V etru
Nočni glasbeni program
Domov

Šport in šah

18 decembra 2017 Šport


Na tretjem državnem turnirju v strelskih  ligah v tekmovanju z zračno puško  so  bili v  organizaciji Strelskega društva Črenšovci na tekmi v Ljubljani  v mlajših kategorijah izjemno uspešni mladi  pomurski strelci. Najbolje se so odrezali kadeti Športno strelskega društva  Murska Sobota, ki so v kadetski konkurenci v postavi: Jure Sočič, Patrik Farkaš in Blaž Makari z rezultatom 1189,3 izboljšali državni rekord.  V posamični konkurenci je zmagal Jure Sočič z rezultatom 405,4 krogov. V mladinsko kadetski konkurenci je Ljutomer osvojil moštveno drugo mesto. Med pionirkami je drugo mesto osvojilo Strelsko društvo Koloman Flisar s Tišine, tretji pa so bili pionirji Športno strelskega društva Murska Sobota.

Na mednarodnem odprtem prvenstvu Hrvaške v kickboksingu v Zagrebu so bili uspešni  člani Kickboksing kluba Murska Sobota , ki so tam osvojili štiri odličja. Pod taktirko trenerja Toma Kološe sta v kick lightu  osvojila prvi mesti: Lea Berke  in Jernej Horvat, Denis Červek pa je bil tretji. V kategoriji Low kick se je Tilen Djafić uvrstil na tretje mesto.

V Nagykanizsi na Madžarskem so na mednarodnem turnirju med 16. ekipami  v malem nogometu tekmovalci Kluba malega nogometa Torcida iz Lakoša obtičali v četrtfinalu. V predtekmovanju  je Torcida premagala Redics   ter Mupet schow  in Istvan Auto obe iz Nagykanizse  vse z rezultatom 1:0. V četrtfinalu  je bila tekma  Torcida – Tip Top Nagykanizsa pri izidu 1:2 prekinjena  zaradi grobosti gostov in Torcida je dvoboj izgubila n izpadla iz nadaljnjega tekmovanja.

Drugi dan 6. Miklavževega turnirja v malem nogometu je v Beltincih v treh starostnih kategorijah sodelovalo  142 mladih nogometašev. Med  7 letniki so zmagali Gančani, ki so bili v finalu po kazenskih strelih boljši  soboške Mure z 2:1 na tretje mesto so se uvrstili nogometaši Vipola iz Veržeja.   Med 11 letniki so zmagali Gančani ,ki so po kazenskih strelih premagali III ekipo Mure s 3:2 na tretje mesto se je uvrstila II. ekipa Mure.  V starostni skupini U – 15  je zmagala Planika iz Turnišča, ki je bila boljša od II. ekipe Lušta Beltinci  z 2:1,  na tretje mesto se je uvrstila I. ekipa Lušta Beltinci.

V derbiju 5. kola v prvi slovenski košarkarski ligi za starejše pionirke so igralke Pomurja iz Murske Sobote v gosteh premagale ekipo Felixa iz Zasavja z rezultatom 60:50. Za Pomurke, ki jih vodi trener Davorin Pok,   so največ točk k zmagi prispevale: Blaža Čeh 24, Aneja Stojko 16, Mia Žekš 9 in Ana Lukač 6 točk. Pri gostiteljicah sta ¸se  z 11. točkami izkazali: Maša Bošnjak in Maša Hodešek.

V Hermancih, v Občini Ormož,   sta bili na programu dve šahovski tekmovanji. Na turnirju za pokal Krajevne skupnosti Miklavž pri Ormožu je zmagal Janko Brunčič. Drugi je bil Štefan Šeruga in tretji Alojz Antolin.  Na dvokrožnem šahovskem dvoboju med Prleki in Prekmurci so   zmagali Prleki z rezultatom 5:3. Za Prleke so zmagali: Janko Brunčič dvakrat ter Franjo Vizjak, Jože Tomažič in Vladimir Skuhala po enkrat; za Prekmurce pa so zmagali: Stanko Gjuran, Alojz Antolin in Emil Kovač.