V etru
Zimzelenčki
Domov

Šport in šah

16 decembra 2017 Šport


V uvodni tekmi  11. kola v prvi slovenski odbojkarski lige za članice so igralke Keme v Puconcih premagale ekipo Zgornje Gorenjske z rezultatom 3:0. Za Kemo so na tekmi največ točk k zmagi prispevale: Iva Škraban 24, Nina Kovač 11, Adela Pintarič 9 in Dona Vinkovič 8 točk; pri gostjah se je odlikovala Špela Lužovec, ki je zadela 19 točk.

V drugi četrtfinalni odbojkarski  tekmi za slovenski pokal   je ACH Volley v Ljubljani premagal  Maribor z rezultatom 3:0 in se tako uvrstil v polfinale odbojkarskega pokala. Za ACH Volley je igral tudi Uroš Pavlovič iz Murske Sobote in bil v dvoboju drugi najbolj učinkovit igralec z 11.točkami.

V Murski Soboti so  v derbi srečanju 10. kola  3. slovenske odbojkarske lige za članice  odbojkarice Sobote premagale  ekipo Kajuha Slovana z rezultatom 3:0. Za Soboto so največ točk k zmagi prispevale: Katja Saje 21, Barbara Horvat 12 in Zala Bakan 6 točk.

Na državnem turnirju v taekwondoju v Ljubljani  je med člani  v kategoriji do 80 kg osvojil prvo mesto Beno Misja  iz Lendave. Misja je na poti do finalnega dvoboja premagal Žigo Žagarja iz Litije z rezultatom 10:2 in Miša Djordjića  iz ljubljanskega kluba Dragon, prav tako,  z 10:2. V dvoboju za prvo mesto je Beno Misja   imel za nasprotnika    Jana Vodovnika iz Litije;  pri vodstvu s 6:0   pa je bil  zaradi nepravilnega udarca Jan Vodovnik  diskvalificiran.

V 8. kolu 3. slovenske košarkarske lige za člane  je Slovan na Kodeljevem premagal ekipo Radenske Creativa iz Murske Sobote z rezultatom 74:64, kar je  šesti poraz soboških košarkarjev v ligi.  Zaradi službenih obveznosti je ekipo proti Slovanu namesto prvega trenerja Petra Juteršnika  vodil trener mlajših selekcij Simon Moravec.

V  pokalnem nogometnem tekmovanju na Cipru je Pafos premagal  Digenis Oroklinis z rezultatom 3:0 in se uvrstil v naslednje kolo pokalnega tekmovanja. Za Pafos je Erik Janža iz Puževec igral 62 minut srečanja, Mitja Lotrič z Vaneče pa ni dobil priložnosti za igro.

V 4. kolu zimske lige v trapu je v organizaciji Strelskega društva Vrhnika na strelišču Črne njive sodelovalo 22 strelcev iz Hrvaške in Slovenije.   Zmagal je Ivan Krkač iz Strelskega kluba Kunšperk s 66. zadetki. Med pomurski strelci je bil Boštjan Maček iz Strelskega društva Štefan Kovač trap iz Murske Sobote   z 59. zadetki sedmi;  Tadej Kostanjevec iz Športno strelskega društva Radgona  se je z 58. zadetki uvrstil na 9.mesto.  Naslednje 5. kolo bo na programu v soboto 6. januarja.

V 4.  kolu lendavske lige v elektronskem pikadu je vodilni Kvatro gal iz Doline s I. ekipo  premagal Mansardo iz Lendave z rezultatom 10:6. Drugi na lestvici Bar Lero  iz Petišovec  je premagal Retro caffe iz Lendave z 9:7,  tretji   Bar West Pince pa je  premagal II. ekipo Kvatro gala iz Doline z rezultatom  11:5.

Na zadnjem letošnje mladinskem hitropoteznem šahovskem turnirju v Murski Soboti je zmagal Dani Lenček Kranjec, ki je zbral 5 točk. Na drugo mesto se je uvrstila Alina Lukač  in na tretje Joži Lenček Kranjec oba sta zbrala po 4 točke, četrti  je bil Maj Pečnik, vsi iz Šahovskega društva Radenska Pomgrad, s tremi točkami in pol.