. Vabljeni v našo družbo tudi po 16.uri.