Domov

Šport in šah

13 decembra 2017 Šport


Društvo športnih novinarjev Slovenije je  v Ljubljani  na 50. prireditvi  podelilo    odličja za športne  dosežke v letu  2017. V moški konkurenci je  zbral največ glasov košarkar Goran Dragič pred kolesarjem Primožem Rogličem in košarkarjem Luko Dončičem.  Rokoborec David Habat član soboškega kluba, ki živi v Ameriki,  se je uvrstil na 12. mesto. Med nominiranci  je bil tudi  judoist Adrian Gomboc iz Rakičana, ki  ni dobil nobenega glasu. Med članicami  je  zbrala  največ glasov   alpska  smučarka Ilka Štuhec pred športno plezalko Janjo Garnbret in judoistko Tino Trstenjak.  Med športnimi ekipami je bila najboljša Košarkarska reprezentanca Slovenije pred rokometno reprezentanco in Namiznoteniško reprezentanco Slovenije, katere član je tudi Jan Žibrat z Mote.

V  5.kolu vzhodne slovenske B lige v elektronskem pikadu je jesenski prvak Pikado klub Raj od Grada premagal Bar bazo Devils boys iz Logarovec z rezultatom 9:8.  Jesenski podprvak Kocka bar iz Renkovec je premagal Pinocchio iz Ivanjkovec z 10:7 tretji na lestvici Bar baza Bad boys iz Logarovec  je premagala Pikado klub DC Panters iz   Moravskih Toplic  z rezultatom 12:5.

Na prvem odprtem državnem TOP turnirju  nove sezone v namiznem  tenisu  so  v Tržiču sodelovali  tudi pomurski igralci.  V prvi kakovostni  skupini se je Nuša Vogrinčič uvrstila na osmo mesto. V drugi skupini je bila Ana Kovačec tretja, Blažka Harkai, vse iz puconske Keme,   je bila v  tretji skupini  četrta . Med mladinci je  bil v tretji skupini  peti Rok Smodiš iz Keme.

V drugi slovenski  mladinski rokometni ligi je v 8. kolu   radgonski Arcont v gosteh premagal ekipo Radeče papir z rezultatom 28:25. Za Arcont, ki ga je vodil trener Mitja Žuran  so največ zadetkov k zmagi prispevali:   Matej Rojht 8, Boštjan Šijanec 6 in Marko Cotić 5 zadetkov.

Na zadnjem letošnjem hitropoteznem šahovskem turnirju  v Murski Soboti je zmagal Boris Kovač, ki je zbral 4 točke. Na drugo mesto se je uvrstil Jože Gruškovnjak in na tretje Denis Gjuran, vsi iz Radenske Pomgrada, oba pa sta zbrala po 3 točke in pol. Danes  poteka v soboški Diani 6. memorialni šahovski turnir v spomin na preminule šahiste in sočasno tudi turnir v okviru akcije Slovenije šahira.

Ob koncu pa še tole. Iz Odbojkarskega kluba Panvita Pomgrad so nas obvestili ,da bo tudi današnjo povratno četrtfinalno odbojkarsko tekmo med Panvito Pomgradom in kranjskim Triglavom ,ki se bo začela zvečer  ob 20.uri v telovadnici osnovne šole I v Murski Soboti vodil kot pomočnik trenerja Sašo Topovšek.