V etru
Pesem tedna, izbor
Domov

Šport in šah

14 decembra 2017 Šport


 

Na 37. prireditvi z naslovom Strelec leta  v Zalogu pod Sveto Trojico so bili  v sredo deležni številni  priznanj pomurski strelci.  Najboljša strelka Slovenije za leto 2017 je prvič v karieri  Jasmina Maček z srebrno medaljo v mešanih dvojicah z evropskega prvenstva v trapu. Najboljši  kadet v Sloveniji  je Rene Maček, oba iz Bodonec, člana Strelskega društva Štefan Kovač – trap iz Murske Sobote  s številnimi državni rekordi v trapu v mlajših kategorijah. Najboljši strelec med člani je bil že 33.tič Rajmond Debevec  z dvema medaljama z evropskega prvenstva  v Bakuju.  Med pomurski strelci so dobili zlate plakete Strelske zveze Slovenije  za tekmovalne dosežke še  Jasmina Maček ob naslovu strelke leta  in  Robert Markoja iz Strelskega društva Štefan Kovač Turnišče in Dušan Ziško iz Strelskega društva Kolomana Flisar  s Tišine – oba za srebrno medaljo na evropskem prvenstvu v Bakuju. Bronaste plakete  Strelske zveze Slovenije za tekmovalne dosežke  so dobili  Strelsko društvo Ljutomer, Saša Marija Ratnik iz Strelskega društva Kolomana Flisarja s Tišine ,  Žan Kelenc iz Strelskega društva Črenšovci  in Rene Maček za več državnih rekordov v streljanju v trapu.

V povratni četrtfinalni odbojkarski tekmi za slovenski pokal so bili   sinoči  v Murski Soboti  odbojkarji Triglava tudi v drugo boljši od odbojkarjev Panvite Pomgrada tokrat težje a  z rezultatom 3:2. Prvo tekmo so Kranjčani dobili s 3:0 in so se tako  s skupnim rezultatom 2:0 uvrstili v polfinalne pokalnega tekmovanja.  V  Murski Soboti  tako ni prišlo do igranja zlatega niza kar so si gostitelji močno  želeli. Za soboške odbojkarje so največ točk zadeli: Andrej Grut 24, Aljoša Bogožalec 22 in Gregor Javornik 14 točk; pri Triglavu sta se odlikovala s 15.točkami: Miha Mali in Rok Rezar,   po 14 točk pa sta zadela: Črtomir Bošnjak in Gal Timotej Kos.

Rokometna zveza Slovenije je  uradno obvestila Rokometni klub Pomurje, ki je letos praznoval  60 letnico  rokometnega delovanja v Pomurju, da bo moška  reprezentanca Slovenije v torek 9. januarja ob 19.uri igrala   v Murski Soboti    mednarodno državno rokometno tekmo proti reprezentanci Srbije.

Slovenska  moška  rokometna reprezentanca bo tako eno od pripravljalnih   tekem pred  evropskim  prvenstvom, ki bo od 12. do 28. januarja v Zagrebu in Varaždinu igrala tudi v Pomurju kar bo izjemen športni dogodek.

V soboški Diani je  včeraj   skupno 51 šahistov iz Hrvaške, Avstrije, Madžarske in Slovenije sodelovalo na  turnirju z naslovom: Slovenija šahira in 6. memorialni turnir za preminule šahiste. Med člani je zmagal  Denis Gjuran s 7.točkami in pol, drugi je bil Jernej Skuhala s pol točke zaostanka , po 6,5 točk pa so zbrali: Barbara Skuhala in Boris Kovač vsi iz Radenske Pomgrada , Borhy Marcell iz Madžarske in Matej Titan iz Radenske Pomgrada. Med mladimi šahisti je zmagal Mak Kovač pred Emo Lukač in Lovrom Pergarjem iz Hrvaške.  Najboljši šahisti s soboškega turnirja bodo  26. decembra v Ljubljani sodelovali na finalnem turnirju letošnje akcije Slovenija šahira.