V etru
Nočni glasbeni program
Domov

Šport in šah

17 decembra 2017 Šport


Na 25. mednarodnem turnirju v tradicionalnem karateju je v Kuzmi na Goričkem sodelovalo 122  karateistov iz Avstrije in Slovenije.

Med pomurski karateisti so si prva mesta priborili: Ena in Ana  Husar  iz Cankove v katah , Emilija Malena Martinuzzi in Vanesa Šarkezi iz Tromejnika obe v katah ter Clarissa Rošker iz Tromejnika v katah in borbah, Damjan Pentek iz Cankove v katah in Sani Horvat iz Tromejnika v borbah. Moštveno sta zmagali v katah moška in ženska ekipa Tromejnika.

Druga mesta so si na pokalu Tromejnika  priborili Lan Spačal  in  Luka Pavlinjek oba iz Cankove v katah, Matic Novak v katah in Nastja Potočnik v borbah oba iz Gornjih Petrovec. Tamara Šlemer v katah in borbah , Rene Fujs in Vanesa Šarkezi oba v   borbah  vsi  Tromejnika ter moštveno moška ekipa Tromejnika.

Tretja mesta so si v Kuzmi  priborili, moštveno ekipa Tromejnika v katah in borbah, posamično Kevin Šarkezi iz Tromejnika  v borbah , Gal Časar iz Tromejnika v katah, Hana Husar iz Cankove v katah in Nastja Potočnik iz Gornjih Petrovec v katah.

Moštveno so na 25. pokalu Tromejnika   v Kuzmi  zmagali karateisti Atoma iz Domžal na drugo mesto  se je uvrstil domači Karate klub Tromejnik iz Kuzme.

V Čakovcu na drugem memorialu Ante Dragića  v plavanju  je sodelovalo 180 plavalcev iz 18 hrvaških in treh slovenskih plavalnih klubov.  Uspešni  na tekmovanju  so bili tudi člani Plavalnega kluba  Zdravilišča Radenci. S tremi medaljami se  je najbolje odrezala  Staša Korpič, ki je bila druga na 50 metrov prsno, tretji mesti pa je osvojila na 50 metrov prosto in 100 metrov delfin. Dve odličji si je priplavala tudi Brina Mauko, ki je bila druga  na 100 metrov hrbtno in tretja na 100 metrov prosto.  Dve peti mesti je med plavalci osvojil Domen Bogdan in sicer na 50 metrov prsno in na 100 metrov delfin, Maja Nemec je bila sedma na 100 metrov delfin in 50 metrov prsno. Osebne rekorde na mednarodni plavalnem mitingu  so   v Čakovcu  izboljšali: Grega Ritonja, Lan Maček in Maja Regoršek. Plavalci se zdaj že pripravljajo za  plavalni miting v Radencih, ki bo 21. januarja.

V  11. kolu prve slovenske odbojkarske lige so igralci  Panvite Pomgrada v Murski Soboti  letošnje koledarsko leto končali z zmago pri ekipi Krke iz Novega mesta s 3:0, ki  tako še naprej ostaja brez zmage. Za soboške odbojkarje so največ točk  k zmagi prispevali: Aljoša Bogožalec 23, Andrej Grut 18 in Jaka Banič 12 točk; pri Krki je bil najbolj učinkovit Valentin Turk s 14.točkami. Na lestvici vodi ACH Volley iz Ljubljane s 24.točkami iz osmih tekem pred Panvito Pomgradom, ki je zbrala 23 točk v enajstih tekmah.  Drugi del prvenstva se bo nadaljeval  20.januarja.

V 9. kolu  3. slovenske odbojkarske lige za člane so Radenci premagali II. ekipo Panvite Pomgrada s 3:0.  Na lestvici so Radenci na drugem mestu zbrali 22 točk, II. ekipa Panvite Pomgrada je na 9. mestu brez točk.

Poročali smo že, da je v 11. kolu prve slovenske odbojkarske lige  za članice v Puconcih Kema premagala  Zgornjo Gorenjsko s 3:0 in je zdaj na šestem mestu s 16.točkami.  Tudi dekleta bodo nadaljevala sezono šele  20. januarja.

V  10.kolu 2.  vzhodne slovenske odbojkarske lige za članice so Ljutomerčanke  v gosteh premagale  Braslovče s 3:2. Ptujčanke s tremi prekmurskimi odbojkaricami  so v gosteh premagale ekipo S Volley s 3:0.

V 10.kolu v 3. slovenski ligi ,vzhod so    so igralke Sobote v derbiju kola že v petek premagale tretjo ekipo na lestvici odbojkarice Kajuha  iz Šoštanja s 3:0 in so zdaj na vrhu lestvice. Odbojkarice Turbine iz Selnice so v Lendavi premagale Muranio s 3:0.

V 10. kolu prve slovenske ženske košarkarske lige je v štajerskem derbiju  Maribor premagal Slovenske Konjice z rezultatom 72:47. Za Mariborčanke sta nekdanji igralki soboškega Pomuja zadeli največ točk; Simona Kuzma  19   in Tina Cvijanovič 16 točk.

Na  mednarodnem nogometnem turnirju v Varaždinu  so lendavski nogometni trenerji osvojili drugo mesto. Lendavčani so igrali proti trenerjem Medžimurja 1:1, premagali so Ludbreg s 6:0 in odločilno tekmo za prvo mesto  izgubili proti Varaždinu z rezultatom 1:0.

Prvi dan tradicionalnega 6. Miklavževega turnirja v malem nogometu v Beltincih je med 9 letniki zmagal Lušt Beltinci, ki je bil boljši od Ižakovec s 3:2. Drugi Ižakovci  so premagali tretjo ekipo na turnirju Odrance s 4:1.  Med 13 letniki je v Beltincih zmagala I. ekipa Planike iz Turnišča , ki je premagala II. ekipo Planike s 6:0 in Lušt Beltince s 4:0. Na drugo mesto se je uvrstila II. ekipa Planike in na tretje Lušt Beltinci. Prvi dan turnirja  je v Beltincih sodelovalo 167 mladih nogometašev in 18 ekip. Danes se nogometni turnir v Beltincih nadaljuje v kategorijah U – 7, U – 11  in U – 15.

V  11.kolu druge slovenske rokometne lige za člane je radgonski Arcont v Radencih premagal ekipo: Moškanjci/Gorišnica s 30:26 kar je druga zmaga Radgončanov v ligi. Za Arcont so največ zadetkov dosegli:  David Ketiš 10, Matevž Žunič 7 in Matej Rojht 6 zadetkov.  V Murski Soboti je Pomurje   premagalo Kronos iz Logatca   s 35:22. Za Pomurje so k zmagi največ zadetkov prispevali:  Anej Sever 7, Mitja Kozelj 6 ter Jernej in Jure Hedl po 4 zadetke.  Naslov jesenskega prvaka je osvojil Mokerc IG s 16.točkami,  drugo Pomurje ima 13 točk Radgončani na 10. mestu so zbrali 6 točk.

Na 32. šahovskem turnirju za prvaka Gornje Radgone je zmagal Silvester Puntigam s 5,5 točkami drugi je bil Jurij Ojsteršek, tretji Kristijan Dani in četrti Matjaž Husar, vsi so zbrali po 4 točke.