V etru
Nočni glasbeni program
Domov

Šport in šah

12 decembra 2017 Šport


Na mednarodnem turnirju v malem nogometu za igralce starostne kategorije U – 10 so  v Murskem Središču  na Hrvaškem med 24. ekipami dosegli izjemen uspeh mladi nogometaši Odranec pod vodstvom trenerja  Darka Kolarja.  Odranci so v polfinalu z ekipo: Jaka Vida, Enej Trajberič, Žan Hozjan, Samo Sečkar, Miha Matjašec, Luka Horvat, Až Majerič in Žiga Dominko premagali  soboško Muro z 1:0, v finalu pa so bili   Odranci boljši še Medžimurja iz Čakovca  s 3:2. V tekmi za tretje mesto je  Mura premagala   Malo Subotico z rezultatom 2:0.  Nogometaši Nafte so se uvrstili na 5.mesto.

V  7. kolu vzhodne  slovenske super   lige  v elektronskem pikadu je Pikado klub Slavček v Gornjih Slavečih  presenetljivo premagal  lanskega podprvaka lige Pikado klub Top Gun Kiraly iz Grlave  z rezultatom 10:7. Za zmagovito ekipo Slavčka  sta po trikrat zmagala: Tomaž Ulen in Dario Baranja ,po dvakrat pa Robert Štertak in Ivo Kolar. Za ekipo iz Grlave so po dvakrat zmagali: Aleš Zadravec, Timi Pučko in Ladislav Kiraly ter enkrat dvojica: Stane Feguš  – Timi Pučko.  V preostalih srečanjih  so igrali takole:  Friend’s team Sveti Jurij – Picolo bar Melinci  8:9, Top Gun Šnajder  Grlava – Eks bar Maribor 10:7 in Mlinček Zabovci – Gabrijelov barček Vučja vas 8:9. Naslov  jesenskega prvaka je osvojil Gabrijelov barček s 16.točkami, drugi je Top Gun Šnajder z 10.timi , tretje mesto pa si delita: Slavček in Top Gun Kiraly z 9.točkami.

Na  3. državnem kontrolnem  strelskem tekmovanju  s standardno zračno puško  je v Ljubljani  med člani moštveno zmagala ljubljanska Olimpija, Športno strelsko društvo  Murska Sobota  je v postavi: Jožef Franc, Tomaž Kerčmar in Simon Farkaš osvojilo tretje mesto. Med mladinci posamično je zmagal  Jure Sočič iz soboškega društva, ki je zadel 616,9 krogov,  peti pa je bil Patrik Farkaš s 599,6. krogi. Soboška mladinska ekipa v kateri je bil še Tivadar Uroš Vrečič je v moštveni konkurenci zasedla prvo mesto.

V 4. kolu prve slovenske košarkarske  ligi za starejše pionirke je v prvi skupini Pomurje v Murski Soboti premagalo Cinkarno Celje z rezultatom 61:44. Za soboško ekipo so največ točk k zmagi prispevale: Blaža Čeh 22, Aneja Stojko 12 ter Živa Rituper, Alja Toplak in Mia Žekš po 6 točk; pri Celjankah se je odlikovala Sanja Miladinović z 10 točkami.

V zadnjem  3. slovenske šahovske lige ,vzhod je v Desterniku Lendava premagala Šentilj z 2,5:1,5. 4. ekipa Radenske Pomgrada iz Murske Sobote je izgubila proti II. ekipi Desternika s 3:1, Fužinar pa je premagal  5. ekipo Radenske Pomgrada z 2,5:1,5. Med  23. ekipami je naslov prvaka osvojila Kamnica s 16.točkami, Lendava je bila z 11. točkami peta zanjo sta največ točk po 5 osvojila: Franjo Strbad in Vili Baša. 5. ekipa Radenske Pomgrada je bila 18.  z 8.točkami – najboljši posameznik v ekipi je bil Amadej Kastelic s 4,5 točkami in na 19. mesto se je uvrstila 4. ekipa Radenske Pomgrada s 7.točkami – najboljši posameznik v ekipi je bil Maj Pintarič s petimi točkami.