Domov

Šport in šah

15 decembra 2017 Šport


V 7. kolu elitne  švicarske  super lige  v badmintonu je vodilna ekipa Uzwila  za katero igra in jo trenira  slovenski reprezentant Lendavčan Iztok Utroša  utrpela prvi poraz v ligi proti ekipi St. Gallen/ Appenzell z rezultatom 5:3.  Utroša je svoj dvoboj proti Agungu Ruhandi dobil z rezultatom 2:0, žal  se je pri Uzwilu  med dvobojem poškodovala  Cendrine Hanz kar je botrovalo k  porazu. Na lestvici vodi Uzwil, ki ima še dve točki prednosti pred drugo uvrščeno ekipo Team Argovio. Ligaško tekmovanje se bo nadaljevalo 6. januarja, ki bo Uzwil gostoval pri tretje uvrščenemu Baslu.

V  4. kolu slovenske vzhodne »C« lige v elektronskem pikadu so bili doseženi naslednji rezultati:  Bar baza Bad girls Logarovci  –  Top Gun Elrad Grlava 4:13, Plitvica I – Plitvica II 14:3 in Snajperji Sodinci – Ali bar Ljutomer 6:11. Na lestvici vodi Top Gun Elrad z 11.točkami, drugi je ljutomerski Ali bar z 10.točkami in tretja I. ekipa Plitvice, ki ima  9 točk.  Zadnje jesensko kolo  bo na programu 10.januarja.

Na 22. mednarodnem nogometnem turnirju za veterane v Keszhtelyju  na Madžarskem so sodelovali tudi  nogometaši  Nafte iz Lendave. Nafta je osvojila na Madžarskem  četrto mesto, Lendavčani  so na turnirju  premagali ekipo Oreg Golyak s 6:2 in ekipo Balaton Keresztur z rezultatom 4:2.  Prvo mesto je osvojila ekipa Corrado iz Budimpešte, ki je na turnirju bila boljša od Nafte  z rezultatom 4:1.

Na drugem odprtem namiznoteniškem  turnirju severovzhodne regije je v  Ravnah na Koroškem sodelovalo kar 72  mladih igralcev iz devetih klubov. Med pomurskimi igralci  je bil v  prvi skupini četrti Jan Lipič iz Keme. V  tretji skupini je zmagal Blaž Sukič, tretji pa je bil Luka Šantavec,  oba iz Namiznoteniškega kluba Sobota. V četrti skupini je bila zmagovalka Eva Hauko pred Luko Petkovičem oba iz Sobote.

V  6.kolu slovenske košarkarske lige za starejše pionirke so igralke Pomurja v Zasavju premagale ekipo Feliksa  z rezultatom 60:50. Za soboške košarkarice so zadele največ točk: Blaž Čeh 24, Aneja Stojko 16 in Mia Žekš 9 točk.

V 5. kolu pomurske košarkarske lige  je Košarkarsko društvo Nona iz Murske Sobote premagalo Ljutomer z 85:39. Za soboško ekipo je  Tomaž Novak zadel 27 točk in Bine Barbarič 20; pri Ljutomeru je Kobe Samake Kranjc zadel 14 in Blaž Frangež 11 točk.  V Lendavi je Tropicano iz Bistrice  premagal Lindu  z   82:77. Za Tropicano sta dosegla največ točk: Grega Farkaš 29 in Bojan Balažic 25 točk; za Lindau je Robert Novak zadel 19 in Dejan Zrna 13 točk. V tretji tekmi je Sistemorg Beltinci premagal Prleški študentski klub  Ljutomer z 71:61. Za Beltinčane sta dosegla po 21 točk Leon Zver in Jernej Ferčak; pri Ljutomerčanih je zadel Matej Novak 20 in Jernej Copot 11 točk.

V Juršincih  so  na  Miklavževem pokalu v streljanju   s serijsko zračno puško sodelovali člani Športno strelskega društva Sobota. Posamično je Mišo Hari s 179.krogi zasedel drugo mesto, moštveno  je bila soboška ekipa v postavi: Mišo Hari, Tim Kunej in Aleks Hajdinjak četrta.

Na šahovskem  turnirju v okviru akcije »Slovenija šahira« je v Mariboru med 26. šahisti zmagal Dušan Vukmirović iz Šahovskega društva  Fram z 10.točkami. Na šesto mesto se je uvrstila najboljša šahistka Lea Števanec iz Rankovec, članica kranjskega šahovskega kluba, ki je  zbrala   7 točk.