V etru
Tako na to gledam jaz in kako na to gledate vi
Domov

Šport in šah

11 decembra 2017 Šport


V 8. kolu mednarodne ženske  košarkarske ekstra lige so sinoči v  Murski Soboti igralke  Pomurja pod vodstvom trenerja Davorina Poka prepričljivo premagale ekipo košarkarskega  kluba Radost iz Čakovca, ki je novinec  v  ligi, z rezultatom 83:43. Za Pomurke so največ točk k zmagi prispevale:  Urška Juteršnik 16, Alja Samec 15, Blaža Čeh in Natalija Rebrica po 10 in Anita  Horvat 9 točk. Pri  košarkaricah Radosti se je z 18. točkami odlikovala Laura Bašek.

V Orehovlju pri  Mirni  je bila zadnja letošnja kolesarska dirka v ciklokrosu za slovenski pokal ,  ki je bila tokrat z mednarodno udeležbo.  Med kolesarji je bil tudi Primož Obal doma s Pertoče, član Kolesarskega kluba Meblojogi Kult Slokan iz Nove Gorice, ki je  po 52 minutah kolesarjenja po zelo blatnem progi osvojil drugi mesto  za Avstrijcem  Robertom Gehbamnerjem.  V skupni razvrstitvi za leto 2017 je postal  zmagovalec Matej Kravos iz Tuš teama, drugi je bil  Primož Obal  in  tretji Luka Mezgec iz ekipe Orica Scott.

V 15. kolu prve ciprske nogometne lige je Pafos za katerega igrata  prekmurska nogometaša  Mitja Lotrič z Vaneče in Erik Janža iz Puževec ,   pred domačimi gledalci igral proti  zadnji ekipi na lestvici Ethnikosu Achnasu 0:0.  Za Pafos je celo tekmo igral Erik Janža, Mitja Lotrič pa ni dobil priložnosti za dokazovanje v ekipi.

V Ižakovcih je bilo prvenstvo Občine Beltinci v elektronskem pikadu na katerem je sodelovalo 34 igralcev med njimi so bili tudi številni člani slovenske reprezentance.   V ženski konkurenci je zmagal Monika Kolbl pred Matejo Krapec in Jano Perša vse iz Ižakovec. V moški konkurenci je zmagal Sašo Vütek iz Beltinec pred Denisom Kokolom in Damjanom Žižkom oba iz Ižakovec, četrti pa je bil Danijel Duh iz Melinec. V  dvojicah  sta postala prvaka: Teo Antolin iz Melinec  in Primož Kolbl iz Ižakovec pred Danijelom Duhom in Damjanom Žežkom oba iz Ižakovec tretja pa je bila dvojica: Denis Hamler iz Dokležovja in Peter Antolin iz Ižakovec.

V  zadnjem kolu članske državne šahovske lige  je  v Ljubljani  Radenska Pomgrad igrala proti novomeški Krki, ki je bila ob koncu tretja, 3:3. Za soboške šahiste so remizirali: Boris Markoja, Štefan Cigan, Jernej Skuhala, Matej Titan, Aleš Lazar mlajši   in Boris Kovač. Naslov ligaškega državnega prvaka je osvojil Duol iz Ljubljane s 17.točkami, drugi je bil Železničarki šahovski klub Maribor s točko zaostanka, na tretjem mestu je Krka zbrala 11 točk. Soboški šahisti, letos brez tujcev v ekipi, so bili šesti med desetimi ekipami s 7.točkami. V soboški šahovski ekipi so bili najboljši posameznik: Jernej Skuhala s 4,5 točkami, Štefan Cigan – predsednik kluba, , Matej Titan in Tomislav Gruškovnjak pa so zbrali po 4 točke.